Solden!

solden%25-shutterstock-531213562_0

Ik heb het niet kunnen weerstaan en ben op de voorlaatste en laatste dag van de solden toch eens gaan snuisteren of er nog iets interessants te vinden was. Natuurlijk is er altijd wel iets dat je graag ziet en als je dan geluk hebt dat het er nog in jou maat is, dan kun je dat toch niet laten liggen. Met verlies verkopen mag niet  maar ik denk dat er toch niet veel meer winst zal op zitten op artikels die zelfs tot -70% afgeprijsd zijn.

Ik ontving op de dag dat ik  op soldenjacht ging nog een bon van 10 euro van een winkel in Sluis( waar ik wel eens iets ga kopen). Dus daar eens gaan kijken of ik werkelijk 10 euro bovenop de soldenprijs ging krijgen. Ik vond een paar bloesjes en een paar Tshirts aan de helft van de prijs , ook  een cardigan en een donkerblauw doorgestikt jasje, ideaal voor het komende voorjaar . Daarbovenop kreeg ik inderdaad 10 euro vermindering bij afgifte van die waardebon. Winterkoopjes noemen ze dit , maar de meeste kledingstukken die ik kocht zijn meer bedoeld voor het voorjaar.
Ik vertelde dit aan een vriendin (met wie ik elke maand een namiddag op stap ga) en zij had ook die 10 euro waardebon ontvangen. Dus een goede reden om vandaag nog eens naar Sluis te rijden. Het regende de hele namiddag en het was niet leuk om door het stadje te lopen. Het was er ook erg verlaten. Maar ons doel was shoppen in die bepaalde winkel en daar regende het niet. Ook zij vond een paar artikels aan de helft van de prijs en ook zij kreeg die 10 euro korting!
Beiden waren we tevreden over onze aankopen . We konden het in alle rust doen , geen gedrum en gegraai in de bakken of rekken. Ik ben ook overtuigd dat ik geen nutteloze aankopen heb gedaan, want ik heb alles rustig kunnen bekijken en passen.

naamloos

Tasjes kun je vergeten. Ze vragen je of je een tasje mee hebt zo niet moet je betalen voor een tasje. Het tijdperk van tasjes waar je nadien kunt mee pronken met de naam van de winkel erop zijn aan het verdwijnen. Ik ben het al gewoon en zorg er steeds voor dat ik een grote tas (die ik eerder in een winkel heb gekregen bij een aankoop) opgerold in mijn handtas bij me heb. Is het niet veel , het is toch een kleine stap ter bescherming van ons milieu.

 

18 gedachtes over “Solden!

 1. Dit jaar geen koopjesperiode voor mij. Ik kon het echt niet opbrengen om in mijn eentje te gaan shoppen.
  Maar wat leuk, dat jij nog zo’n leuke kortingen kon krijgen

 2. het is wel zo Magda met 70% korting maken ze nog altijd winst,want de winkels verkopen hun goederen aan het dubbel van de inkoopprijs. ik weet dit van familie die ooit een kleerwinkel enook een schoenwinkel had
  groetjes

  • Ik geloof je wel ,maar de winst zal toch niet meer zo groot zijn. Meestal heb je ook niet zo’n grote keuze in de artikelen van -70% . Dat gebruiken ze als lokkertje! Hoewel, ik kocht me verleden jaar toch een lange broek aan -70% terwijl ik in diezelfde winkel een gelijkaardige broek aan volle prijs had gekocht een paar maanden ervoor. Dan knarsetand je wel een keertje. 😉

  • Ik heb deze keer niets aan -70 kunnen kopen. Alles aan de helft van de prijs. Verleden jaar heb ik een camel kleurige lange broek kunnen kopen aan – 70 ! Buiten de solden had ik in diezelfde winkel al een broek gekocht aan volle pot. Ik had geluk dat mijn maat er tussen zat want dat is niet altijd het geval als je een beetje een standaard maat hebt ( voor meer mollige vrouwen wel te verstaan hahahaha).

 3. Wij hebben hier ook altijd zo’n nylon tasje, zoals Mizzd beschrijft, mee. Niet alleen omdat die plastieke tassen nu uit zijn.
  Voor de grote boodschappen hebben we dan weer heel wat van die mooie zakken die we vroeger in verscheidene winkels voor bijna niets konden kopen. 1€ of 50 cents.
  Bij de solden zat er niets die mij bekoorde en ik heb ook niets nodig momenteel.
  Echte koopjes zie je hier niet echt ze hebben het zo geregeld dat het er op lijkt maar het zijn helemaal geen koopjes.
  Bij CA zag ik zelfs geen enkele winterjas die afgeprijst was. Ze hebben ze zeker weg gezet om ze volgend jaar toch nog te verkopen.

