De lente heeft een vrij weekend!

 Wanneer de kerselaar in bruidstooi is gehuld  dan weten we dat de lente er is.
De magnolia wil echter niet achterblijven en begint al kleur te bekennen.

Ja dat mooie weer zette aan om in de tuin alles aan de kant te krijgen. Dat lukte ten dele want vrijdag was het weer aan het omslaan en was het al merkelijk kouder. Helemaal niet aangenaam om in de tuin voort te doen. Tegen de avond begon het zelfs te regenen. Het was voorspeld en het is uitgekomen. Het is een regenachtig weekend .

Ik had met de kleinzoon afgesproken dat we vandaag , zaterdag,  met het tuinafval naar het recyclage park zouden rijden. Een dozijn zakken, alleen zou ik die niet in de kofferbak en neergeslagen achterzetel krijgen. Kleinzoon kreeg het voor elkaar.
Gelukkig bleef het een groot stuk van de dag droog. Zo kort na de middag was het niet druk in het recyclagepark en het tuinafval was vlug uitgeladen.
Maar we hadden nog een lading afval van de opkuis in de woning die dochterlief en schoonzoon hebben aangekocht een eind buiten Knokke. Nu de kleinzoon mij hielp vroegen ze of ik met hun afval ook een keertje wilde rijden. Als ik hen daar kon meehelpen, graag gedaan, er is nog genoeg werk aan de winkel in het aangekochte huis.

Het was een over en weer geloop om de juiste container te vinden. Er lopen toezieners rond en ze kijken met argusogen wat je waar deponeert. Maar ze zijn ook vriendelijk als je vraagt in welke container iets mag gegooid worden. Het vroeg in elk geval meer tijd dan het lossen van tuinafval! We hebben een paar foto’s gemaakt op het recyclagepark tot jolijt van de toezieners “wil je bewijzen dat je ook geholpen hebt” zeiden ze tegen mij. Ze moesten eens weten tot wat ik allemaal in staat ben 🙂

 Alles heeft een plaatsje: hard plastiek , zacht plastiek, afval in hout  en ijzer. En als het geen zuiver product is zoals behangpapier waar lijm aan kleeft, gordijnen met haken, om maar wat op te noemen dan hoort het thuis bij het grof vuil.
We hadden ook een douche deur mee met glas in een ijzeren kader. De toeziener toonde de kleinzoon dat hij dit met een hamer moest stukslaan! Het lukte eerst niet maar het moest  met een  stevige korte tik en het glas viel in honderden stukjes uit elkaar! Daarna met het ijzeren kader naar de container met ijzer.
We zijn daar wel eventjes bezig geweest en we waren juist op tijd klaar toen het begon te regenen. Het regent nog altijd!

20 gedachtes over “De lente heeft een vrij weekend!

  • Ik moet toegeven dat ik het ook niet zou gedurfd hebben, zelfs de kleinzoon deed het aarzelend. Maar toen de toezichter toonde hoe het moest was het een fluitje van een cent: een korte stevige tik en je zag het glas razendsnel in stukjes vallen. Ik had het daarna ook wel eens willen proberen ,maar we hadden geen tweede deur bij 😉

  • Ja die bloeien beiden mooi en de magnolia staat ook al klaar. Elk jaar is het ” toevallig” stormachtig weer met veel regen bijgevolg vliegen de bloesems al vlug in het rond. Ik vrees dat het dit jaar weer van dat zal zijn 🙁 !!

  • Toen we naar het recyclage park reden nadat we alles in de auto hadden ingeladen was het de hele tijd droog gebleven. Na de tweede rit konden we juist alles uitladen en dan gingen de hemelsluizen open. Het was de hele dag wel koud en winderig, geen weer om in de tuin te werken. Maar ja ik had nu hulp en dan wil je het ook gedaan krijgen hé!

