waspoeder !

waspoeder

Beloofd is beloofd!

Hier enkele foto’s van vòòr en na het strooien van waspoeder op de stenen paadjes die volledig groen uitslaan. Nu had ik wel wat pech dat het niet genoeg regende om de waspoeder volledig te laten smelten dus moest  ik wat geduld hebben.  Emmers water op gooien was geen optie want dan verdween de waspoeder naast het pad. Voor de groentetuin naast het huis niet goed en evenmin voor het gras naast het pad aan de achterzijde .
Deze voormiddag scheen de zon en droogde het de natte stenen  zodat je bij een foto beter kon zien wat behandeld was en wat niet! Bij de foto onder links zie je dat het mos tussen de stenen  er ook aan moest geloven.
Ik heb helemaal geen water op de stenen gegooid en evenmin geschuurd dit is echt het werk van de waspoeder. Het hoeft heus geen gekend merk van waspoeder  te zijn en een dikke laag is ook niet nodig.
Veel succes voor hen die het ook eens willen proberen!

16 gedachtes over “waspoeder !

 1. Het doet mij denken aan de chloor die mijn man op de gewassen tegels giet en vervolgens schrobt met een harde borstel. Even laten intrekken om daarna een paar emmers water er overheen te gieten. Een hagelwit plaveisel als resultaat. Achter in de tuin hebben wij een put waarin alles verdwijnt.

  • Mijn zoon is daar mee afgekomen ,had ook die tip van iemand meegekregen. In ieder geval het helpt om die groene aanslag zonder veel inspanning weg te krijgen. Al die middeltjes uit het tuincentrum kosten handenvol geld en het werkt niet eens zo goed. De drukspuit kan nu blijven liggen tot mei juni om dan de randen van de stenen eens uit te spuiten.

 2. Dankjewel Magda voor de tip. Ik ga het een keertje proberen op onze oprit. Daar staan geen plantjes, dus kwaad kan het niet. Alleen vooraan aan het huis zijn er ook klinkers, maar daar staan wel planten. Buxus en ook nog een mini boompje. Dus daar misschien beter niet gebruik maken van waspoeder?

 3. Ja Magda het is werkelijk waar, verdorie hoe ga ik dat doeN, heb al een niet onaardig aantal pakken waspoeder staan van den Aldi, maar het moet wel even blijven liggen en regenen he.
  Maar hoe krijg ik die mannen het huis uit om mijn experiment te doen. En dat riekt niet, terwijl cloor mijlen ver in de wind te rieken is, ook al is het al opgedroogd.
  Jammer dat ik geen regendans kan doen, zie je met al trommelen en dansend door mijn tuin huppelen……. maar iemand zegde dat dit eigenlijk niet hielp maar die slimme medicijnman had al lang in de lucht gezien dat er regen aan zat te komen. Dus in die tijd waren er al weermannen, en vaak betere als die wij nu kennen met de huidige technologie..Het zullen weer van die bussen worden, maar zo goed werken die nu ook weer niet, enkel je portemonnee die komt er veel lichter uit.

  • Ik ga nu ook niet alle paden en terrassen rond het huis doen hoor! Deze die in de zon liggen zijn niet zo groen en die krijgen in mei -juni een beurt met de drukspuit dan is ineens ook al het onkruid tussen de voegen weg. Maar in elk geval het helpt met waspoeder en de twee paden die overwegend in de schaduw liggen zien er al een heel stuk groenlozer uit . Ik heb ook andere jaren liters chloor gebruikt of van dat spul speciaal om het groen weg te krijgen. Dan is het veel gemakkelijker met even waspoeder te strooien en af te wachten. Een beetje pech natuurlijk als het zo weinig regent.

  • ‘t Gaat komende week juist veel regenen.. laat je mannen morgen die waspoeder uitstrooien greta.. het hoefde niet dik zei magda.. dus da’s net als graszaad uitstrooien dan! 🙂
   Ik heb alleen vloeibaar wasmiddel in huis.. en met Jaxons gevoelige voetjes lijkt het me sowieso geen goed plan. Het wordt hier de hogedrukspuit.. zónder reinigingsmiddel, dat gebruiken we al sowieso nooit.
   Groetjess!

 4. Gelukkig staan er geen planten langs het pad,enkel gras en de andere kant van het pad leunt tegen het huis aan. En als langs de ene kant het gras een beetje dor wordt is dat niet zo erg. Gras groeit toch altijd terug 😉

Geef een reactie