Onze hersenen moesten werken!

Ik heb al verteld dat ik dikwijls met een groep senioren  op stap ga.  We doen wandelingen, fietstochten, veelal met de trein een stad bezoeken ,  deelnemen aan erfgoeddag,  bedrijvendag,  naar Boterhammen in het Park in Brussel… alle suggesties die haalbaar zijn van de leden worden bekeken.
Zomers spelen we petanque en krolf  en ‘s winters koersbal en bowling . Nu hebben we onlangs voor de tweede keer een quiz ingericht. De quiz werd opgesteld door het hoofdbureau in Brugge. Dus kon ook het bestuur van de plaatselijke vereniging deelnemen. Iedere tafel bestond uit drie personen zodat je met elkaar kon overleggen.
Het sprak velen blijkbaar aan, want krijg maar eens een 30 tal mensen samen op een zondag namiddag. Het waren zeer uiteenlopende vragen : zoals oude liedjes die afgespeeld werden waarbij je titel en zanger moest raden. Of de meest vreemd uitziende hotels op een totaal onverwachte plaats(bv de Titanic nagebouwd op een berg ) en in welk land het hotel te vinden was. Automerken waar we nog nooit van gehoord hadden, bij ogen raden wie de persoon was… Je kon het zo gek niet bedenken of het stak in de quiz.
Iedereen kreeg bij de aanvang een glaasje cava of  frisdrank en bij de pauze een gebakje met koffie/thee .De sfeer zat er goed in en dat bleek op het einde : de quizmaster kreeg het maar niet afgerond, het had best langer mogen duren !
Iedereen kreeg een doosje chocolade zeevruchten. De tafel die de meeste goede antwoorden gaf  kreeg een fles cava  daar bovenop ! Rarara…

quiz quiz1

12 gedachtes over “Onze hersenen moesten werken!

 1. haha, ik deed eergisteren ook mee aan een quiz.
  Maar het werd door een scoutsgroep georganiseerd, dus het publiek was beduidend ouder.
  Daar waren wij de senioren.

 2. Leuk wel, een quiz. Ik was laatst bij lucretia en toen liet haar man ons de quiz zien die hij dit jaar gemaakt had voor een school.. dat doet hij al jaren elk jaar en het stak bijzonder goed in elkaar. Ook allerlei onderwerpen.. we hebben alleen de geheugentrainer gedaan (een aantal diverse grappige filmpjes waar dan later vragen over gesteld werden) en die was al bijzonder lastig hehe.. maar natuurlijk deden we ons best. 🙂
  Enne.. ik héb zo het idee dat jij met een lekker flesje naar huis bent gegaan..! 😀
  Groetjesss!

  • Hoe kan je het raden, 🙂 . Blijkbaar vinden veel van onze senioren een quiz leuk gezien de opkomst. Het was heus niet zo gemakkelijk omdat er quiz rondes waren waar je echt moest gokken. Weet ik veel in welk land dat hotel in de vorm van de Titanic gebouwd is! In Nederland is er een hotel in Amsterdam op een hoge hijskraan. Je houdt het niet voor mogelijk!! Bij deze tien vragen hebben we er in feite allemaal een gokje op gewaagd. Blijkbaar hebben we aan onze tafel veel geluk gehad met het gokken . Maar bij andere vragen telde bv de parate kennis over de actualiteit. Het was zo leuk dat er al plannen zijn om dit nog eens te doen.

Geef een reactie