Een verrassende dag.

De centrumstraten van Blankenberge hebben een opknapbeurt gehad. De Paasvakantie was de ideale gelegenheid om die straten feestelijk te openen! Overal in de straten hingen papieren paaseieren. Er zouden  door de straten vreemdsoortige gevaarten rijden en een dj reed er in een verzilverd autootje  vrolijke muziek spelend , zelfs een oldtimer van het bouwjaar 1918 vrolijkte alles op. De optocht van de vreemdsoortige gevaarten zagen we niet , want die zouden ’s avonds door de straten rijden. Ze stonden wel te kijk op het marktplein. Dit spektakel noemt Strat’e Varia en staat voor mobiele straatacts.

Mijn vriendin en ik waren vorige week toevallig in Blankenberge toen we dit zagen , we bleven echter niet tot ’s avonds om het rondrijdende spektakel te zien. Nadat ik de schoenen die ik zocht gevonden had in mijn favoriete Torfs winkel en na een wandeling , lieten we onze voeten rusten in een grote tuin van een tearoom. Die dag was al een voorproefje van de warmste dag die er nog moest aankomen!

16 gedachtes over “Een verrassende dag.

  1. Dat was blijkbaar de moeite! Ik hou zelf niet zo van Blankenberge, geef mij maar Wenduine of Knokke! De kant van de jachthaven vind ik dat nog meevalt en het Oosterstaketsel is ook wel leuk. De dijk of winkelstraten zeggen me niets.

    • Echt een formule waar ze het volk mee lokken en het mag gezegd worden dat het gemeentebestuur er alles aan doet om hun stad mooi en aantrekkelijk te maken. En de vriendin kent meer zo’n adresjes met een tuin midden in de stad!

  2. Wij hebben jaaaaaaaaren onze vakanties aan de kust doorgebracht omdat mijn schoonouders een appartement in De Haan hadden… superfijn!
    Blankenberge daarentegen vind ik een verschrikkelijke “Benidormachtige” plaats die we met een grote boog vermijden.
    🙂

    • Ik heb in De Haan gewoond( werkte korte tijd in het Zeepreventorium in mijn jonge jaren). Daar zou ik ook nog op vakantie willen gaan. Blankenberge daar ga ik enkel omdat ik bepaalde dingen wil kopen zoals in de Torfs winkel. In mijn gemeente is er geen Torfs en af en toe ga ik er eens wandelen met een vriendin die daar woonachtig is. Ik heb het niet begrepen op al die drukte.

  3. Ze hebben precies op geen geld gezien..nu het volk nog nadien blijven aantrekken..maar in Blankenberge zien de straten in het seizoen volgens mij altijd zwart van het volk.Mooi fotoverslag magda.

    • Blankenberge doet veel om de toeristen aan te trekken en inderdaad tijdens het seizoen is het daar altijd op de koppen lopen. Ik heb een filmpje gezien op FB van die avondoptocht en het was zeker de moeite . Volk dat er was !!!

Geef een reactie