een zondags wandelingetje

Toen ik nog kind was ,was het een zondagse gewoonte vooral bij  mooi weer  om een wandeling te maken en bij voorkeur naar de zeedijk toe. Het was vandaag de hele dag mooi weer en  bijgevolg  heb ik  een zondags wandelingetje gemaakt.
In de voormiddag( want dan is er nog parkeermogelijkheid) reed ik met de auto naar de zeedijk toe . Te voet van bij mijn huis tot aan de zee is wel wat ver. Het is te doen, maar na een paar dagen in de tuin gewerkt te hebben zou ik niet veel fut meer over hebben om nog een lange strandwandeling te doen.

Geen wind aan zee en nog geen massa wandelaars. De honden mogen nog een korte tijd vrij rondhollen op het strand en ik heb dan ook een hele reeks honden groot en klein zien hollen op het natte zand. De baasjes wandelden rustig achter hen aan. Ik geloof dat er hele families samen de hond uitlieten!

Het baggerschip lag er niet, maar de sleepboot wel. En bergen zand lagen er ook nog. Er is nog werk aan de winkel. Grote stukken strand liggen klaar om de toeristen te ontvangen. Straks komen ook de strandcabines terug.
Het was heerlijk om te wandelen en ik was toch een tweetal uur onderweg geweest.  Na  het middageten stapte ik terug de auto in en reed naar Cadzand . Ik wilde wel eens zien hoever het met het jachthaventje stond.
Maar dat is voor morgen , te moe nu.

Richting Zeebrugge en richting Albertstrand is er nu  een hele brede strook strand

Een keertje richting strand ter hoogte van het Casino in plaats van richting zee !

De sleepboot ligt op wacht!

Er is wel een breed stuk verhoogd strand ter hoogte van het Vanbunnenplein tot het Albertplein .
Er  is toch een plotse daling van het strand of moet er nog zand aangevoerd worden?
Waar de kinderwagen staat is de vloedlijn bij hoog tij.

Aan de kinderen is ook al gedacht.

12 gedachtes over “een zondags wandelingetje

  • Ja dat is zeker waar. Ik hou niet van al dat opgefokte tijdens de zomermaanden. Dan liggen ze tussen zeilen op strandbedden en hangen aan de toog aan strandbars! Ik ben er zeker van dat sommigen nooit de zee zien!! Ik zoek dan meestal een rustig stukje strand op ,gelukkig is dat er ook nog. Meer richting ‘t Zwin.

  • Ja de kust leeft van het toerisme en toch is iedereen blij dat het na de zomer weer kalmer wordt. Echt doods zoals langgeleden toen alle hotels en tearoom de hele winter gesloten waren, is het nooit meer maar de weekends loopt het hier regelmatig over. Ik mijd dan het centrum. Op de zeedijk valt het altijd wel mee.

 1. Wij gingen vroeger ook graag een zondagswandelingetje maken, maar dat werd dan meestal een park in Dordrecht.. of etalages kijken in het centrum.. de zee was voor ons wat verder weg. In de herfst reed m’n pa weleens naar een bos.. dan gingen we spulletjes verzamelen om een herfstbakje mee te maken. De zee was meer voor de zomer.. maar dan niet om te wandelen.. dan gingen we zwemmen en spelen met het zand. 🙂
  Ik vond het gisteren ook mooi weer voor een strandwandeling.. dat hebben we dus gedaan.. een flinke met een ommetje naar een dorpje in de buurt voor een terrasjespauze! 🙂
  Je maakte mooie foto’s!
  Groetjess!

  • Wij woonden aan zee en bijgevolg was het vanzelfsprekend dat we langs de zeedijk gingen wandelen , nu eens namen we de linkerkant richting Heist en de andere keer richting ‘t Zwin. De hele zeedijk was te lang want we moesten ook nog de winkelstraat nemen om huiswaarts te keren.

 2. hier in het binnenland hadden we wel een heel zonnige dag Magda…

  ik ben benieuwd hoe die jachthaven er nu al uitziet..

  prettige dag

  PS; Inderdaad de Mahy collectie, ik heb wat meer uitleg op mijn blog gegeven

  • Zo warm als voorspeld werd is het aan zee niet geweest. Maar in elk geval mooi genoeg om te wandelen .

   ps. nu je het schrijft weet ik waar ik een deel van de collectie Mahy heb gezien. De zoon had een kot in Gent in de omgeving van de Crook. En op een dag stonden de poorten open van een soort verwaarloosd theater (dat was dan wellicht het wintercircus )en daar kon je een collectie auto’s zien staan.

Geef een reactie