Na de vlaag nog een wandelingetje…

Na de koffiepauze en de gezellige babbel onder vriendinnen wandelden we naar de markt  in Brugge om daar dan de bus te nemen. Het regende of hagelde niet op dat ogenblik maar het was erg koud .
Langs de Dyver was het kalm , ook aan de Rozenhoedkaai en zelfs in de anders zo drukke Wollestraat zag je weinig mensen. Op de markt zagen we nog een paar Costumés de Venise die zich lieten fotograferen. Maar wij wandelden door naar de bushalte die  een paar honderd meter verplaatst was ( allemaal om veiligheidsreden…)en nu enkel ‘s morgens en ‘s avonds nog een halte had op de markt maar verder een nieuwe halteplaats heeft gekregen vlak vóór de schouwburg.

brugge1a

 

brugge

brugge1

brugge2

brugge3

Opeens zei mijn vriendin  aan een kantwinkel in de Wollestraat , heb je de kantkloster boven al gezien. Neen dat had ik niet. Ik stak de straat over en zag inderdaad boven iemand aan het raam zitten. Of het een echte kantkloster was betwijfel ik  😉

brugge5

brugge6

Een nieuwe pralinewinkel ook in de Wollestraat zag er zo uitnodigend dat we binnen stapten . Ik vroeg of ik een foto mocht nemen en dat mocht .De man stelde onmiddellijk voor om van ons beiden een foto te maken ( natuurlijk met het logo van zijn winkel als achtergrond ,hahaha). En na aankoop van wat artisanaal snoep( gemaakt door zijn vader die vroeger ook een winkel had), zwaaide hij ons uit aan de deur. Zoiets maakt een verregende grijze  dag helemaal goed!

brugge7

brugge4

 

17 gedachtes over “Na de vlaag nog een wandelingetje…

 1. Brugge staat hier ook nog op de planning. Altijd zo gezellig daar.
  Mijn mama kan ook heel mooi kantklossen, ze geeft er zelfs les in. Ik doe het haar niet na!

  • Inderdaad is die gevel mooier dan die pop. Het was omdat mijn vriendin zei ” heb je die kantkloster aan het raam boven al gezien” Neen die had ik in al die keren wandelden door die straat dat nog nooit opgemerkt. Dus dat verdiende voor mij een fotootje!

 2. haha, pralines en geluk! Tof dat die man een foto wou maken.
  Is ook een stuk reclame voor zijn zaak.

  OT: 9 3/4 komt wel nog aan bod op mijn blog. Uiteraard kon dat begrip niet ontbreken in de HP film studio’s.

  • Ik hoop dat die man niet teveel lastige en veeleisende klanten binnenkrijgt zodat hij het opgeeft om zo vriendelijk te zijn!! Hij stelde zelf voor om van ons een foto te maken ,ik heb dit niet eens gevraagd. Wel of ik een foto van zijn winkel mocht maken.

  • Blijkbaar moet er vele geld te verdienen zijn met de verkoop van chocolade en snoep. De winkels rijzen gewoon de pan uit. Deze winkel is open sedert april . Door het gure weer veel al dat roze buiten en binnen zodanig op dat ik er per sé eens binnen wilde kijken!! :-).

Geef een reactie