De uitstap op paaszaterdag: bloesemroute(2)

Toen we Lochristi verlieten had het opgehouden met regenen . Maar de lucht was nog dreigend en het heeft daarna nog geregend . Om ons op te monteren stelde de busschauffeur voor om een ommetje te maken richting St Truiden en van daaruit dan naar Luik te rijden . Want Luik was eigenlijk het doel van de uitstap op paaszaterdag.
Hij zou langs de Chaussée d’ Amour rijden en tevens de bloesemroute volgen. Van het eerste zagen we algauw wat hij bedoelde . In verschillende etalages zag je de meisjes zitten( ik heb bewust geen zulke etalages in beeld gebracht).
De bloesemroute viel wat tegen. De laagstammige fruitbomen waren nog niet echt in bloei. Maar het was wel leuk dat hij dit wilde doen ! Er was geen tijd genoeg om echt de landwegen te volgen  waar er wellicht meer fruitbomen in bloei stonden.

Op een rondpunt zagen we een vliegtuig als blikvanger: We waren in Bevekom!

We reden Luik binnen…

ps: alle foto’s hierboven zijn getrokken vanuit een rijdende bus.

…waar we in het restaurant As Ouhès  werden verwend met Konijn op zijn Luiks. Een royale portie konijn met gemengde sla en handgesneden frieten.
Het restaurant straalde grandeur uit  met mooi gedekte tafels en linnen servetten, met obers in stijlvolle kostuums . Iedereen was er even vriendelijk en de grand patron liep van tafel naar tafel , sprak iedereen aan en vroeg of alles naar wens verliep. Alles gebeurde héél spontaan. Het was dan ook niet te verwonderen dat de zaak bomvol zat.

Na het eten hadden we nog wat tijd om vrij rond te wandelen vooraleer we naar ons einddoel zouden rijden. Maar dat is dan weer voor morgen!
Ik heb vandaag het muurtje aan de straatzijde geschilderd en nu in de warmte van de woning ben ik aan rusten toe. :-).

21 gedachtes over “De uitstap op paaszaterdag: bloesemroute(2)

 1. wat een mooi verslag in woord en ik beeld.
  Ik dacht: kom hier vlug eens kijken in de 5 minuutjes die ik steel. Weer tijdens de lunch zitten werken, dus nam nu even pauze om een boterham te eten en intussen naar een blogje te kijken.
  Jammer dat de bloesems nog niet in volle pracht te bewonderen waren.
  Luikenaars zijn heel warme mensen.
  Ben benieuwd wat het einddoel is, ga dit weekeinde wel eens bijlezen op jouw blog.

  OT: bedankt voor je compliment. Wij hebben in de tijd veel tijd en geld in onze puppy geïnvesteerd om er een gehoorzame welopgevoede hond van te maken. Het resultaat is dat wij nu overal met hem kunnen komen en bakken complimenten oogsten ivm zijn gedrag en gehoorzaamheid.
  Het is ook gewoonweg een lieve, sociale hond.

  • We hebben er die dag het beste van gemaakt en veel was ook binnen te bezichtigen. Gelukkig maar ,want het was echt geen weer om lang buiten te lopen. Toen we huiswaarts reden brak de zon door ggrrrmmbllx !

 2. Ik was niet meteen mee met die slogan ‘geef ons Rusland terug’, maar toen bedacht ik dat het wellicht over de peren ging die vooralsnog in Rusland ongewenst zijn.
  ‘Interdit aux mineurs’ staat er bij de lege etalage van Nefertite. Waarom mogen mijnwerkers daar niet binnen, vraag ik me af. (gniffel, gniffel).

  • Ja met die boycot zijn ze in de fruitstreek zeker niet gelukkig. Das een goeie die mineurs! Heb jij goeie ogen ik had dit nog niet opgemerkt. Nu wel, sedert ik een nieuwe bril heb en alles beter kan lezen.

 3. heb je al die foto’s vanuit de bus genomen , denk het wel hé
  De chaussée d’amour is een bekende weg voor mij, telkens als ik naar mijn vriendin rijd kom ik daar langs.
  voor de echte bloesems moet je inderdaad de binnenwegjes nemen

  • Ja alle foto’s vanuit de bus. De chauffeur reed redelijk graag en ik mocht op de gidsenplaats zitten en regelmatig stopte hij de ruitenwissers! Wel attent van hem hé!( ook veel mislukte foto’s hoor! )

  • Ach de man had medelijden met zijn reizigers denk ik,omdat het tot dan toe toch geen al te mooi weer was en hij wilde vooral de mannen wat opkrikken denk ik ,maar die durfden zich niet te veel roeren omdat hun echtgenotes erbij waren ,hahaha!

  • We zagen ver van de hoofdweg wel plekken waar de bomen overdadig bloeiden maar ja het regende en de buschauffeur zag het niet zitten om die landwegen te nemen. Hele velden zag je in de knop staan, misschien een weekje later zal alles in bloei geweest zijn.

 4. De Luikse Steenweg..! 🙂 de eerste keer dat wij naar de fokkers van Jaxon reden in St. Truiden, wisten we niet wat we zagen.. had eerst niet door waar al die lege barkrukken in die etalages toe dienden.. totdat er eentje bezet was..!! hahahaa! Tegenwoordig zwaaien we gezellig hahahahaa.. en dan zwaaien zíj met van die kwastjes op hun bh terug! :-)))
  Het stond met Pasen dus nog steeds niet helemaal in bloei, de fruitbomen? had anders verwacht hoor!
  Groetjesss!

  • Niettegenstaande het nog voormiddag was zaten er hier en daar al meisjes in het raam! Neen de fruitbomen stonden amper in bloei. Volgens de buschauffeur zouden we de landwegen moeten nemen daar zou er al meer in bloei staan. Maar dat zag hij met die grote bus niet zitten.

Geef een reactie