Toen was het de laatste avond in Lissabon

Het leek of Lissabon spijt had dat we de andere dag vertrokken want bij valavond was het een beetje aan het miezeren. Het was helemaal niet koud en het stoorde ook niet.
Dicht bij het hotel zochten we een restaurant  dat héél bekend is nl de Casa  Alentejo , waar voornamelijk de eigen bevolking naar toe ging. Achter een eenvoudige deur en langs een majestueuze trap gingen we naar de eerste verdieping en eenmaal boven kwamen we in een andere wereld terecht, een Oosterse wereld. We gingen nog een trap hoger en vroegen aan een kelner of we er konden eten. Die avond was er een groot banket en zagen we zalen vol mensen. We hadden geen reservatie en het kon bijgevolg niet. We keken nog wat rond en plots konden we toch met zijn zessen eten: Een reservatie was 20 minuten te laat en wij mochten de tafel inpalmen.
De avond was één en al verrassing voor ons. Alles recht toe recht aan, we  bestelden en in een mum van tijd kwamen grote schotels vol eten eraan!! Het voorgerecht was al aan de grote kant en het hoofdgerecht kregen we niet op . Dessert lieten we aan ons voorbijgaan. De kelner vond het blijkbaar leuk dat we wat schuldig keken naar onze nog halfvolle borden. Hij bracht zomaar voor elk van ons een glaasje porto! Ik veronderstel dat hij zei dat het van het huis was. Verwacht geen luxe restaurant , je weet dat het gericht is op de lokale bevolking.
Maar foto’s maken was erg moeilijk niet alleen omdat het er druk was maar vooral door de belichting. Ik  plaats er enkele en raad jullie aan om op de klik te duwen dan krijg je een heleboel  mooie foto’s te zien!(klik)

casa1 casa2 casa3

casa

20161111_223250

Hoewel het al laat was toen we hotelwaarts gingen , zagen we overal nog mensen buiten op terrasjes zitten , er brandden wel gasvuurtjes onder de luifels. Het miezerde niet meer hoewel je dit zou denken bij het zien van die glanzende tegeltjes. De voetpaden en pleinen hebben allemaal dergelijke tegeltjes. Aanvankelijk dachten we dat we zouden uitglijden als we niet voorzichtig stapten 🙂

ps. Een foto van een deel van het eten dat we kregen in dit restaurant! Het is misschien niet aantrekkelijk gepresenteerd maar het was in elk geval lekker  en je mocht een héél grote honger hebben om dit op te krijgen. Geen voorgerecht  nodig(zoals die half leeggegeten grote kom met champignons en gerookte ham, teveel olijfolie voor mij 🙁  )

eten1

16 gedachtes over “Toen was het de laatste avond in Lissabon

 1. Ik had er me al over verbaasd dat er op al de foto’s van je reisverslag slechts één keer voedsel te aanschouwen was (dag 1 bis), maar dat heb je nu ruimschoots goedgemaakt, al vind ik dat tweede gerecht er nogal onappetijtelijk uitzien. Is dat puree?

  • Ja je hebt gelijk ,anders zet ik meer foto’s over eten, maar om nu alle dagen foto’s te plaatsen heb ik me beperkt. Natuurlijk valt het jou dan op ,ik had het kunnen denken,hahahah! Ja die puree was er op gesmakt .Ik zei het toch al dat het niet mooi gepresenteerd was ,maar wel erg lekker. Het is misschien een heel mooi gebouw maar het eten kun je geen ster geven. Dagelijkse kost, ook niet duur!

  • Jammer dat ik daar niet echt mooie foto’s kon nemen wegens te druk en wegens allerlei belichting aan alle kanten. Maar als je op “klik” duwde zie je wel een heleboel foto’s van dit restaurant. In recensies las ik dat veel mensen niet tevreden waren over het eten. Het is natuurlijk geen sterrenrestaurant maar alles was even lekker en helemaal niet duur. Ja je hebt altijd mensen die klagen!
   Ik moet eerlijk zijn dat ik de hele tijd erg voorzichtig liep op die glanzende tegeltjes 🙂

 2. Het was de avond van San Martino,(St. Maarten) van daar het feestelijk eten en het glaasje Porto.
  Het is ook de dag dat er kastanjes gegeten worden. Maar dat heb je het hele jaar door in Lissabon 😉
  Ja die tegeltjes blinken zo wel bij nat dan droog weer, alsof ze geboend zijn. Wij hebben zelfs gezien hoe ze er twee steentjes vervangden. Ze waren met drie. Een met de kruiwagen, de andere met een schop en borstel en de derde met een houten stamper. maar het bijzonderste is eigenlijk dat ze tenminste alle drie werk hebben.
  Ik zag wel drie mensen uitglijden toen het de eerste dag regende!

  • aha dat verklaart waarom al die zalen bomvol mensen zaten. Er waren speechen maar daar verstonden we uiteraard niks van :-). Ja overal in de straten werden er kastanjes gepoft. Kastanjetaart hebben we in het hotel wel als dessert gekozen. Erg lekker.
   Hihi dat doet denken aan het filmpje van jaren terug waarop gemeente arbeiders op hun schop leunden, een sigaretje rookten en keken hoe één van hen aan de straat werkte. Daar is toen veel mee gelachen.
   Dus toch wel glad als het nat is . Ik stapte bij die miezer alsof ik op eieren liep !!

 3. Wat jammer nou dat je laatste dag is geweest. Het was allemaal mooie foto’s om te zien. Jullie hebben daar genoten. Terrasjes was de laatste dag geweest. Er zitten toch aardig mensen. Muren zijn daar heel prachtig om te zien.

 4. Geen fotootje van het eten? 🙂
  Mooi die muren.. doet me denken aan de avondmaaltijd bij de zendingsnonnetjes in Rome, daar was ook zo’n mooie zaal. 🙂
  Groetjesss!

  • Ik zal er eens een aantal uitkiezen, ik maak altijd foto’s van het eten. Eerst lachten ze erom maar nu vragen de vriendinnen zelf
   al maak maar een foto dan weten we later wat we die dagen gegeten hebben. Een mens vergeet zo vlug ,hahaha!

   • Oh nou.. vind het er allemaal best lekker uit zien hoor.. en het gaat altijd om de smaak en dat zat wel snor lees ik!
    Maar wat ik wanneer gegeten heb weet ik meestal zonder foto’s ook nog wel later hahahaa!

Geef een reactie