Surfen

“Van 25 maart t.e.m. 28 mei 2017 brengt het Cultuurcentrum Knokke-Heist de eerste grote surftentoonstelling in België: Surfing The Cult of Cool. De indrukwekkende gratis tentoonstelling dompelt de bezoekers onder in de geschiedenis van de surfcultuur. Maak kennis met de eeuwenoude aloha-spirit en test de surfsimulator en virtual reality surfexperience, bezoek het surfhouse en neem plaats in een typisch surfbusje. Maar er is meer: op de benedenverdieping vinden de bezoekers de aanvullende expo ‘Surfpassie aan de Oostkust’ met het verhaal van Frank Vanleenhove en 30 jaar Surfers Paradise en de surfgeschiedenis van België en Knokke-Heist. Angelo Demeulenaere van Flow & Soul stelt een aantal exclusieve, zelfgemaakte surfplanken tentoon en fotograaf Nick Verhaeghe brengt surffotografie op een kunstzinnige manier.” (uit het  gemeentelijk informatieblad)

Op een zonloze en koude namiddag gingen Sébastien en Oma eens een kijkje je nemen in het Cultuur Centrum Scharpoord.

 

Hij was de man die geijverd heeft voor zijn surfclub op het strand in het Zoute. Ook hij is de man die staat achter het nieuwe Lakeside Paradise (naast het nieuwe zwembad achter het station van Knokke.)

 Op de tentoonstelling zijn een paar filmpjes te zien over wat er allemaal aangeleerd wordt op Lakeside Paradise. 

Proberen je evenwicht te houden  op een wiebelende surfplank!

Een leuke tentoonstelling en zeker een aanrader
voor iedereen die wat meer wil weten over de evolutie van deze sport.

6 gedachtes over “Surfen

    • Ik kan niet zwemmen ,dus durf ik zoal al niet de zee in! Niet te geloven hé dat iemand van de kust niet kan of durft zwemmen. Ik ben in mijn jonge jaren bijna verdronken in zee. Op het nippertje gered! Maar ik heb nooit meer durven zwemmen ook niet in een zwembad. Ze hadden me indertijd moeten dwingen om terug te gaan zwemmen…

Geef een reactie