Overal bouwwerven!

Ik kan hier soms klagen dat het in mijn woonomgeving al jaren één en al bouwwerf is door de aanleg van de A11 en dat we ook al die tijd daar hinder van hebben. Nu wordt met filmpjes en allerlei berichten in plaatselijke kranten meegedeeld dat  de werken moeten af zijn einde de zomer wat Westkapelle betreft. Dan beginnen de werken aan de Natiënlaan richting Knokke centrum. Daar heb ik al eens over geschreven naar aanleiding van een tentoonstelling in Scharpoord . Maar voor de bewoners rondom te Natiënlaan wordt ook  hinder verwacht. 😦
Ik was donderdag  in Brugge en ik zag dat de stad één en al bouwwerf is van het Zand tot aan het Simon Stevinplein en de werken aan het station waar nieuwe halteplaatsen voor de bussen komen mag je er bij tellen. Ook ging het nieuwe parkeerplan in werking en dat kan nu al rekenen op veel protest . Tja dat heb je wellicht altijd als er iets nieuws doorgevoerd wordt.

In elk geval had ik mijn auto bij mijn vriendin geparkeerd en reden we met de stadsbus naar het centrum. Dat is het gemakkelijkst. Maar ja de bussen ondervinden ook hinder van al die werken en hebben geen vast uur meer.  De bus had enorm veel vertraging en je hoorde het gemopper van  reizigers die vreesden hun aansluiting met de trein te zullen missen.

Ik toon een paar foto’s van de werken op het zand! Het plein is niet meer te herkennen en de mooie fonteinen van het kunstenaarsechtpaar Stefaan Depuydt – Livia Canestrano  zijn verdwenen om later in een park teruggeplaatst te worden. Onder dit plein is een reusachtige parking!! Dat zal de bovengrondse werken ook wel niet vergemakkelijken.

brugge brugge1 brugge2 brugge3
De bedoeling was dat we over de middag ergens in een restaurant op het Zand zouden eten . Maar we vonden het niet zo fijn om op die werken te kijken en nog minder om het lawaai te aanhoren!
We wandelden verder en zouden in een typisch restaurantje gaan eten, maar het was hun sluitingsdag . Dan maar verder gekeken en hoewel er tearoom op het uitstalraam staat , kon je er een dagmenu krijgen. We waren niet de enigen . Blijkbaar een gekend adresje. Lekker eten en niet duur.

brugge4

Het was niet druk zo vlak na de middag . Het zonnetje scheen lekker en de mensen verpoosden zelfs op de betonblokken die hier en daar geplaatst zijn. Ook de fietsen zijn van stal en in deze stad is het wel het gemakkelijkste vervoermiddel.

brugge5

Ach wat een schattige etalage in de winkel die het hele jaar door opgetuigde kerstbomen en kerstspulletjes verkoopt.

brugge6 Op de markt was het verbazend rustig en veel koetsen stonden er werkeloos bij. Alleen op de buitenterrasjes genoten de mensen van het zonnetje. Ook hier zag je veel fietsen staan. Het frietkot op de markt heeft altijd veel klanten!

brugge7

Ik kwam naar Brugge om te winkelen. Maar denk nu niet dat ik alle winkels plat heb gelopen. Ik wist wat ik wilde en ik vond ook wat ik wilde in de Inno. Maar hier en daar eens nieuwe ideetjes opdoen in een winkel dat is altijd meegenomen. In deze mooie linnen zak staken mijn aankopen.

Toen was het tijd om terug te keren met de bus en mijn auto op te pikken bij mijn vriendin. Geen problemen met de spits. Ik rij meestal tegenstroom. Mijn stad verlaten als de toeristen naar de kust komen en terugkeren als de toeristen de kust verlaten! 🙂

 

gardeur

21 gedachtes over “Overal bouwwerven!

 1. Het ziet er verschrikkelijk uit van Brugge tot Knokke8
  Het ziet er niet naar uit dat wij momenteel eens naar Knokke willen met de auto. Alhoewel het niet beter is met de trein.
  Nog maar eens een heel seizoen om de Knoppen.

  Like

  • Voor Knokke een beetje geduld ,einde deze zomer zou de verkeerswisselaar in Westkapelle moeten af zijn. Dat is al heel wat. Dan nog een paar grote rondpunten in de Natiënlaan. Ik dek dat de trein toch nog een betere optie is hoor. Al hoor ik klagen dat de trein dikwijls via een omweg rijdt zowel tussen Brussel en Gent als tussen Gent en Brugge.
   Brugge is momenteel één bouwwerf zowel op de expressweg als in de stad zelf met files voor gevolg.

   Like

 2. werken verpesten dikwijls het stadsbeeld en de sfeer. Ik was tijdens het weekeinde nog foto’s van mijn recent bezoek aan Londen aan het verwerken en het viel mij op hoe de mooie architectuur en de prachtige skyline verpest wordt door bouwkranen. Er was ooit eens een tijd dat ik die gingen weg Photoshopte, maar ik ben daarvan terug gekeerd.

  Like

 3. Het lijkt wel of ze overal werken uitvoeren in België. Hier is het net zo’n bouwwerf. Een geen al te grote gemeente en toch moet je hier rond rijden en rond rijden.. wegomlegging.. en nog meer wegomlegging.

  En als ze dan klaar zijn.. dan beginnen ze weer een beetje verder met werken.

  Like

  • Ik stond het eerste ogenblik ook perplex te kijken . Alles is daar letterlijk af-en uitgebroken. Er wordt beweerd dat het plein wat groener zal worden!! De winkels in de Zuidzandstraat zullen daar zeker onder lijden en zeker de horecazaken op het Zand.

   Like

  • Niet op elkaar afgestemd dat vraag ik me ook af in Brugge ,dat ze het Zand aanpakken tot daar maar waarom ook de Zuidzandstraat en het Simon Stevinplein terzelfdertijd? ‘ t Zal wel zijn reden hebben maar waarom niet in fases? Ze werkten wel op het Zand maar ik zag op dat zelfde ogenblik niets bewegen in de Zuidzandstraat en ook niet op het Simonstevinplein ..

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.