Mooi herfst weekend

Gisterenvoormiddag deed ik  met de fiets boodschappen. Het was zo’n mooi weer dat ik niet recht naar huis reed maar in de omgeving nog wat verder fietste.

s’ Morgens was er een mooie zonsopgang. Moest de haan aan de achterdeur ( een klokje) kunnen kraaien dan had hij het zeker gedaan.
Ik zag vers geploegde landerijen, daar word ik zo lyrisch van:  blinkende ,vettige voren die pas geploegd waren, en  de zon boven de weiden en de witte wolken die de grijze zachtjes aan het verdrijven waren.
Ik reed kriskras door de dreven( want alle straten worden hier dreven genoemd en hebben een boom- of plant naam) en zag mooi verkleurende bladeren aan de bomen en pleintjes waar de zon door de boomstammen priemde.
Het deed zo’n deugd op een zonnige zaterdag voormiddag.
In de namiddag reed ik naar de Westhoek om een bezoekje te brengen aan de zoon en schoondochter en ook om kennis te maken met de twee gastmeisjes Flore uit de Elzas en Ilgim uit Turkije.
Ik bleef er overnachten en leerde beide meisjes als lachebekjes kennen. Zij hadden cakejes gebakken en ze met een toef Nutella en een smartie erop versierd.
Ook vandaag was het mooi zonnig weer, wel wat aan de frisse kant . Toen de zon zachtjes tussen de wolken verdween ben ik huiswaarts gereden. Net op tijd om de verkeershinder tussen Jabbeke en Drongen te vermijden. Maar  ik had niet gerekend op de voetbalfans van Club Brugge! File van jewelste. Gelukkig reed ik tegenstroom en al moest ik omrijden het verliep redelijk vlot!
Terug thuis kon ik nog een beetje nagenieten van een leuk weekend.

mooie-dag mooie-dag1 mooie-dag2 mooie-dag3

De twee lachebekjes Flore uit Frankrijk( Elzas) en Ilgim uit Turkije .Twee gastmeisjes die via AFS een jaar in een gastgezin verblijven.

mooie-dag4

18 gedachtes over “Mooi herfst weekend

 1. Een heerlijk fietstochtje onder een stralende herfstzon, wat kan er leuker zijn ?
  De twee gastmeisjes amuseren zich kostelijk, da’s duidelijk.
  Groetjes !

 2. Herfst is mooi gezicht. Prachtig foto’s heb je gemaakt. Wij komen helemaal niet aan toe. Wij hebben wat anders aan hoofd. Helaas. Leuk dat je gastgezinnen bij jou weer geweest zijn. Het ziet cake cupjes lekker uit. Lekker maar verwennen.

 3. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat de natuur dit jaar heel treuzelig aan de herfst begint. Ik was tijdens het voorbije weekend in de Ardennen, om er onder de pathetische gewelven van herfstbomen te wandelen … maar niets pathetische gewelven. Ik was te vroeg, of de bomen zijn te laat.

  • Dat vind ik ook en dan krijg ik als antwoord dat komt nog wel. Natuurlijk komt het nog wel ,maar andere jaren lagen er rond deze tijd al hopen bladeren van de treurwilg rond het huis gewaaid. En nu wordt de boom gesnoeid met bladeren en al. Het is zelfs zo dat de geraniums in de bakken opnieuw zijn beginnen bloeien . Dat lijkt toch geen aankondiging voor herfstweer! En bepaalde struiken lopen opnieuw uit!!

  • Zaterdag èn zondag was het mooi weer, maandag weer niet en vandaag zat de zon tot na de middag. Aan de kust mogen we dus niet klagen!! Die cakejes ,dat was smullen. Echte caloriebommetjes met al die nutella erop 😉

 4. Zo.. ook hier nu helemaal bijgekeken en -gelezen. Mooie reportage over het vernieuwde Zwin.. krijg zin om daar ook weer eens naar toe te gaan.
  De herfst is toch echt wel één van de mooiste seizoenen die er bestaan hehe.. zoals aan jouw mooie foto’s ook weer te zien is.
  Groetjesss!

  • Ja het Zwin zal volgend jaar wel weer helemaal volgroeid zijn. Ze hebben er flink in gehakt en bij de opening was het toch maar een kale boel. de Zwinvlakte zelf blijft altijd zoals ze was en nu met het uitbaggeren van de zwingeul zal er wel weer meer zeewater in de vlakte vloeien.

 5. Heel mooie foto’s van echt herfst. Ja hier komen ze toch wel veel beter tot hun recht Magda, zoveel groter en ook heel duidelijk. Je ziet eens veranderen van blog, kan soms wonderen doen.

  • Speciaal voor mij hadden ze die niet gebakken hoor. De dag ervoor hadden ze een hele schaal gebakken en ik er waren er nog genoeg over zodat ik van hun kookkunst mocht proeven. Pret beleefd met hen. Ze zijn meertalig en er werd in verschillende talen gebabbeld. Alleen het Nederlands vlotte nog niet zo goed ( ze durfden niet spreken uit schrik de accenten verkeerd te leggen) maar ze verstonden wel alles. Ach ze zijn hier ook pas twee maanden. Een goeie oefening voor mij ook om andere talen te spreken.

Geef een reactie