Lentekriebels

Ik ben me aan het voorbereiden op een prachtige lente en een super zomer! In de tuin heb ik  mijn best gedaan met wieden, graskantjes knippen , gras afrijden,  bijknippen van struiken , zaaien en planten in de groentetuin. Alles groeit en bloeit , kijk maar eens hoe prachtig de magnolia bloeit!
Vandaag was het zo’n aangenaam weer dat ik deze middag voor de eerste keer op mijn terras achter in de tuin heb kunnen eten. In het zonnetje natuurlijk want in de schaduw is er nog altijd een zweem van kille lucht.


Deze namiddag heb ik voor de eerste keer een fietstocht gemaakt met mijn nieuwe elektrische plooifiets. Ik wilde al langer een e-bike maar ik was er een beetje bang voor. Die fietsen leken me zo zwaar en ik hoorde al van verschillende mensen dat ze gevallen waren. Een tijdje terug zag ik een man fietsen op een kleiner model. En dat zag ik wèl zitten. Zoon heeft me een adres bezorgd in de omgeving van Damme en daar ben ik deze week naar toe gereden.
Dat was wat ik wilde en zonder aarzeling heb ik die ook gekocht. Ze zouden de fiets rijklaar maken en gisteren mocht ik erom. De verkoop van dergelijke plooifiets zit blijkbaar in de lift . Terwijl ik daar was werden er drie fietsen verkocht ( mezelf inbegrepen)!!

Vandaag was mijn eerste fietstocht met mijn e-bike . Het was wel mooi weer vandaag maar er was veel wind. Met mijn gewone fiets zou ik er niet aan begonnen zijn.
Ik kan die fiets gemakkelijk plooien en in de koffer van mijn auto zetten. Er hoort zelfs een draagtas op wieltjes bij. En met het gewicht valt het best mee. Allemaal uitgeprobeerd voor ik die kocht ,want ik moet het wel zonder hulp kunnen doen.
Dus  kun je me van nu af aan overal op Vlaamse wegen tegenkomen!!! 🙂

 

16 gedachtes over “Lentekriebels

    • Het is niet de bedoeling dat ik ga crossen of de gewone fietser voorbij te zoeven. Ik wil gewoon het een beetje gemakkelijker hebben en niet ‘t eind adem thuiskomen als er weer eens veel wind is. En aan de kust is er toch altijd wat meer wind dan in het binnenland.

  1. Dat is een heel fraai stalen … eh … aluminium rosje, waar je zonder twijfel veel plezier zult aan beleven. Zelf rijd ik al vier jaar en ruim 40000 km met een elektrische fiets en ik zou die voor geen geld van de wereld willen missen.

    • Neen dat zal niet nodig zijn. Ik heb een fiets gekocht waarvan de accu afslaat als ik rem en pas weer in gang schiet als ik terug op de trappers duw. Geen toestanden zoals bij mensen wiens fiets plots vooruit schiet als ze de rem loslaten met valpartijen als gevolg. En het feit dat ik die makkelijk zelf kan ineenplooien en in de koffer leggen ,maakt dat ik ook een eind met de auto kan rijden tot de plaats waar ik een fietstocht wil starten!

    • De magnolia staat er super mooi bij. Nu maar hopen dat de wind niet te fel wordt!
      Ja dat zit er in dat ik veel de baan zal op zijn. Tenminste als het weer goed is. Ik wilde gisteren per sé de fiets inwijden maar de wind was fel en koud en dat is voor mijn sinusjes niet ideaal. Maar kom ik heb het overleefd ,hahaha!.

Geef een reactie