architectuur tentoonstelling

Naast Horizon 8300 waarbij verschillende bouwprojecten  in onze badstad door middel van plannen, maquettes en foto’s te zien waren, was er ook  een architectuurtentoonstelling  in CC Scharpoord. Er werd getoond hoe Duinbergen en het Zoute ontstaan zijn. Beide badsteden beschikken alle twee over een rijk erfgoed en ook al is er veel afgebroken van de eerste bebouwing, er staan nog heel wat architecturale pareltjes.

architect1

architect2

 

architect3

architect5

architect6

architect7

 De ingang van de Royal Zoute Golf Club. De achterzijde is veel mooier  🙂 !

royal-zoute1foto internet

architect8

St Georges:Dit prachtige complex is jammer genoeg afgebroken.

architect9

Hotel Britannia bestaat nog steeds.

architect4

architect12

architect13

De Belgische spoorwegen maakten reclame voor de Belgische kust met prachtige posters!

architect10

architect11

architect14

In de tentoonstelling kwam je veel te weten over het ontstaan van villa’s en hotels door oude postkaarten, foto’s en plannen. Twee Knokse schrijvers hebben samen een boek gewijd aan beide badsteden.

11 gedachtes over “architectuur tentoonstelling

  1. Prachtig, die foto’s van vroeger! Pure nostalgie.
    Ik ben een keer in Knokke geweest (de ouders van mijn schoondochter hebben daar een duplex). Ze namen ons mee op wandeling en ik vond de huizen zo mooi!

  2. Ik ben helemaal weg van de drie oude posters waarvan je een foto publiceert. Ik verzamel die dingen, maar dat drietal ontbreekt in mijn verzameling, maar ze zijn wel verbluffend mooi.

    • Die posters zijn allemaal even mooi. In Sincfala ,het heemkundig museum in Heist was er eens een tentoonstelling over oa de badsteden en daar heb ik er ook veel gezien . Sommige had ik voordien nog nooit gezien. De derde poster is wel heel bekend .

    • Ja als je ziet welke mooie gebouwen er allemaal verdwenen zijn … er is een besloten groep over Knokke en daar worden er dagelijks oude prentkaarten gepost van Knokke. Triestig als je ziet hoe zo’n mooie stad indertijd veranderd is in vormloze buildings!! Er waren op die tentoonstelling veel oude foto’s maar ik vond het niet relevant om die hier te plaatsen. Het ging meer over de architecten die het vroegere Knokke hielpen opbouwen. Nu het bijna te laat is worden sommige gebouwen beschermd. Kijk naar de koninklijke villa, waarom hebben ze die niet behouden? De verschillende ooievaarsnesten op de schoorstenen ervan waren een attractie op zich . En de St Georges hebben ze helemaal laten verloederen . Die is met tussenpozen van jaren afgebroken geworden.

Geef een reactie