Site pictogram

Carnaval in Heist

Na de bloemenhulde op het Vissershuldeplein ter nagedachtenis van de vissers die op zee zijn gebleven trok op zondagnamiddag 26 februari 2017 de grootste carnavalsstoet van West-Vlaanderen opnieuw door het centrum van Heist. De stoet telde  3245 deelnemers. De stoet bestond uit een veertigtal supergrote, grote en kleinere praalwagens en nog wat kleine groepjes .
Op maandag 27 februari 2017 vanaf 17 uur boden de Heistse carnavalskroegen hun klanten gratis sprot aan en was er ’s avonds ook het Bal van de Zeemeermin op de Bolle.
Dinsdag 28 februari 2017 om 15 uur was er op het stadion De Taeye de verklede voetbalwedstrijd tussen de Plakkers en Vissers. Een jarenlange traditie! Ik heb me laten vertellen dat  plakkers de mensen zijn die op het vasteland werken.
Om 18.30 uur vond  de babeluttenworp en popverbranding plaats.
En daarna trok een verlichte avondstoet door Heist, gevolgd door een uitbundig volksfeest tot in de vroege uurtjes. Lange tijd geleden kregen veel werknemers op woensdagmorgen vrijaf om te bekomen van het vierdaagse feesten!!!!
Ik ben er deze avond niet geraakt , het regende  en Sébastien en oma zagen het niet zitten om vanuit een parkeerplaats eerst een heel eind te voet te gaan tot waar we de stoet konden zien. Het centrum van Heist is ter gelegenheid van de stoet met de auto niet te bereiken. Maar hier nu de foto’s van de stoet zondag.

Alle foto’s zijn aanklikbaar!

  de snorkels

   M&M’s

Een héél grote groep Maya de bij. Je zag de groep al aankomen
uit een straat in de dorpskom richting Elizabetlaan waar ik stond.

De vogelverschrikkers

De Far West

 

Steam Punk

Bovenste foto Griezelhuis op wielen en daaronder een grote groep: Farmville .

Rock ‘n Troll

Nog een Maya de bij 

de gnomootjes

De struise Gilles

De geheimen van het krakerskasteel.

Airship Pirates

De torenpekkers gaan 5 °onder nul

Ducktail

wordt vervolgd….

Mobiele versie afsluiten