De maandelijkse uitstap

Met een weekje vertraging zijn we nu eens op de eerste donderdag van de maand op stap gegaan in plaats van op de laatste donderdag. Het voornaamste is dat we er ons niet van afgemaakt hebben omdat het voor één van ons niet paste op de laatste donderdag van de maand. We houden er aan om elkaar elke maand eens terug te zien . Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren dat het onmogelijk is om samen te komen.

Omdat we de vorige maanden dikwijls met slecht weer te maken hadden en we dan eens bij mij samenkwamen  of gewoon ergens koffie gingen drinken zoals in het Cultuurcentrum( waar het altijd gezellig is in de cafetaria)wilden we toch echt eens erop uit. Het weer viel mee.Hoewel er geen zon was bleef het gisteren droog tot we tegen 18 uur terug thuis waren.

We reden naar Brugge en wilden de sfeer van de pas geopende Kerstmarkt opsnuiven. Ach het was wel leuk maar zolang het niet donker was , was er weinig kerstsfeer te bespeuren. Het was ook overal opvallend rustig. Geen drommen toeristen . We moesten niet vrezen elkaar kwijt te geraken en overal kon je rustig etalages bekijken . Sinterklaas kwam niet aan bod, volop kerstetalages.
Engelstalige toeristen kirden van vreugde als ze op de kerstmarkt de mooie ( en dure) kerstballen zagen  om dan niet te spreken van de kerstwinkels die nu hoogdagen kennen. Daar kon je op de koppen lopen. Ik werd op de vingers getikt omdat ik foto’s nam, ik had er dan al verschillende getrokken. In de meeste musea mag je foto’s nemen als je maar geen flits gebruikt. In een kerstwinkel in Brugge niet. Het is toch mooie reclame want als ik het niet mooi zou vinden nam ik er toch geen foto’s ?

Toen we aan een koffietje toe waren gingen we de Hema binnen en konden we voor 2 euro een kop koffie met een gebakje krijgen!!  Vanaf 16 uur krijg je  koffie/thee en een gebakje aan die prijs! Ik kan je verzekeren dat het er druk was. Het is er ruim en je zit er niet op elkaar geplakt zoals in de meeste tearooms. Ik heb geen claustrofobie maar je zou het krijgen als je zo op elkaar geplakt zit. Ook kun je ‘ s morgens voor 2 euro een kop koffie/thee met een croissant krijgen voor eveneens 2 euro. En als ik zeg een kop dan is het een serieus grote kop lekkere koffie. Ik lijk hier precies reclame te maken , hahaha !  Men zegge het voort, het is ook zo dat we dit te weten kwamen. Ik heb het  al meegemaakt dat er zotte prijzen werden gevraagd voor een klein kopje koffie en de prijs van het gebakje had een zekere goudwaarde !!!

kerstmarkt kerstmarkt1 kerstmarkt2

Op het Simon Stevin plein kwamen we aan de etalage van de bekende chocolatier Persoone. Mijn vriendinnen hadden de vernieuwde winkel nog niet gezien. Dus daar gingen we eerst naar toe. Een belevenis op zich en pralines en chocolade werd er verkocht, ze hadden achter de toog handen tekort!!

persoone

De meeste handelszaken hadden  hun gevels versierd  en de ijspiste had prachtige lichtjes maar het was helaas nog niet donker genoeg toen wij er waren.

kerstmarkt3

Toen we op weg waren naar de parking was het reeds schemerig en kwam de verlichting in de straten al mooi tot zijn recht.

kerstmarkt4

Hier  een foto van onze koffie/teatime. Alleen het prijsticketje van 2 euro was ik vergeten te fotograferen 😉

img_0634

19 gedachtes over “De maandelijkse uitstap

 1. Magda,het zijn de speelgoedwinkels die de sint nog in eren houden. Bij mij is de kerst (feest van de lichtjes) ook al aanwezig.
  Al dat werk , dan kan je er maar vroeg van genieten, maar na 2 januari is alles dan ook weer weg vier weken is dan ook weer lang genoeg geweest

 2. Die dure kerstballen zijn dan ook met de mond geblazen, lees ik op de doos. Alsof dat een verklaring is. Voor die prijs wil ik me ook wel met het blazen van ballen onledig houden.

  • O dat had ik niet eens gezien. Ik geloof daar niet veel van! Dat ze breekbaar zijn dat wel. En inderdaad voor die prijs wil ik ook ballenblazer worden. Vooral in deze periode van het jaar zou het een aardig zakcentje opleveren.

