De Lente laat zich eindelijk zien!

Zo’n mooi weer , het moment om ramen en deuren open te zetten. Zo drastisch heb ik het nu ook niet gedaan. Maar de achterdeur stond toch geruime tijd open en wie daar nog het meest blij mee om was dat was Vlekje. De hele winter was ze met geen stokken buiten te krijgen. Ondanks haar reuma dartelde ze vrolijk rond in de tuin en lag zelfs te rollebollen. Maar ook Flappie  deed niet onder.

Neen zelf heb ik niet gerollebold maar heb de mouwen opgestroopt en ben aan het werk geslagen.
Ik had al het een en ander voorbereid in de tuin zoals kalk strooien en bladeren bijeen harken en  snoeien wat maar kon gesnoeid worden, maar echt alles in zijn plooi leggen was er nog niet bij. ‘t Was nu ook het weer niet om buiten te werken. Ik heb nu eens een winter achter de rug zonder  griep en zware verkoudheden, dus hield ik het maar rustig.

Met het mooie weer van de twee voorbije dagen ben ik er met alle plezier aan begonnen.
De zakken snoeisel met takken en bladeren ( er waren er teveel om op de composthoop te gooien)heb ik samen samen gezet tot ik  genoeg zakken heb om naar het recyclage park te voeren. Daar zal de kleinzoon wel mee helpen.
Vandaag bracht ik de grasmachine naar de Aveve  voor nazicht. Neen dat stop ik zelf niet in de auto. Zoon kwam eten vandaag en hij stak de grasmachine in de auto en bij de Aveve haalde de uitbater die uit de koffer. Een weekje geduld en dan kan ik gras afrijden , tenminste als het zo’n weer blijft.
De auto heeft ook een goeie wasbeurt gekregen. Was echt nodig , het was maanden geleden…
Terwijl ik toch in de Aveve was heb ik een grote zak sierschors in de koffer laten stoppen en ik heb een perk  met een aantal kleine boompjes en doorlevende struikjes aan de voorzijde van het huis volgegooid met sierschors . Ziet er  verzorgder uit dan voorheen.
De magnolia en de sierkers staan vol knoppen dat wordt een kleurrijk vertoon als die openbarsten. Zelfs de klimroos die ik  had ingekort en waarvan ik vreesde dat ik te drastisch te werk was gegaan heeft grote uitlopers. Het zijn enkelvoudige wijnkleurige rozen die fluwelig lijken .

Overal in de tuin zijn de narcissen aan het bloeien of staan ze klaar om open te gaan. En de krokussen komen overal tevoorschijn . Ik ben een beetje te geweldig geweest met de opkuis in het  najaar :-).
Elk jaar is het zoeken waneer de eerste maartse viooltjes bloeien. Dit plantje heb ik eens meegebracht uit het bos toen we op vakantie waren in le Pays des Collines. Ik heb vandaag bijna op mijn buik moeten liggen om het eerste minuscule bloemetje te fotograferen ( en het is dan nog niet eens scherp).

Of ik genoten heb van die twee dagen? Jazeker. Ik kwam zelfs tijd tekort. Maar morgen komt er ook nog een dag met mooi weer…

13 gedachtes over “De Lente laat zich eindelijk zien!

 1. Wat leuk, dat Vlekje en Flappie zo blij waren om terug buiten te kunnen in het zonnetje.

  Ik zou ook moeten starten in de tuin, maar het ontbreekt me momenteel aan energie 🙁

  Prachtige bloemen heb je ook al in je tuin!

  • Ach Zij het is in feite nog vroeg om veel te werken in de tuin. Ik doe het met mondjesmaat , de hele winter werk je niet in de tuin en dan erin vliegen is vragen voor een verkoudheid en spierpijnen. Ik moet eerlijk zijn dit voorjaar staaner niet zoveel grote werken op het programma. Alles wat moest gesnoeid worden is al gebeurd. Nu zijn het eerder opkuiswerken.

   • Hier zal het ook vooral bij opkuisen blijven. Het snoeiwerk deed mijn broer net voor de winter. Maar ik vrees, dat het gras toch kalk en vitamines nodig zal hebben. Zoals eigenlijk elk jaar hier :-/

  • Hopelijk heb je veel kunnen doen in je tuin! De poezen waren door het dolle heen. Dan moet je weten dat Vlekje de hele winter geen stap heeft buitengezet. Wanneer ik de achterdeur openzette ,liep ze vlug naar haar mandje! Nu vraagt ze af en toe om naar buiten te gaan.

  • Neen ik geraak niet klaar in één week. Ik doe het rustig aan ,want zo warm is het nu ook niet dat je van de ochtend tot de avond in de tuin kan werken. In elk geval moet er dit voorjaar geen grote opkuis werken gebeuren.Vandaag was het voor mij te koud om lang buiten, te werken. De nevel maakte het koud.

Geef een reactie