Wandelen in het bos en nog even naar zee.

Gisteren was het de laatste dag dat Sébastien hier was. Wat zouden we doen ? ” ‘t Is allemaal gelijk oma”. Er was wel een tijdslimiet want zijn papa kwam hem ophalen . Ik stelde voor om naar het bos te gaan . Niet het Koningsbos want daar waren we al een paar keer , maar aan de andere kant van de weg waar je een stuk bos hebt met uitzicht  op het golfterrein van de Royal Zoute Golf Club.
Daar voelde je de scherpe wind niet . Er waren serieus opknappingswerken gebeurd aan de paden en aan de rand was er veel ondergroei gekapt en  de nieuwe omheining gaf een mooi uitzicht  op het golfterrein. Vroeger kon je met moeite het golfterrein zien.boswandeling

boswandeling5

Op dat ogenblik scheen de zon en staken de kleuren van de greens prachtig af tegen de stammen van de berken en het donkere groen van de sparren.

boswandeling1 boswandeling2
Eenmaal terug uit het bos wandelden we langs prachtige villa’s. Hier een paar villa’s die ik al héél lang weet zijn.

boswandeling3
We wandelden terug naar de auto . Je hebt er geen erg in als je in het bos wandelt maar we moesten een flink stuk terugwandelen.
We wandelden langs ” den hul”, de villa waar de familie Lippens verblijf hield en nog houdt. Op een rond punt staan in een driehoek banken . Er staan er zo een paar in het bos . Telkens met een andere naam op( hier de naam van de zuster van onze huidige burgemeester). Waarom een naam op de banken? Zodat je weet als je op een rond punt komt dat je niet in een rondje hebt gelopen !!

boswandeling4 We reden nog even door naar de zee. Maar daar was de wind snijdend en we bleven er niet zo lang. Juist lang genoeg om naar de zee en de golven te kijken. Praktisch geen wandelaars langs het strand, hooguit een man met zijn hond en wij zelf..boswandeling6

Het water van de zee was groenig en de schuimkoppen vuilwit.

boswandeling7

We keerden terug naar de zeedijk waar de zon juist terug te voorschijn kwam vanachter donkere wolken. En zoals je kan zien, er waren geen wandelaars op de zeedijk.boswandeling8

boswandeling10

Om te bewijzen dat wij daar waren :een selfie in een spiegel!! Op de achtergrond een villa op de zeedijk. En op weg naar de auto die wat verder geparkeerd stond zagen we shetland pony’s die liepen te grazen in het afgebakend deel van het zwinreservaat. Wat een mooie beestjes.

boswandeling9

Terug thuis hebben we ons opgewarmd aan een stapel pannenkoeken die ik vlug gebakken heb en voor de rest deden we spelletjes tot papa Sébastien kwam ophalen. Ik heb geen pannenkoeken over want ik gaf ze allemaal mee zodat ze bij hem  thuis ook pannenkoeken konden eten. Neen echt, geen eentje heb ik achtergehouden. Ik heb al te veel lekkere dingen gegeten de afgelopen weken…

12 gedachtes over “Wandelen in het bos en nog even naar zee.

 1. Het zal aan mij liggen en ik kan het ook niet helpen, maar ik vind bossen er zo triestig uitzien in de winter. Maar goed, nog even aangorden nu en dan is het weer lente.

 2. Jullie hadden goed weer om een mooie wandeling te maken.
  OT: ik ben ook niet zo mee met het Potter-verhaal, maar mijn vrouw en vooral de vriendin van mijn oudste zoons zijn fan van het eerste uur. Ik deed ver in mijn broek toen de jongste dame mij vertelde dat Dumbledore, de grootste tovenaar in het verhaal, homosexueel was en toen ze met gans de argumentatie daarvoor afkwam. Zij moet die boeken dus ongeveer van buiten kennen, lijkt mij.
  Grappig!

 3. wel een hond, maar verder een kat te zien Magda…

  het is nochtans schoolverlof..

  ik was dinsdag in Oostende, en daar was het op de dijk en op het strand ook bijzonder rustig..

  een koude wind en geen zon ,maakten het onaangenaam

  maar in de Kapellestraat kon je op de koppen lopen

  prettige avond

  • Het was gewoon ijzig op de dijk en op het strand. Vlak daarvoor wandelden we in het bos en met de zon erbij was het echt aangenaam. Zodra de wind uit zee komt is het op de zeedijk niet te doen van de scherpe wind. Ja hondenliefhebbers kunnen nu hun hond vrij laten rondrennen op het strand!
   In de Kustlaan was het ook niet om te zeggen druk niettegenstaande het toch nog altijd vakantie is. De Lippenslaan loopt de hele vakantie al over van het volk en van de auto’s . Geen parkeerplaatsje te vinden in de namiddag.

Geef een reactie