 3. mooie sfeerbeelden maar het zal inderdaad nog mooier zijn als het donker is.
  2 voor gebakje en koffie is zeker niet duur

  Dank je voor je mailtje , ik heb het kunnen openen

 4. Ja hier was dat ook voor 1€ Mijn man wou het eens doen in de stad maar kreeg er de kans niet toe zo veel volk daar op af komt. tegen dat er een plaats vrij is is de tijd voor ontbijt afgelopen.
  Ook leuk dat het zo rustig was op de Kerstmarkt. Wij waren verleden week hier in Brussel op de Kerstmarkt. Je kon er bijna niet stappen van het volk. Op de Grote Markt raakten we zelfs niet tot aan de kerststal.
  Het is natuurlijk mooier ‘s avonds met verlichting.
  Weet je nog dat we het eens samen deden hier in Brussel?

  • De cafetaria in de Hema is groot en je vindt er altijd wel een plaatsje. Zo vroeg in de namiddag en op een weekdag is het altijd wel kalmer dan ‘s avonds.
   Maar het schijnt dat de stalletjes al vroeg sluiten omdat er weinig volk rondloopt. Wat wil je de winkels sluiten om 18 uur en dan zijn de toeristen ook
   allemaal terug weg. Maar voor de verlichting is het natuurlijk sfeervoller ‘s avonds.

 5. ik kom daar ook wel eens in de Hema, het is er rustig zitten en in feite spotgoedkoop…

  geen foto’s, je hebt het op meerdere plaatsen in Brugge.

  mogelijk willen ze vermijden dat te veel “fofogragen” in hun zaak zijn en te weinig kopers..

  een andere uitleg zie ik niet.

  maar dat ze van het toerisme leven, schijnen ze daarbij te vergeten..

  jullie hebben daar in elk geval een mooie uitstap van gemaakt

  groeten

  • Het was in de bekende Kathe kerstwinkel ,het is er erg duur en veel mensen lopen in deze winkel om te kijken. Er is veel toezicht van dametjes in klederdracht en dat zal ook wel nodig zijn om diefstal van al die kleine spulletjes te voorkomen. De Engelsen en Amerikanen lopen er met gilletjes rond en die zien ze graag afkomen want dat zijn goeie klanten.Ik zie me toch geen 20 euro betalen voor twee kerstbollen!!!

 6. Wow wat is daar heel gezellig. Daar hou ik zo van. Het is daar duurder geworden. Meestal is dan ook zo dit duurder is. Ik vind je foto’s echt schitterend om te zien. Dit zie je hier niet. Brugge is mooie stad. Helaas is voor ons te ver. En meestal gauw donker. Dan wil ik eerder naar huis. Donker is daar ook namelijk heel gezellig. Ik zie daar mooie kerstballen.Belachelijk duur. Ik zou dan nooit kopen. Het gaat om gezelligheid. Echt schitterend. Ik ben dol op lichtjes. Wat ziet soort gebakje lekker uit.

 7. Het is dus inmiddels alweer verdubbeld, die prijs.. je had in het begin zo’n vieruurtje bij de Hema voor slechts 1 euro.. net als het ontbijtje! Dit was om te concurreren met Ikea waar ze ook een ontbijtje voor een euro aanboden. Aangezien een koffie alléén normaal al 1,50 kost bij de Hema, was die lage prijs natuurlijk niet vol te houden. En zoals je schrijft.. 2 euro is ook al niet veel.
  Oooh verdikke.. ik had met Lena naar de kerstmarkt van Brugge willen gaan, maar helaas.. haar werkrooster laat het niet toe. Ik ga ‘m dus wéér missen.. jammer hoor.. maar ik zal wel een alternatief weten te vinden! 🙂 En nu zie ik Brugge hier op jouw foto’s dus toch nog eens.
  Dat die lui in die kerstwinkel lekker op hun eigen vingers slaan.. waarom zou je er geen foto’s mogen maken.. daar maak je toch niks mee kapot? pfff.. ik krijg het van zo’n mentaliteit.. ze willen natuurlijk alleen maar verkopen verkopen en nog eens verkopen.. misschien als ze de prijzen daar eens wat verlaagden, dan ging dat wat makkelijker..! 🙂
  Groetjesss!

  • Ja de prijs is inderdaad verdubbeld. Lange tijd was het slechts 1 euro en kreeg je een gewoon(= van grootte) kopje koffie. Nu is het twee euro maar het kopje is ook veel groter. Het is in elk geval stukken goedkoper dan elders in de stad.
   Ja flauw hé, ik had al verschillende foto’s gemaakt in die winkel en de dametjes in klederdracht zeiden er niks van tot die ene er ineens bezwaar tegen had. Het was met het kleine cameraatje ( vandaar ook de mindere kwaliteit) en ik deed het heel discreet. De prijzen zijn daar te gek om los te lopen. Je valt om van de prijs voor een klein kerstfiguurtje in de Käthe Wohlfahrt winkels !!! Op de kerstmarkt zelf vroegen ze 24 euro voor twee kerstballen!! En dat werd gekocht ! Je ziet de prijs op een van de foto’s.
   Ik wil er wel eens terug gaan als het al duister is, want zo midden in de namiddag is er van de verlichting niet zoveel te zien en dan ontbreekt die kerstsfeer wel ..

Geef een reactie