‘ t Is den hoed of de pruik die ’t em doet !

Tijdens de koersbal hadden we de leden gevraagd of ze geen zin hadden om deze vrijdagnamiddag samen te komen voor een carnavalsdrink met als versnapering keuze uit oliebollen, appelbeignets, pannenkoeken of wafels. Afspraak in een zaak waar er regelmatig binnen petanque wordt gespeeld op zaterdag ( daar ga ik niet heen , want anders ben ik nooit meer thuis, 🙂 🙂  ). De zaak bevindt zich in Duinbergen vlak bij Heist en in Heist leeft het carnaval gebeuren enorm.
We dachten  een 30tal mensen een gezellige namiddag te bezorgen. Het werden er 50  wat de uitbaters toch wat kopzorgen bezorgde om iedereen zo vlug mogelijk warme en verse appelbeignets , pannenkoeken of wafels te geven.
Verkleed moesten ze niet zijn maar een hoed of pruik was al genoeg om de ambiance te verzekeren. Zelf had ik een hoed uit Thailand op die samengevouwen een waaier was en de voering van een regenmantel met allerlei dierenprints op( te mooi om eigenlijk als voering te dienen. Maar indertijd gekregen om voelkussens te maken.  NB die kussens maken we nog en gaan nog altijd  richting dementeerden in rusthuizen) ).
Ik kwam zogenaamd terug van een safari en had al die dieren die op de voering stonden gezien. 🙂  Sommigen waren mooi verkleed ( met de bedoeling om naar een carnavalsbal te gaan) maar de meesten hadden een hoedje op en die hoedjes gingen de ronde en daar werden foto’s van gemaakt. Een namiddagje om in te kaderen als je zag hoe mensen- die alleen staan in het leven en eenzaam zijn- genoten.

carnaval

beignets

jef

nadine

lucie

Morgen gaat de grote Carnavalstoet uit in Heist! Start om 14.33 uur !

19 gedachtes over “‘ t Is den hoed of de pruik die ’t em doet !

    • Daar doen we het voor en als de mensen tevreden naar huis gaan , is de namiddag voor ons geslaagd! Hier en daar een babbeltje slaan en foto’s maken dat fleurt hen ook op!
      Ik ga enkel kijken naar de stoet die al elk jaar meer dan de moeite is om te zien. Maar er is hier zo’n koude wind dat ik vrees er niet te lang te zullen blijven. Het was vandaag 7 ° maar het voelde ijzig aan.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.