Het Koningsbos

Tot nu toe had ik nog geen wandeling gemaakt in een herfstig bos. Daar kwam verandering in op Allerheiligen toen Sébastien en oma naar het Koningsbos gingen.( Een bos niet te vergelijken met de grote bossen in het Brugse . Maar toch de moeite om er eens rond te wandelen). Gewapend met elk een camera gingen we paddenstoelen zoeken. Maar hier vind je geen spectaculaire paddenstoelen. Wel de moeite om van die kleine paddenstoeltjes een foto te maken. Ik zal maar zeggen “proberen “, want dat lukt niet altijd zo goed. De foto’s van de paddenstoelen zijn van ons beiden maar wie wat trok weet ik zelf niet meer zo goed.
In elk geval was het een leuke wandeling en we kwamen op een heel andere plaats terug het bos uit zodat we langs enkele mooi lanen terug naar de auto moesten wandelen

Het gemeentebos, lokaal beter bekend als ‘t Sparrenbos, werd ter gelegenheid van het 25-jarig koningschap van Boudewijn herdoopt tot Koningsbos. Het bos bedekt een rug van de Blinckaertduinen, een hoge duinrug die het zonlicht weerkaatst en vandaar een ‘blinker’ of ‘blekker’ wordt genoemd. Het centrale deel van dit duinbos is sterk golvend door de vele duinruggen en duinvalleien. Ideale exploratie-site voor de kids.”koningsbos koningsbos1

19 gedachtes over “Het Koningsbos

 1. […] wat verderop aan de andere kant van deze laan ligt . Ik maakte er vroeger al een kort logje over( klik). Er lopen twee paadjes in dit bos en bij het eerste hing er op een boom een plakkaatje dat je er […]

 2. ik weet niet waar de door jou aangehaalde tekst vandaan komt, maar ik kan er geen begrip voor opbrengen dat ze zich van het woord kids bedienen. Wat is er in vredesnaam mis met kinderen!? Mens toch!

  • Toch viel het wat tegen. Geen spectaculaire paddenstoelen. Dat vind je in dat zanderige bos niet . Maar het is er altijd leuk rondwandelen door de niveau verschillen die terug doen denken aan de vroegere duinen die hier waren..

  • Zoveel verschillende soorten waren er niet. Moet je eens naar het volgende logje komen kijken. De wandeling op zich is er altijd leuk.
   Zoals ik bij Wily al schreef: vroeger waren er hier duinen en het leuke is dat je van hoog naar laag wandelt en soms echt puffend terug op het hoogste punt komt!

 3. Ik vind eigenlijk élke paddenstoel spectaculair hehe.. en die matrode zwammetjes hier op die boomstam heb ik sowieso nog nooit gezien! Heerlijk toch, op zoek naar paddenstoelen en zwammen en dan meteen de totale herfstsfeer opsnuiven! 🙂
  Groetjesss!

  • Ik heb die matrode op de boomstam voordien ook nog niet gezien. Het waren stevige knobbels hoor. Ja dat kleine stukje bos ,is altijd leuk om te doorkruisen van hoog naar laag. Geen effen paadjes maar klauteren en dan weer dalen. Vroeger was dit een duingebied.

 4. Toch even gewandeld met Sébastien.Daar is zeker grote bossen om te zien. Paddenstoelen en zwammen zie overal in de bos. Mooie foto’s heb je gemaakt. Het was mooie wandeling geweest. Jullie hebben leuk gehad. Nog eventjes dan ga je weg. Ik wil je alvast heel veel plezier wensen. Geniet maar van.

  • Neen dit is geen groot bos maar het is er leuk om te wandelen en als je er doorheen wandelt ben je elke keer verrast dat je op een heel andere plaats weer op de weg geraakt. Dank je wel voor jullie wensen. We zullen er het beste van maken. Het weer lijkt ginder toch beter te zullen zijn dan hier.

Geef een reactie