Kerstdag en de dagen erna.

Met Kerstdag was het een intiem familiefeestje want het familiekerstfeest hebben we al vroeger gevierd. Ik was samen met de schoonouders van dochterlief bij haar uitgenodigd. Rustig dagje , met lekker eten en drank. Hapjes vooraf , oesters als voorgerecht en een vispannetje als hoofgerecht. Het dessert was een soort chocomousse taart met biscuit en nog een keuze uit twee ijstaarten. Van een wandelingetje achteraf in Knokke zelf kwam niets terecht. Het was koud, grijs en hoe verder op de middag hoe meer het begon te miezeren. Dan maar op tijd naar huis toe

kerst-bij-sandra

Ik was vòòr Kerstdag al eens gaan wandelen in Knokke . Opvallend was dit jaar dat de handelaars werk hadden gemaakt van hun etalages . De ijspiste  heeft aantrek bij de jongeren en bij schemer zie je dan de grote kersfiguren die overal in de stad staan goed oplichten. Ik ben er nog niet toegekomen om ‘s avonds eens door de verlichte stad te wandelen. Ook vandaag niet want er hangt dikke mist.

knokke

Eerste kerstdag trok ik naar een vriendin in Brugge en in plaats van een bloemetje of een flesje wijn mee te nemen nam ik van bij onze keurslager kersteten mee: hertekalffilet met gebakken aardappels, appelmoes en veenbessen. Zij trok een fles goeie wijn open en we hadden een fijn kerstmenu!!

Daarna trokken we de stad in. We wurmden ons letterlijk tussen de bezoekers. Het weer was goed  en blijkbaar had iedereen zin om in Brugge te wandelen langs de kerstmarkt en aanpalende straten . Hier een kleine impressie want ik wil van de kerstverlichting en onze wandeling een apart logje maken. In de OLVr kerk stond een stijlvolle kerststal.

brugge1

Tweede kerstdag kwam Sébastien naar oma. Ik moest nog een paar boodschappen doen en samen hebben we dan in het CC Scharpoord een tentoonstelling bezocht over de architecten die het uitzicht van de stad hebben bepaald en over de werken die bezig zijn  en de plannen voor nieuwe projecten. Maar later meer hierover.

scarpoord

Vandaag was een thuisdag. Het was de hele dag erg mistig en bepaald niet aangewezen om op stap te gaan. Maar wel een ideale dag om koekjes te bakken!  De kok van dienst deed zijn best. Lekker zijn ze!!

kerst

 

16 gedachtes over “Kerstdag en de dagen erna.

  1. Enorme hoeveelheden prachtig voedsel … iets anders had ik niet van je verwacht. Ik moest lachen met die lievevrouwtjes die zich op de koekjes van Sébastien genesteld hebben, want ik heb net een schrijfsel aan dat snoepgoed gewijd, dat eerlang wel op mijn blog zal opduiken.

  2. Ik ben zo blij, dat je terug aan het bloggen bent gegaan. Wat miste ik je vorige blog!
    Heel toevallig ontdekte ik jouw nieuwe blog 🙂
    Er valt dus heel wat bij te lezen voor mij.

  3. Wat hebben jullie zo gezellig gehad. Snik helaas voor ons niet. Ik vind je foto’s heel leuk gedaan. Wij kennen ook wel. Echt familie feestje gedaan bij jullie. Lekker eten en uit gaan. Oester heb ik nooit van mijn leven gegeten. Ik lust ook niet. Koekjes ziet prachtig uit. Heel mooi gedaan. Gezellig hier.

Geef een reactie