Lentegevoel

Heerlijk weertje vandaag en met zo’n 11 ° was het best aangenaam vertoeven buiten. De zon scheen maar om nu in een ligzetel te liggen vond ik erover. Dat tikkeltje koude lucht  was er nog en dan kan je maar best in beweging zijn. Dus ging ik recht het tuinhuis in. Gewapend met snoeischaar, hark en borstel  ben ik begonnen:  snoeien van de rozen, bijknippen van een soort sier den die teveel in de breedte groeide, bladeren in de border bijeenharken, struiken wat bijknippen … en alles in volgorde waar het zonnig was. In de schaduw voelde het nog fris aan.
Mijn werklust was niet op volle toeren 🙂  . Ik heb overal hoopjes snoeisel achtergelaten om op een andere dag in tuinzakken te stoppen.
Zoon had bij hem thuis een middeltje gebruikt om de groene aanslag op terras en paadjes weg te krijgen. Hij beweert dat het bij hem heeft geholpen. Dus waarom zou ik het ook niet proberen. Op het pad langs het huis waar de zon het minst van al komt heb ik waspoeder ( ja je leest goed) uitgestrooid . Gezien er regen voorspeld was tegen de avond zou de waspoeder zijn werk kunnen doen. En er was omstreeks 18 uur een  flinke regenbui! Ik ben benieuwd wat ik morgen zal zien. Volgens hem gaat het onkruid tussen de voegen ook kapot!

tuinwerken tuinwerken1 tuinwerken2

Bij de sierden is de hoop snoeisel groot. Binnenin waren er veel dode takken die heb ik er allemaal uitgeknipt en nu is de struik een halve meter korter,luchtiger en staat hij er frisgroen bij.

tuinwerken3
Neen het heeft niet gesneeuwd. Het witte laagje is waspoeder!

25 gedachtes over “Lentegevoel

 1. Waspoeder??!! Werkt dat echt? Dat zou handig zijn…
  Het is bij ons ook nodig om in de tuin te beginnen… Ik doe het niet echt graag, maar ga er volgende week toch echt aan beginnen.

 2. Ik krijg zowat de indruk dat iedereen een lente gevoel aan het krijgen is.
  Ferry & Jacqueline blogden ook al over het einde van de winter.
  Maar wij hebben nog meer dan 1 maand te gaan vooraleer wij de winter uit zijn.

  • Ik vind het nog te koud om een lentegevoel te hebben. Als de wind aan de luwe kant is en je loopt in het zonnetje dan is het wel aangenaam maar toch niet om zonder jas en sjaal rond te lopen. Dat euforisch gedoe van veel mensen vind ik om te lachen. Het is niet echt wat we winter noemen, maar zeker nog geen lente. En hier hangt er voortdurend nevel en is de lucht zelden echt helder. Op een paar uitzonderingen na .

 3. je bent al druk bezig in de tuin en het tegendeel zou mij verwondert hebben Magda..

  maar waspoeder, dat heb ik nog nooit gehoord

  ik ben wel heel benieuwd naar het resultaat

  prettige dag

  • Stil zitten in de tuin is nog niet ideaal, maar bezig zijn in de tuin onder een stralende zon is nu wel te doen. Ik had er ook nog nooit van gehoord. Maar het is het proberen waard en nog gemakkelijk om uit te strooien ook. Je hoort (of ziet) er nog van

 4. Je bent aardig druk bezig geweest om te snoeien. Het is ook tijd ervoor om te doen. Gisterochtend vond koud. Maar loopt in de middag was aangenaam weer. Wij hebben balkon. Lekker makkelijk. Leuke foto’s om te zien. De laatste foto is grappig gezicht.

  • Ik kan het maar proberen hé om waspoeder op het tuinpad te strooien :-). Bij zoonlief blijkt het te helpen. Hier ben ik er niet zo zeker van. Want dit paadje ligt helemaal aan de schaduwkant en was erg vuil en groen! Afwachten maar, en als het lukt is er me veel werk bespaard! Anders haal ik (wanneer het weer mooier is )de drukspuit weer boven.

 5. Je hebt heel wat werk verzet. Naast het snoeien heb je een leuk verhaal geplaatst met bijbehorende foto’s. Groet, Gemma

 6. Ach Magda wat een vraag he van mij is dat waspoeder voor de witte was? Daar ben ik wel heel benieuwd naar, ja alles ligt er groen bij, maar hoe ga ik dat klaarspelen met zoveel kasseien rond en achter mijn huis?

  • Ik heb waspoeder gebruikt voor de was van 60à 90 ° en dan nog de goedkoopste van den Aldi ! Lijkt al een beetje te lukken. Andere jaren liep ik met 5 literbidons javel rond en je bleef maar gieten. Waspoeder rondstrooien is een heel stuk gemakkelijker. En daarvòòr kocht ik me te pletter aan dat speciale spul dat je in een emmer water moet doen en dan zou je terras mooi zijn . Dure aangelegenheid en javel ging dan nog beter.

  • Groot gelijk om te gaan wandelen, maar dochterlief ging langskomen en uiteindelijk is ze niet langsgekomen ( er kwam iets tussen) anders had ik wel een ommetje met de fiets gedaan. Achteraf was ik blij dat er al een beetje opgeruimd is in de tuin. Alle beetjes samen zullen er voor zorgen dat het zonder al te veel inspanningen in orde komt.

 7. Komen de katten daar niet?.. het lijkt me niks als die beestjes dat van hun pootjes gaan zitten likken. Daarom ook dat ik deze tip maar laat zitten, hoewel het hier goed groen erbij ligt.. die hond heeft al last van de huid op z’n tenen.. wasmiddel bijt uit hè, daarom zal het best wel werken voor je tegels.
  Groetjesss!

  • Ze zeggen ” je moet het ijzer smeden als het heet is” .Met het weer is het ook zo. Met zo’n weer kun je er maar beter aan beginnen aan de winter opkuis in de tuin! Vanavond kregen we al een flinke regenbui. En voor morgen zal het niet meer zo warm zijn!! We zijn ook nog maar half februari hé!

Geef een reactie