Een beetje sneeuw

De  winterprik bracht aan de kust een beetje sneeuw. Een dun laagje . Het bleef liggen op het gras maar niet op het voetpad noch op straat. Gisterenavond begon het te sneeuwen en het is blijven sneeuwen tot ver in de namiddag vandaag.
Natuurlijk vlug een paar foto’s genomen  gisterenavond.    het-sneeuwt

Ik was deze voormiddag even met de auto een paar boodschappen halen en ik reed  langs een andere weg naar huis. Zoals je ziet lag er tegen de middag niet meer zoveel sneeuw. Maar dat beetje sneeuw en die nevel geven een speciale wat dromerige  sfeer weer!

mist

mist1

In de tuin vond ik tot mijn verrassing al sporen van de Lente!

het-sneeuwt1

Ik zag paaslelies, mahonia, lelies, sneeuwklokjes, helleborus

het-sneeuwt2

21 gedachtes over “Een beetje sneeuw

  • Dank je voor het compliment! Hopelijk blijft het weer aan de zachte kant. En blijft die mist achterwege, want daar heb ik echt last van. Dan krijg ik telkens sinuspijnen. Ik ken de symptomen en ben er altijd vlug bij met alternatieve middelen. Want gewone medicatie verdraag ik in het algemeen al niet goed.

 1. Die sneeuwklokjes zijn prachtig!
  Ik zag hier dat de blauwe druifjes ook uitgekomen waren (het groen althans).. maar alles ging zo slap. Ik vrees er voor of dat nog wel goed komt.

 2. Hier zag je de sneeuwvlokken dwarrelen maar veel zag je er niet van op straat. Onze auto was wel wit.
  Oh en die sneeuwklokjes zo mooi!
  Groetjes.

 3. Ha fijn.. weer eens een tuinpostje.. kom er zelf véél te weinig, maar heb door dit postje vanmorgen toch eens een rondje gemaakt in onze tuin.. waar de sneeuwklokjes duidelijk nog lang niet zo open staan als de jouwe! 🙂
  Groetjesss!

 4. Het is weer even geleden dat ik op bezoek was maar hier is veel verkeerd gelopen.Als reactie op een inspuiting in de pijnklinier heb ik een kleiene hersenbloeding gehad zonder grote gevolgen.nadien.Daarna kreeg 1 van mijn dohters kanker,werd geopereerd en bestraald en dat maakt het er hier voor mij niet gemakkelijker op.Ik ga proberen terug wat meer op bezoek te komen.Leuke winterse beelden bij jullie aan de kust.Fijn weekend verder

  • Oei , Marylou dat is allemaal geen al te goed nieuws. Hopelijk keert het tij en komen er betere tijden !
   Je zag me niet meteen op je blog omdat ik niet goed wist hoe ik bij jou kon reageren! Maar…die zoekt die vindt . Het is allemaal een beetje anders dan op skynet 🙂

 5. Koud vandaag ijskoud is het hier, ondanks een licht zonnetje. Noch bijna niet in de tuin geweest deze week, voel me zo belabberd met die verkoudheden die hier van de ene op de andere lijken over te gaan.
  O sneeuwklokjes wat heerlijk is dat om zien, zo’n eerste kleine frêle bloempjes, en dan in zo’n kou.
  groetjes

  • Pas tegen de avond kwam de zon even door de nevel heen! Is ze een voorbode voor de zachtere dagen die voorspeld worden ? Ik kom niet teveel buiten en zeker als de nevel blijft hangen. Ik was zelf verwonderd dat er in de tuin al zoveel tekenen zijn van de naderende lente, want rondlopen in de tuin doe ik toch even niet nu het zo koud is.
   Je goed verzorgen hoor want zover in de winter heeft een mens alsmaar minder weerstand. Zelf ben ik tot nu toe de dans ontsprongen aan verkoudheden en griep die overal opduiken. Ik heb dit wellicht te danken aan de homeopaat die me in het najaar goed op weg heeft gelopen na die slaapstoornissen ( die te wijten waren aan een onschuldig lijkend medicamentje). Kun je je voorstellen dat een mens maandenlang sukkelt en dat de dokter je niet kan helpen. Het lag allemaal aan mij. Dat was helemaal niet zo en dat heeft de homeopaat bewezen. Enfin niet meer aan denken. Maar soms kan ik me daar toch nog nijdig over maken …al die maanden dat ik me niet goed in mijn vel voelde…

 6. Bij ons is ook veel sneeuw gevallen. Bij jou ook wel. Wat heb je mooie foto’s gemaakt uit de omgeving. Sneeuwklokjes komen uit de grond. Woensdag word temperatuur 15 graden. Sneeuwfoto’s hebben wij ook gemaakt. Fijne dag verder. Doei…

  • Erg veel heeft het hier niet gesneeuwd hoor! De volgende avond was alles al weer verdwenen ! Ik zou liever hebben dat het eens een paar dagen goed sneeuwt en aarna uitkijken naar de lente. De tuin toont tenminste al dat de lente er aan zit te komen !

  • Het is wel verwonderlijk dat er aan de kust sneeuw blijft liggen als het amper -2 ° is. Maar de nachten ervoor was het merkelijk kouder en dan blijft zo’n beetje sneeuw ook gemakkelijker liggen op die bevroren ondergrond hé! Het was ook maar even want de volgende avond was praktisch alles gesmolten.

 7. Knappe beelden! Bij jullie is het precies nog een beetje meer blijven liggen dan bij ons. Ik heb gisteren ook een paar foto’s gemaakt, je ziet ze hier morgen en overmorgen verschijnen. Je zal dan zien dat het hier geen vetten is.

Geef een reactie