de uitstap op paaszaterdag: Het terracotta leger .

Dat was het  eigenlijke doel van deze uitstap. Gezien we pas om 16 uur als groep toegelaten werden in het museum hadden de inrichters van deze dag gezorgd dat  we eerst in  Lochristi halt hielden , dat we daarna doorreden naar Luik via de bloesemroute en de chaussée d’ amour om ‘s middags héél lekker te eten in Luik zelf . Als extra konden we nog een wandeling maken in de stad .
Dat het die dag geen al te mooi weer was  daar kon niemand iets aan veranderen, het viel toch allemaal best mee. We hadden er niet eens erg in dat de busreis drie uur had geduurd !

De bus bracht ons tot bij het station van Luik-Guillemins waar  de tentoonstelling was van  het Terracotta leger.
Het was moeilijk om foto’s te nemen op deze tentoonstelling. Het was er op bepaalde plaatsen zo donker dat mijn camera toch flitste niettegenstaande ik die uit had gezet. Om geen problemen te krijgen , heb ik daarna de meeste foto’s  genomen met mijn gsm. Het is een indrukwekkende tentoonstelling.

Overal krijg je genoeg informatie over het tentoongestelde, teveel om hier allemaal op te sommen!

Aan de uitgang kan je een terracotta beeldje kopen als souvenir. Ik vond het leuker om op de foto te staan met een groter exemplaar en ik mocht zelfs zijn hand vasthouden!!

20 gedachtes over “de uitstap op paaszaterdag: Het terracotta leger .

 1. Zo eentje dat ook nog op m’n verlanglijstje staat. Daartoe ff ge-google-d maar helaas de tentoonstelling is niet meer. Een reden temeer om hier vaker langs te komen met al jouw boeiende uitstap tips.

 2. Amai, dat is nog eens een tentoonstelling.
  Zou dat ook wel eens willen zien, ga eens kijken tot wanneer de tentoonstelling loopt.
  Lijk idd niet gemakkelijk om er foto’s van te nemen.

 3. Een bezoek aan het terracottaleger in Xi’an, China, staat op mijn loodjeslijst, maar als dat niet lukt zou deze tentoonstelling een uitstekende vervanger zijn. Helaas merk ik dat het gisteren de laatste dag was dan men die in Luik kon bezoeken.

  • Tja je wordt al verwittigd voor je binnengaat dat je niet met flits mag fotograferen en als die dan wel afgaat zit je ermee verveeld al zet je die op af. Op tentoonstellingen is het meestal moeilijk om scherpe foto’s te maken en dan probeer je nog het publiek te omzeilen dat er rondloopt..

 4. Heel mooi Magda het was inderdaad niet altijd gemakkelijk met het fototoestel maar je hebt het wel heel goed gedaan

  • Met de grote camera ging het helemaal niet want de flits bleef maar afgaan. Zelfs als ik die op af zette. Het was er op bepaalde plaatsen te donker en dan regelt die zichzelf. Maar ik vind het al met al toch geslaagd met de gsm.

Geef een reactie