Creatief bezig zijn!

Een paar weken geleden deden we een zoektocht in Brugge( daar heb ik het later over) en het weer was die dag niet al te best. In de voormiddag hielden we het nog droog ,maar na de middag was het regenachtig.

Deze jonge mensen hadden er een oplossing op gevonden. Onder de ingang van de Halletoren hadden ze zich geïnstalleerd. Een strategische plaats want veel mensen lopen door deze poort om de binnenplaats te bekijken of als doorsteek naar de straat achter de Halletoren, of om een tentoonstelling te bezoeken, de toren te beklimmen of gewoon om naar het openbaar toilet te gaan.

Deze man hieronder vroeg héél vriendelijk in het Engels of ik hem geen geld wilde geven om drinken te kopen !! Hij had  volgens mij al meer dan genoeg gedronken en dat zei ik hem ook. Hij lachte enkel toen ik er nog bij zei ” moest het nog om eten te kopen zijn!” Ik mocht wel een fotootje van de vrolijke gast nemen. Hij wuifde me na…
Hij kreeg geen cent van mij maar die twee andere wèl in de gemeenschappelijke vioolkist.

16 gedachtes over “Creatief bezig zijn!

    • Er was een tijd dat zulke bedelaars ook in Knokke met busjes afgezet werden! Vooral aan warenhuizen, het protest van de mensen ws zo groot dat onze Burgmeester er kort metten heeft mee gemaakt. De bedelaars werden opgepakt en de meesten hadden natuurlijk geen leurdersvergunning. Eigenlijk moest je medelijden hebben met die sukkelaars die voor maffiapraktijken werden gebruikt.

  1. Ik ben ook creatief bezig, maar ik zie me daar toch niet onder de Brugse Halletoren aan een bureautje plaatsnemen om te schrijven. Daar zou veel volk naar komen kijken.

  2. Kom je eens een eerlijke man tegen..! Had ie gelogen, dat het voor eten was, had je hem wél wat gegeven..? dat vind ik nu eens erg vreemd hoor!
    Groetjesss!

    • zo kort was het gesprek ook niet hoor en of die man eerlijk was weet ik ook niet . In elk geval moest hij lachen toen ik zei geen geld te geven voor drank waarop hij zei ” ik kon het maar proberen hé”. Had hij nu eens een serenade gegeven op dat kleine fluitje ,wie weet …hahaha!

Geef een reactie