Bizarium

Alweer de laatste donderdag van de maand dus gingen de drie vriendinnen terug op stap. Sébastien is bij oma op vakantie en hij ging met ons mee. We gingen naar Sluis een pas geopende tentoonstelling bezoeken met de naam Bizarium : een uniek museum waar uitvindingen die nooit werden gerealiseerd worden uitgebeeld.(klik). Het museum is gevestigd in een voormalige school en is pas sedert veertien dagen open. We waren niet de enige bezoekers , het was een gaan en komen . Toen we er buiten kwamen met de glimlach op ons gezicht door de fantasierijke dingen die we er gezien hebben , knikten we elkaar toe : het was de moeite om dit Museum van bizarre uitvindingen gezien te hebben. Jammer genoeg mochten we geen foto’s maken binnen. Maar de uitbater zette ons op de foto vlak vòòr we het museum zelf binnengingen. Zo krijg je toch een idee wat we daar te zien kregen.

 

bizarium

Een paar muurschilderingen brengen je alvast in de sfeer van het bizarre.

img_0863

De vliegfiets hing aan het plafond bij de uitgang.
De hele tentoonstelling was op die manier opgevat.

img_0865

 Je komt er van alles tegen van geniale, innovatieve of knotsgekke vondsten zoals deze  luchtfiets, een draagbare atoomschuilkelder, een zwemmachine,topstukken van o.a. Leonardo Da Vinci en Johannes Kepler zijn ook hier te vinden. Zelfs een draagbare atoomschuilkelder, een zwemmachine, een lopende kruiwagen, een enorm gehoorapparaat, zelfontbrandende sigaretten tot het eerste ruimteschip toe… Dit is een museum waar bizarre ideeën en uitvindingen tot leven worden geroepen.

Het Bizarium is een initiatief van Vlamingen Marc De Jonghe en Ann Geerinck. Marc is industrieel ontwerper, Ann grafisch vormgeefster. Zij gingen wereldwijd op zoek naar ambachtslui die de uitvindingen konden nabouwen.

img_0864

 Na het bezoek zijn we vlug huiswaarts gekeerd en dronken  bij oma koffie met  zelfgebakken koekjes!!
Sluis liep over van het volk . Er was al dikke mist toen we er heen reden èn het was koud. We wilden  niet alleen thuis zijn voor het donker  maar ook vòòr de uitstroom uit Sluis begon!! Want dat betekent file rijden tot we bijna thuis zijn. We namen een rustig paadje achter het museum op de terugweg om de drukte te vermijden. Een heer die zag dat we foto’s maakten stelde voor om ons allen samen op de foto te zetten. Dank je wel vriendelijke mijnheer!!
Niettegenstaande het weer tegenviel hadden we toch een mooie namiddag.

img_0873

12 gedachtes over “Bizarium

  • Ja de naam van deze tentoonstelling is goed gekozen. Je houdt het niet voor mogelijk welke “uitvindingen” er allemaal bedacht zijn èn ook gemaakt werden door die uitvinders. Bijvoorbeeld de poeptoeter waarmee muziek kon gemaakt worden. Daarvoor had je wel een persoon nodig die veel winden kon laten. Een buis in het achterste eindigend in een soort trompet die het geluid omzette in muziek. hahaha! Jammer dat er geen foto’s mochten gemaakt worden.

 1. Ja ik ondervind ook meer en meer dat mensen spontaan naar je toe komen om foto’s te maken zodat iedereen er kan opstaan. Ik doe het ook hoor als ik mensen zie die foto’s maken en er dus zelf niet bij kunnen staan.
  Begrijpelijk is het wel en ze stellen zelf voor om een paar foto’s te maken terwijl je voor een muurschildering staat van een voorwerp dat je dan in de tentoonstelling ziet. Fantastisch dat ze de uitvindingen hebben laten namaken want de meeste prototypes zijn al lang verloren gegaan. Er zijn erbij die je toch aan het lachen maken .

 2. Da’s steeds vaker hè, dat mensen vragen of ze een foto van je moeten maken.. wij hebben dat in de dierentuin afgelopen oktober ook meegemaakt.. we stonden nog niet met z’n allen of er wilde al iemand een foto maken.. tot 2 keer toe! nou.. hartstikke leuk toch.. sta je er allemaal eens op hè!
  Interessante tentoonstelling.. maar wél begrijpelijk dat je er geen foto’s mocht maken.. dan zien wij het allemaal hier al en hoeven we er niet meer heen hè hahaha.
  Groetjesss!

  • Jammer dat er binnen de tentoonstelling geen foto’s mochten gemaakt worden. Het was mooi gebracht en ook leerrijk door de gepaste uitleg in vier talen . Er staan werkelijk grote stukken tussen en als ze nog veel willen bijplaatsen zullen ze al vlug plaats tekort hebben.

 3. Wat leuk dat jullie daar bent geweest. Sébastien ging ook mee. Dit maakt juist heel gezellig. Mooie museum om te bezoeken. Je maakt wel mooie foto’s. Zelf gebakken koekjes gaat ook heerlijk in. Wat aardig dat meneer even voor jullie foto maakte. Dan sta jullie met vieren erop de foto. Leuke foto is het geworden.
  Fijne jaarwisseling gewenst.

  • Het museum is het bezoeken waard. De uitbaters hebben kosten noch moeite gespaard om van de oude school iets moois te maken. Tja ik kan je geen koekje meer presenteren. Ze waren zo lekker dat iedereen er veel heeft gegeten.

Geef een reactie