  • Ja Willy dat hangt er een beetje vanaf wie er op dat ogenblik ” controleur” is. Kleinzoon en ik hadden pech want het was op dat ogenblik erg kalm en ze kwamen telkens kijken. Je mag er zeker van zijn dat die glazendeur anders met glas en al in de container van het ijzer vloog. Aan de andere kant moet er toch een beetje orde zijn en mogen we zeker niet klagen gezien alles gratis is ( ik schreef er meer over bij Suske)

   • gratis is het bij ons niet Magda

    men maakt wel een onderscheid tussen recycleerbaar en niet-recycleerbaar afval

    heb je beiden bij, dan betaal je het duurste tarief…

 1. Sjeetje.. wat een gedoe zeg.. dat die douchedeur niet gewoon in die glascontainer mocht.. er ligt volgens mij nog wel meer in dat geen glas is! En de boel wordt tóch altijd nog gesorteerd door een machine als het gebruikt gaat worden. Gelukkig komt men hier het grof vuil gewoon nog aan de deur ophalen als je daarvoor belt.. alles bij elkaar.. dan zullen zíj het wel sorteren zeker?
  Voor het tuinafval hebben we een kliko.. da’s soms in gedeeltes aanbieden dan, want zó groot is die niet, maar aach, ik zit nu toch nog niet in de tuin, dus of daar een bergje takken en zo ligt, dat stoort me niet.
  Groetjesss!

  • We mogen niet klagen , want je brengt alles gratis naar het recyclagepark. Ik schreef er al over bij Suske. Met een kliko ben ik niets als de haag of een boom gesnoeid wordt . Ofwel zoek je iemand met een aanhangwagen en dat kost je dan drie beurten ( van de twaalf voor tuinafval)) ofwel stop je het in zakken en breng je het zelf weg( dat is dan maar 1 beurt). Tijdens het jaar gebruik ik een composthoop in de tuin. Je kunt het tuinafval ook aan de deur zetten. Op bepaalde dagen komen ze die dan ophalen maar die papieren zakken zijn zo duur…en een groot aantal zakken nemen ze niet in één keer mee.
   Ik heb geluk dat ik amper vijf minuutjes moet rijden naar het recyclagepark, ik kan bij erg veel tuinafval een paar keer over en weer rijden als het “snoeiseizoen ” is.

  • Wij hebben voor alles 12 gratis beurten. Dus 12 beurten voor tuinafval, twaalf beurten voor sloopafval, twaalf beurten voor grof huisvuil … als je het maar zelf gaat brengen. Bij elke beurt geef je een soort bankkaartje af en worden de beurten met de pc van de firma bijgehouden. Ik kan bv ook de beurten voor sloopafval aan mijn buur geven wanneer ik die niet nodig heb en omgekeerd kan mijn buur zijn kaart aan mij geven voor tuinafval als hij die niet nodig heeft. In feite is het allemaal gratis als je een beetje slim te werk gaat. Is je kaart voor iets helemaal opgebruikt dan moet je betalen. Tuinafval wordt gratis opgehaald maar de papieren zakken hiervoor zijn erg duur en ze nemen geen 20 zakken tuinafval mee( en daar geraak je gemakkelijk aan als je rondom je huis een haag hebt! Ik heb buren die me soms helpen met ene aanhangwagen. Maar ik doe het liever allemaal zelf( met hulp van kinderen /kleinkinderen)

  • Ik ben slimmer geworden want het was ook elke keer de auto wassen na een bezoek aan het recyclagepark. En toevallig heb ik bij de eerste warme dagen de auto van binnen en van buiten een flinke beurt gegeven!Een groot dekzeil heb ik in de auto gelegd tot zo hoog mogelijk aan de zijwanden en alles zit in grote tuinzakken of vuilniszakken. Dus de rommel achteraf is minimaal! De kleinzoon heeft er goed opgelet dat oma ‘s auto niet te vuil zou zijn,hihi!

Geef een reactie