De laatste voormiddag in Lissabon

De laatste voormiddag gingen we in de buurt van ons hotel nog wat rondwandelen en inkopen doen. Het vliegtuig vertrok om 14.15 uur (lokale tijd) en gezien het met de aerobus ruim een half uur rijden was naar de luchthaven bleef ons niet zo héél veel tijd over .

In de luchthaven nog even door de freeshops lopen,  daar waren veel verkoopstandjes te zien bekleed met azulejos. We aten ook nog iets want we zouden pas om half negen in Brugge toekomen.
In het eerste logje over Lissabon vertelde ik al dat ik toch even mijn hart heb vastgehouden bij de terugreis want de controles waren strenger. Maar het liep  allemaal goed af.

freeshop1

Toen, we op tram 28 zaten ontmoetten we een Russisch meisje  waarmee we een hartelijk gesprek hadden. Wij hebben haar in die dagen nog driemaal ontmoet! Zonder af te spreken( zoals bij Emmy) !
De eerste paar keer nam ik geen foto maar we naar Sintra reisde zagen we haar terug en toen wij het paleis da Pena boven op de berg verlieten , kwam zij ertoe met haar vriend!  Zij komt uit Moskou en werkt voor l’Oreal Russie. De foto’s zijn onderweg naar haar! Ook onze tuktuk chauffeur die Nuno noemt,  heb ik de foto’s die zijn vrienden van ons namen toegestuurd. Leuk om op die manier in contact te komen met mensen uit een totaal andere streek.

russische

Tijdens al de dagen die we in Lissabon doorbrachten heb ik hier en daar foto’s gemaakt van mensen die op de een of andere manier de aandacht trokken. Hier een paar voorbeelden.
Linksboven één van de vele mannen die op een bankje hun dag doorbrachten. Deze man had een gehaakt mutsje op . Ik had gevraagd of ik een foto mocht nemen. Overal in de stad staan verkopers kastanjes te poffen, onderaan links een vrouw die erbarmelijk krijste zodra ze toeristen zag naderen en dan die man met zijn kleurige jas aan ,die probeerde ons armbandjes en kettingen aan te smeren. Ze zouden ons geluk brengen. ’t Is hem niet gelukt maar hij wenste ons toch nog een mooie dag toe.

mensen

Of de reis mooi was ? Ja ja en nog eens ja en met de foto’s die ik heb gemaakt zou ik gerust nog enkele logjes kunnen maken. Maar het mooiste heb ik nu wel al getoond.  Dat de reis mooi was kan ik het best tonen met een foto die ik maakte van al die smileys in een souvenir winkel!

 

smiley

15 gedachtes over “De laatste voormiddag in Lissabon

 1. Als ik tijdens die dagen in Lissabon geweest was, zou ik ongetwijfeld ook je aandacht getrokken hebben en zou je wellicht een foto van me genomen hebben, om er je blog mee te verluchten.

  Like

 2. Jammer dat zo snel voorbij is gegaan. Jullie hadden genoten. Bij vliegveld hadden jullie geshopt. De ene vrouw zit te bedelen daar. Wat zielig. Mooie foto’s gemaakt. Smileys is heel apart om te zien. Fijne week. Wij hebben ieder geval leuke weekend gehad. Doei…

  Like

  • Ja dat is zo ,als iets leuk is lijkt het zo vlug voorbij te gaan. Ik heb niet geshopt op het vliegveld…ik had geen plaats meer in mijn koffer 🙂
   Dat bedelen kan ik niet echt bedelen noemen, die vrouw schreeuwde enkel wanneer er toeristen naderden en dan had ze nog haar gezicht weggestopt achter een sjaal. Het was een jonge vrouw. Tja ook een manier om aan geld te geraken hé! Ik ben een weekendje binnenshuis gebleven en heb allerlei gedaan wat ik alsmaar uitstelde. Daar hou je achteraf toch een goed gevoel aan over!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.