Wandelweer

 

Weer was daar de laatste donderdag van de maand. Omdat we geen zin hadden om met de auto ” verre oorden” op te zoeken zijn we in onze eigen gemeente gaan wandelen. Er zijn hier ook mooie wandelgebiedjes. Eentje ervan ligt in Heist . Daar trokken we dus naar toe.
We stapten een houten pad op en klommen langs een trap omhoog. In elk geval een grote verbetering want ik was er vroeger al eens met de jongens en toen moesten we over een slijkerig paadje en een glibberige trap . Blijkbaar vonden de natuurjongens het toch beter om het toegankelijker te maken.

Zo vlak bij de zee en toch waande je ergens ver van zee in een bosrijk en groen gebied. Dit waren hier de vroegere kleiputten
“De Kleiputten van Heist bestaan uit een complex van laaggelegen weilanden met oude kleiwinningsputten, waar de natuur opnieuw de overhand kreeg.  Hierdoor is een prachtig rietmoeras ontstaan is.  Tijdens het zomerhalfjaar zijn hier de typische broedvogels van dergelijke rietbiotopen volop aanwezig, zoals de Rietzanger, de Kleine karekiet en de tegenwoordig uiterst zeldzame Rietgors. Dwars door het gebied loopt ook de Isabellavaart.  Dit diepere waterbiotoop zorgt er voor dat ook duikeenden  en futen, zoals de Kuifeend en de Dodaars als broedvogel in het gebied aanwezig zijn.”

20161027_141331

20161027_141526

20161027_142250

20161027_142615

bloemen

Veel bloeiende struiken

lichtenbrug

Toen kwamen we aan de lichtenbrug

“De Lichtenlijn verbindt twee natuurgebieden in Knokke-Heist, de Baai van Heist, de Vuurtorenweiden en Sashul, en maakt tevens de verbinding tussen de kustfietsroutes en de routes in het achterland.”

20161027_143444

Vanop de lichtenbrug zie je het oude vuurtorentje , de nieuwe vuurtoren en in dezelfde lijn ligt in het hinterland de oude vuurtoren. De foto van de vuurtoren in het hinterland is niet erg scherp ,de gsm kan niet zo  ver scherp inzoomen,maar ik toon hier die toch. Vòòr het oude vuurtorentje zie je een stukje van de Baai van Heist.

20161027_144102

Tussen de oostelijke strekdam van Zeebrugge en de zeedijk ligt de ‘Baai van Heist’. Een strandvlakte van 36 hectare, eigendom van het Vlaamse Gewest.

20161027_143832

20161027_143549

We zijn op onze stappen teruggekeerd want er blies een koude wind en na de heerlijke  wandeling in de vroegere kleiputten hadden we geen zin om onze jas goed dicht te trekken. We wandelen dwars door Heist op zoek naar een kop koffie, na eerst nog een blik geworpen te hebben op het luxe cruise schip “de  Aida” dat  aangemeerd lag in Zeebrugge. Met meer dan 3000 passagiers aan boord kan je dat geen “kleintje” noemen!!

Wij waren  tevreden met onze wandeling op een zonnige namiddag  en de koffie met pannenkoek ! We hadden geen zin in een cruise  🙂

 

13 gedachtes over “Wandelweer

 1. k doe toch liever zo’n wandeling dan vast te zitten op een boot met duizenden mensen
  k herken de omgeving 🙂

  • Di cruiseschepen zijn zo immens groot ! Een volgende keer probeer ik een foto van dichterbij te maken. Nu was het fel ingezoomd en dan is de foto op zich niet meer zo mooi. Ik stond in Heist en het schip lag in Zeebrugge!! Het is een mooi natuurgebied aan het worden en het wordt ook goed onderhouden.

 2. Het leven kan mooi zijn, Magda. Ook zonder cruise. Een stevige herfstwandeling in de natuur en een lekkere pannenkoek achteraf, meer moet dat niet zijn.
  Groetjes !

 3. Wij hebben vandaag een lange wandeling gemaakt was een zon overgoten dag hier bij ons
  Had het fototoestel mee en denk dat er wat foto’s gaan bijkomen in mijn Kevie album,op fb

 4. Wat heerlijk dat jullie gewandeld hebt. Zonder auto naar toe kan het ook. Je maakte wel mooie omgeving om te genieten. Rode bessen hebben daar veel aan de struik. Brug is heel apart om te zien. Dit je niet zo vaak. Vuurtorentje heel mooi om te kijken. Luxe cruise schip ziet heel groot uit. Mmm.. pannenkoek is zeker lekker gesmaakt. Dat heb je zeker nodig zo lange wandeling.
  Fijne Halloween dag gewenst.

  • We zijn wel met de auto tot daar gereden want ik woon toch een eindje daar vandaan. Dit natuurgebied ligt vlakbij Zeebrugge en ik woon helemaal aan de andere kant vlak bij de Nederlandse grens. Mijn vriendinnen heb ik dan opgehaald. Eentje woont vlakbij dit natuurgebied.

Geef een reactie