Paasweekend

Mooie Paasdagen gehad .
De aanloop was zaterdag met een uitstap naar Lochristi en  Luik. Ik ben de foto’s nog aan het uitzoeken.
Zondag was ik met een vriendin op stap. In feite zou zij  bij mij komen , maar door omstandigheden  buiten haar wil vroeg ze of ik tot bij haar wilde komen. Geen probleem  voor mij en zo reed ik naar Brugge. We gingen eten in de Bistro Zevenkerken waar de bomen in de tuin prachtig in bloei stonden. We aten wel binnen maar voor de koffie trokken we toch de tuin in. Ik at een lamsstoofpotje en mijn vriendin tongrolletjes met puree en spinazie.
De zon was er en met een jasje aan kon je buiten van het zonnetje genieten. Plaats genoeg als je de ongebruikte stoelen ziet. Maar de meeste mensen zochten een plaatsje dichter bij de Bistro zelf. Toch wat frisjes onder de bomen zelf.

Daarna deden we een wandeling in het aanpalende bos. Heerlijk rustig en het enige geluid was het gefluit van de vogels. Midden in het bos stond een kitscherig -aangekleed met nepbloemen-klein kapelletje ter ere van Maria.
We kwamen het bos uit bij de abdij van Zevenkerken met zijn zeven torens  in verschillende stijlen, die herinneren aan de zeven grote basilieken van Rome.

Vandaag kwamen de kleinzoons met hun ouders. Een kabbelend rustig dagje . Mijn twee andere kinderen konden er niet bij zijn. Dat halen we later wel in.

10 gedachtes over “Paasweekend

    • De Abdij is in christelijke kringen een begrip in Brugge. De kerk is een bezoekje waard . Veel bezocht door mensen die even willen bezinnen. Klik eens op de link die ik bij Willy plaatste. Ik kende het ook niet ,maar mijn vriendin wél .

    • Willy daar moet je echt eens naar toe gaan. De kerk is bijzonder met al zijn verschillende torens. Het is ook in deze Abdij dat Belgische prinsen school liepen.
      De Bistro Zevenkerken is geen sterrenrestaurant maar je kunt er lekker en niet duur eten en in de namiddag bakken ze pannenkoeken en is er gebak. Het wordt vooral bezocht door families en oudere mensen :-). Héél rustig gelegen en een wandeling in het toegelaten deel van het bos is meegenomen. ( https://nl.wikipedia.org/wiki/Sint-Andriesabdij)

Geef een reactie