Horizon 8300

Tijdens het kerstverlof bezocht ik samen met Sébastien in het CC Scarpoord een tentoonstelling Horizon 8300 genaamd over grote werken die op het grondgebied gebeuren/zullen gebeuren.  Tevens was er ook een tentoonstelling over de architecten die mede het uitzicht bepaald hebben van Knokke-Heist
De foto’s hieronder  waren allemaal te zien op de tentoonstelling.

horizon

De nieuwe hoofdredderspost aan het Lichttorenplein. Dit nieuwe gebouw zal naast een hoofdredderspost, ook een uitvalsbasis zijn voor de strandpolitie en een eerstehulppost en sanitair gedeelte omvatten.

horizon1

In de zomer van 2017 opent de nieuwe ziekenhuiscampus ZENO de deuren. Een project waar al jaren wordt aan gewerkt. Het ligt volledig buiten de bebouwde kom en zal gemakkelijker bereikbaar zijn zowel voor de hulpverleners als voor het publiek.

horizon6

 Club Brugge gaat een nieuw oefencomplex bouwen en dat zal in Westkapelle komen te staan .

horizon4

horizon5

De afgebrande kerk in Westkapelle wordt heropgebouwd en zal een open toren krijgen die ‘s avonds wordt verlicht.

horizon3

horizon9eigen foto.

Een groot deel van het uiterlijk van Knokke-Heist wordt bepaald door natuurgebieden. Momenteel zijn er ingrijpende werken in het Zwin.  Je komt hier meer  te weten over de Zwinuitbreiding en het nieuwe Zwin Natuur Park.

horizon8

horizon7

De rotondes op de Natiënlaan droegen zeker mijn belangstelling want ik woon in de woonwijk rechts op de foto  Natiënlaan/Kalvekeetdijk. Hebben we tot nu toe hinder van al de werken aan de A11 dan zullen we er nog een pak bijkrijgen als er eenmaal gestart wordt aan de vermelde rotonde. Die is hoogstnoodzakelijk want het moet de toegangsweg worden naar het nieuwe ziekenhuis!!( pijltje links boven vermelding Nat./Kalv.)

horizon2

Ook zijn er plannen door verschillende  sociale huisvestingsmaatschappijen om betaalbare woningen te bouwen !!

horizon10

De nieuwe schoolcampus De Pluim genaamd is gestart in september 2016. Het is een passief gebouw met veel ruimte en groen.
Een heel mooie verwezenlijking.

Er staan nog een aantal projecten op stapel maar ik laat het hierbij. Voor buitenstaanders is dit toch niet zo interessant ;-).
Maar  ik toon morgen het andere deel van deze tentoonstelling

 

12 gedachtes over “Horizon 8300

  • De plannen die er nu doorkomen staan al héél lang op de agenda en nu wordt er eindelijk eens werk van gemaakt. Het brengt veel hinder mee maar dat kan er nu ook nog wel bij: De gigantische werken aan de A11 bezorgen de hele omgeving al een paar jaar problemen. Veel mensen halen tijdens de wintermaanden ‘s avonds hun auto niet meer buiten als het echt niet nodig is: De omleidingen en aanpassingen veranderen om de haverklap door het vorderen van de bouw van tunnels, bruggen en wegen en er zijn dan nog de gekken die zich niet houden aan de snelheidsbeperkingen ! Ik ben al een paar keer ontsnapt aan botsingen door snelheidsduivels die verrast worden door korte bochten of omleidingen. Nu komen de rotondes aan de beurt richting centrum en die willen ze af hebben als de A11 in Westkapelle een feit is. Daar komt dan een afslag richting Knokke.

 1. heel wat werken op stapel in 8300 Magda..

  dat nieuwe ziekenhuis springt er voor mij uit…

  de werken aan het Zwin kunnen nog jaren aanslepen,en de bevolking heeft er niet zo veel aan…
  groeten

  • Dat mag je wel zeggen en dan heb ik nog niet alles opgesomd. Dat nieuwe ziekenhuis is een pareltje om te zien. Het zou operationeel moeten zijn einde augustus. Maar ik denk dat het dan nog niet volledig zal afgewerkt zijn. Er moet nog zoveel bijkomen zoals een hotel … Er zijn nog grote projecten die ik al vernoemde bij Pieterbie.
   Ik ben nu al een tijdje niet naar het Zwin geweest om de stand van zaken eens te bekijken ( veel te koud in die open vlakte),maar het zijn enorme werken en dat zal inderdaad van lange adem zijn!

  • Het Ter Lindenziekenhuis verhuist naar AZ Zeno evenals het Fabiolaziekenhuis in Blankenberge. Beide ziekenhuizen werken nu al samen. Het Ter Lindenziekenhuis zal wellicht een RVT worden , over het ziekenhuis in Blankenberge weet ik niet zoveel.

  • Dan heb ik nog niet alle plannen getoond. Er zijn er verschillende die niet met open armen worden ontvangen zoals een enorme hoogbouw in Heist en het nieuwe multifunctionele stadhuis in Heist midden op een hedendaagse grote parking…Wordt nog boeiend 🙂

Geef een reactie