zonsopgang en zonsondergang

De zon haastte zich deze morgen om de hemel in vuur en vlam te zetten!
Er was al behoorlijk veel luchtverkeer geweest te oordelen naar de witte strepen.
Het ging heel vlug en zodra de zon tussen de bomen scheen
was het plots gedaan met het oranje in de lucht.
Het was dag.

1  2

3

4

Ook de avonden kunnen spectaculair zijn en daarvoor  moet ik echt niet tot aan de zee rijden.
Kijk maar naar deze zonsondergang.
De eerste foto is richting landinwaarts.
De tweede foto is op hetzelfde moment maar richting zee.

verkleind

verkleind1

Daar blijf je toch foto’s van maken !!!

10 gedachtes over “zonsopgang en zonsondergang

 1. Prachtige lucht, heel leuke sfeer deze foto’s.

  OT: een overzichtstofo van Diana’s fontein is alleen mogelijk van uit de lucht. Het is te uitgestrekt. Ik heb nog geen drone die foto’s maakt, misschien ooit eens als ik veel tijd heb en met een drone leer vliegen.
  Op het internet kan je wel overzichtsfoto’s vinden van uit de lucht, maar dan mis je detail.
  Na een bezoek aan Londen in de zomer van 2014 maakte ik er een collage van:

  https://www.flickr.com/photos/peterbeyen/14911913147/in/album-72157646293017229/

  • Pieterbie dank voor je lovende woorden.
   Wat lief dat je een collage toont van die fontein. Samen met de vriendinnen hebben we daar ook rond de fontein gelopen toen we voor de zoveelste keer naar Londen gingen .Inderdaad lukt het niet om dit op één foto te krijgen. Ik heb nog van de tekst op de binnenboord een reeks foto’s gemaakt . Ik vond het een speciale ervaring en een mooie homage aan Diana.

 2. Mooi weerhaantje! :-)))
  Zonsopkomsten zie ik zelden.. maar ik heb hier sowieso ook niet zo’n geweldig uitzicht. Als ik jou was, zou ik wél naar de zee rijden denk ik met zulke zonsondergangen! 😛
  Groetjesss!

  • Gemakkelijker gezegd dan gedaan hoor, je weet nooit op voorhand of je de ondergaande zon zult zien. De zon kan plots verdwenen zijn in de mistige lucht of achter de wolken. Enkel aan zee kan je een volledige zonsondergang zien, maar daar geraak ik dan niet op tijd. Ik troost me met de prachtige foto’s die op FB gepost worden van vrienden die aan zee wonen..

 3. Vreugdevuur in de ochtend. Niet alleen aan de hemel, maar ook bij de fotografen (dank voor je mooie foto’s!) die van de zon dit prachtige cadeautje kregen. In vuur en vlam leek de hemel hier ook te staan tijdens de zonsopkomst. Nooit geweten dat er zoveel schakeringen oranje en rood bestonden. Het palet aan kleuren was overweldigend rijk toen de zon vanochtend ontwaakte en haar kopje boven de horizon stak. Zeker Magda dat je dat op foto’s wilde, was een enige gelegenheid.
  groetjessssssssss

  • Ik vind dat je tegenwoordig prachtige ochtenden krijgt als de zon tevoorschijn komt en ‘s avonds ook als de zon een keertje niet in de mist is opgelost!. Ik begin er al vroeger voor op te staan ( en ik die zo moeilijk uit mijn bed geraak 🙂 )

Geef een reactie