  • Wel Emmy kom dan maar naar hier bij de volgende solden. Het was geen gefoefel want de originele sticker hing er nog aan en aan de kassa kreeg je de vermindering. Ik heb me een winterjas kunnen kopen een tijdje terug aan de spotprijs van 40 euro terwijl die getekend was voor 125 euro. Ik ben het bij de verkoopster nog eens gaan navragen. Waarom? Omdat de kleur niet trendy was dit jaar. De witte jassen hadden hun prijs van 125 euro behouden! Ik draag toch liever een donkere jas in de winter en natuurlijk heb ik die dan gekocht. Goed voor volgend jaar!

  • Ja ik was echt tevreden met mijn aankopen, hoewel ik eerder voor een lange broek ging kijken! Die heb ik wel niet gevonden. Ik vind het absoluut nog geen tijd om in pasteltinten rond te lopen. Die hingen er bij de vleet.
   Niet zozeer blij om nog eens naar Sluis te gaan (het was rot weer die namiddag) maar wel omdat mijn vriendin haar bon van 10 euro ook kon verzilveren!! Er kon dus best een koffietje van af 🙂

 4. Magda hier krijg je op voorhand een kaartje dat je de kans krijgt om in bepaald winkels al dingen te kopen nog voor de solden beginnen; Wel heel gemakkelijk voor mij, want ik hou helemaal niet van die te kleine en benauwde paskamers. Maar je krijg wel nog tasjes hoor, maar niet meer zo’n mooie als vroeger. Ja schoenen dat is toch wel een passie van mij. Heb hier nog wat dingen met prijskaartjes en al in de kast staan en hangen. Maar solden of niet ik kan er heel goed aan weerstaan, want als je dan iets leuks ziet hier, is het gewoonlijk iets uit de nieuwe zomercollectie die ze zo stiekem al voor de etalage hangen, en dat zij helemaal geen solden.
  Veel plezier met je aankoop, och ja Tshirts en rokjes dat heb je nooit teveel! En schoenen….

  • Hier is dat ook zo Greta, fluisterreclame noemen ze dat. En ook de koppelverkoop tiert welig: Niet te versmaden twee dingen kopen en maar voor eentje moeten betalen! O maar je krijgt nog wel tasjes maar ze zeggen er wel bij dat je die moet betalen. Erg veel is het niet maar ik vertik het om iedere keer opnieuw voor zo’n plastic geval te betalen. Bij de apotheker heb ik nu gemerkt dat ze de medicamenten in een papieren zakje stopt ipv een plastiek tasje. Voor mij hoeft het niet ,ik kieper alles in mijn handtas ,die is groot genoeg ,hahaha.
   Ik laat me echt niet verleiden om al aan de nieuwe collectie geld uit te geven. Ik wacht liever een beetje tot er meer keuze is en soms als de verkoop niet op gang komt krijg je al vermindering !

 5. Zie je wel dat Sluis net België is en niet Nederland? In NL bestáát helemaal geen ‘solden’.. hehe.
  Maar toch fijn als je koopjes kunt doen hè.
  Ik heb vorig jaar toen die regel van ‘geen gratis tasjes meer’ inging, meteen een tas voor een euro gekocht bij de Zeeman, anders had ik met m’n aankopen in m’n handen over straat gemoeten.. ze hádden niet eens plastic tasjes meer, ook niet te koop! Maar die tas die ik kocht kun je in een buideltje opproppen tot een balletje, dat met gemak in je jaszak kan. En daar zit ie sindsdien in.. het is een flinke tas uitgevouwen.. van een soort nylon stof, dus heel sterk.. heb ‘m al heel vaak kunnen gebruiken!
  Groetjesss!

  • Kennen jullie echt geen koopjesperiode? In Sluis zijn er in december en januari altijd serieuze koopjes te doen. En bij elke aankoop in december krijg je nog een tombolalotje er bij. De eerste prijs is een auto die heb ik tot nu to nog niet gewonnen 😉 ). Ja Sluis is een geval apart, neem al de Belgen en andere toeristen weg en ze gaan daar massaal failliet.
   Zodra bekend werd dat je geen gratis tasjes meer kreeg ,heb ik ervoor gezorgd dat ik een grote plastic tas opgerold in mijn handtas bij heb. Ach het is gewoon wennen want vroeger moest je toch ook je eigen boodschappentas meehebben. Nu kun je nog een tasje krijgen mits betaling. Maar binnenkort behoort dat ook tot het verleden. In de warenhuizen hier zie je meer en meer de kartonnen dozen weer verschijnen. Er was een periode dat ze die voor je neus verscheurden en je kreeg er ook geen als je er eentje vroeg aan degene die ze verscheurde. Papier bracht toen wellicht geld op !!!

Geef een reactie