Site pictogram

De maandelijkse uitstap

Met een weekje vertraging zijn we nu eens op de eerste donderdag van de maand op stap gegaan in plaats van op de laatste donderdag. Het voornaamste is dat we er ons niet van afgemaakt hebben omdat het voor één van ons niet paste op de laatste donderdag van de maand. We houden er aan om elkaar elke maand eens terug te zien . Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren dat het onmogelijk is om samen te komen.

Omdat we de vorige maanden dikwijls met slecht weer te maken hadden en we dan eens bij mij samenkwamen  of gewoon ergens koffie gingen drinken zoals in het Cultuurcentrum( waar het altijd gezellig is in de cafetaria)wilden we toch echt eens erop uit. Het weer viel mee.Hoewel er geen zon was bleef het gisteren droog tot we tegen 18 uur terug thuis waren.

We reden naar Brugge en wilden de sfeer van de pas geopende Kerstmarkt opsnuiven. Ach het was wel leuk maar zolang het niet donker was , was er weinig kerstsfeer te bespeuren. Het was ook overal opvallend rustig. Geen drommen toeristen . We moesten niet vrezen elkaar kwijt te geraken en overal kon je rustig etalages bekijken . Sinterklaas kwam niet aan bod, volop kerstetalages.
Engelstalige toeristen kirden van vreugde als ze op de kerstmarkt de mooie ( en dure) kerstballen zagen  om dan niet te spreken van de kerstwinkels die nu hoogdagen kennen. Daar kon je op de koppen lopen. Ik werd op de vingers getikt omdat ik foto’s nam, ik had er dan al verschillende getrokken. In de meeste musea mag je foto’s nemen als je maar geen flits gebruikt. In een kerstwinkel in Brugge niet. Het is toch mooie reclame want als ik het niet mooi zou vinden nam ik er toch geen foto’s ?

Toen we aan een koffietje toe waren gingen we de Hema binnen en konden we voor 2 euro een kop koffie met een gebakje krijgen!!  Vanaf 16 uur krijg je  koffie/thee en een gebakje aan die prijs! Ik kan je verzekeren dat het er druk was. Het is er ruim en je zit er niet op elkaar geplakt zoals in de meeste tearooms. Ik heb geen claustrofobie maar je zou het krijgen als je zo op elkaar geplakt zit. Ook kun je ‘ s morgens voor 2 euro een kop koffie/thee met een croissant krijgen voor eveneens 2 euro. En als ik zeg een kop dan is het een serieus grote kop lekkere koffie. Ik lijk hier precies reclame te maken , hahaha !  Men zegge het voort, het is ook zo dat we dit te weten kwamen. Ik heb het  al meegemaakt dat er zotte prijzen werden gevraagd voor een klein kopje koffie en de prijs van het gebakje had een zekere goudwaarde !!!

Op het Simon Stevin plein kwamen we aan de etalage van de bekende chocolatier Persoone. Mijn vriendinnen hadden de vernieuwde winkel nog niet gezien. Dus daar gingen we eerst naar toe. Een belevenis op zich en pralines en chocolade werd er verkocht, ze hadden achter de toog handen tekort!!

De meeste handelszaken hadden  hun gevels versierd  en de ijspiste had prachtige lichtjes maar het was helaas nog niet donker genoeg toen wij er waren.

Toen we op weg waren naar de parking was het reeds schemerig en kwam de verlichting in de straten al mooi tot zijn recht.

Hier  een foto van onze koffie/teatime. Alleen het prijsticketje van 2 euro was ik vergeten te fotograferen 😉

Mobiele versie afsluiten