Het hele jaar door strandredders

Onlangs plaatste de firma Aertssen in samenwerking met de gemeentelijke technische uitvoerende diensten het beeld Soccoristas de Biarritz X-X van de Spaanse kunstenares Aurora Canero op een duintop in het Directeur-generaal Willemspark. De bronzen sculptuur van 570 kg werd met een hijskraan omhoog gehesen en daarna op een betonplaat stevig verankerd.

Voortaan wordt het strand tussen Heist en Duinbergen 24 uur op 24 uur bewaakt door dit onafscheidelijke reddersduo !

Afbeeldingsresultaat voor strandredders beeld van aurora canero

De sculptuur stelt een vrouw in badpak en een man in zwembroek met verrekijker om de hals voor die vanop een reddersstoel turen naar de horizon. De blauwe pet en badmuts van het duo zijn opvallend bij het metaalkleurig beeld.

Vroeger stond de sculptuur al op een andere locatie in Knokke, maar het gemeentebestuur vond dat het beeld perfect paste in de duinen van Duinbergen. Ik heb op mijn vorig blog gezocht naar deze sculptuur die ik in de Oosthoek in de tuin van een villa heb gezien, maar ik vind het niet terug. Ik vond het een vreemde plaats om dergelijk beeld aan te treffen. Het stond opzij van de woning en ze tuurden  over het duinlandschap en de polders. Ja nu staan ze werkelijk op een ideale plaats

Het beeld 'Soccoristas de Biarritz X-X' van de Spaanse kunstenares Aurora Cañero is nieuw op het strand. - Foto Benny Proot

13 gedachtes over “Het hele jaar door strandredders

  1. Ze zitten daar heel toepasselijk.. maar wel ook nogal op een verlaten plek? laten de bronsdieven het maar niet zien..! Ik vind het een schitterend beeld, hou er altijd wel van als je kunt zien wat een beeld voorstelt hehe.
    Groetjess!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.