We zijn gestart…

 

De feestdagen liggen achter ons en we trekken onszelf weer op gang voor een jaar met veel positieve verwachtingen. In elk geval ik zal er toch mijn best voor doen. Het waren leuke dagen en met oud en nieuw logeerde  ik een paar dagen bij een vriendin. Ja als het gezellig is gaat de tijd zo vlug voorbij, dat realiseerde ik me toen ik de trein opstapte om terug naar huis te reizen .
Ondertussen is Sébastien hier terug voor een paar dagen .

Om de feestperiode af te sluiten toch nog even de kerstsfeer weer bovenhalen toen ik op 1e kerstdag ging wandelen met een vriendin in Brugge. Was Kerstdag zelf  een grijze dag ,1e kerstdag was een stralende dag. Geen dag om binnen te zitten. Omdat ik vermoedde dat ik in Brugge zelf geen parkeerplaatsje zou vinden , reed ik naar het huis van de vriendin en reden we met de bus naar Brugge zelf.

img_0741

img_0738

Zij woont in de omgeving van de Zeven Torentjes  waar een kinderboerderij is.  Alleen de paardjes zagen we buitenlopen.

img_0736

De bus bracht ons naar het station van Brugge en van daaruit wandelden langs het Minnewater de stad in. Een foto op de brug over het Minnewater mocht niet ontbreken . Een groep Aziaten hadden  hun rugzakken verzameld op de brug en trokken daar een foto van! Het is maar hoe je het bekijkt  😉

brugge-wandeling Wij wandelden door het Minnewaterpark en trokken er een paar foto’s. Onder rechts een zicht van de brug over het minnewater.
Mijn hoedje was alweer op mijn hoofd beland. De zon was er maar het was erg fris. Dus hoedje op om geen “kopvalling” op te doen.

brugge-wandeling1

Ik denk dat dit de meeste bezochte plaats is van Brugge: Het begijnhof en de zwanen in de Reie . De vele paardenkoetsen mogen we ook niet  vergeten. Die dag waren het er héél veel. Ik kon ze niet allemaal in beeld krijgen door de massa toeristen die continu af en aan liepen.

img_0750

brugge-wandeling2 brugge-wandeling3

brugge-wandeling4

Op het Walplein trekt het kunstwerk van Jef Claerhout de aandacht : een ode aan de Brugse koetsiers. Aan de OLVr kerk stonden veel toeristen met kaarten in hun handen: waar gaan we nu eerst naar toe?

brugge-wandeling5

En toen kwamen we via de Mariastraat op het Simon Stevinplein. Op een strategische plaats zag je een politiecombi staan. En ook tussen de massa mensen zag je regelmatig twee agenten wandelen.

brugge-wandeling6

Na een koffietje in de Hema ( waar er tenminste nog plaats was om rustig te zitten en zoals ik al eerder vertelde voor een schappelijk prijsje) , wandelden we naar de markt om deze keer toch wat beter de kerstverlichting te zien. Want het was ondertussen al donker geworden.. Opvallend waren de talrijke betonblokken overal rond het plein .

brugge-wandeling7 brugge-wandeling9
Deze verlichte bloemenluster is te zien op de hoek van het Simon Stevinplein in de winkel van Rituals.
Ongelooflijk mooi.

img_0780

18 gedachtes over “We zijn gestart…

 1. Veel politie ook in Londen, waarvan ik afgelopen nacht terugkeerde.
  Ze nemen daar weinig risico’s.
  Heb ook de ganse tijd mijn muts aangehouden, niettegenstaande het weer OK was. Ben nogal gevoelig voor een koude kop deze winter.

 2. Wij vragen ons iedere keer af hoe ze zo mooi die stam en ieder takje met lichtjes versieren? Gewoon prachtig, als het donker is, maar hier schijnt het dit jaar weer eens niet te lukken. Ondanks de vele lampjes lijkt het echt een slordig ding. Brugge wordt wel het Venetië van het Noorden genoemd, en iedereen die er geweest is zal snappen waarom.
  Gaan we volgend jaar nog maar eens proberen, wie weet lukt het dan niet?!

  • Er staan geen bomen op de markt dus zijn het namaakbomen die je zo kunt kopen met lichtslingers en al. Je ziet er hier tegenwoordig veel staan in de voortuinen. Het licht is erg wit en fel , niet echt mijn ding. Maar op grote ruimtes zoals op de markt in Brugge is het wel sfeervol. In onze stad kunnen ze over de straten geen lichtjes hangen daarvoor is de winkelstraat te breed en de wind is ook dikwijls spelbreker. Daarom zetten ze hier op veel pleinen grote verlichte kerstfiguren die jaar na jaar op een ander plein worden neergezet. Het is de hoogste tijd dat ze een keertje wat anders doen. Dit jaar ben ik niet eens gaan rondkijken.

 3. Het ziet daar gezellig uit. Ondanks de kou. Mooie foto’s heb je gemaakt.Veel volk om te zien op de plein. Bomen ziet prachtig uit met kerstverlichting. Heel mooi gezicht. Zwanen bij de water zie je daar heel veel. Paarden rijtuig lijkt me gezellig om te zien. HEt daar wel beleven geweest. Het ziet goed uit in Brugge.

  • Je moet echt eens plannen maken om Brugge te bezoeken. Het is een erg gezellige stad met leuke winkelstraten en veel bezienswaardigheden. Met de kerstperiode is het uitzonderlijk druk en met de verlichting ook sfeervol.

 4. Aaah.. Brugge die scone hè.. het is gewoon waar, het is er altijd mooi.. én druk! 🙂
  En ik wil er toch snel weer eens heen.. ‘t is in december niet gelukt helaas, maar er is weer een heel mooi nieuw jaar om het te proberen!
  Groetjesss!

  • In de feestperiodes is het er altijd erg druk maar zo druk heb ik het nog niet geweten. Ik ga meestal op weekdagen naar Brugge dan loopt er niet zo’n massa volk. Tja de toeristen zijn er alle dagen maar die komen niet echt shoppen. Die kopen vooral pralines , kant en tegenwoordig ook bier. Loop je even buiten de winkelzone of op de Vesten dan is het er heerlijk wandelen.

  • Ik heb het nooit in Brugge zo druk geweten als die dag. En volgens de kleinzoon was het al een hele week zo vreselijk druk. Op een bepaald ogenblik moest de bus stapvoets door de steenstraat rijden!
   Ja er staan echt zeven torentjes op .Die toren is een gerestaureerde duiventoren!

Geef een reactie