Site pictogram

Folklore

Vandaag geen weer om buiten te lopen. Een ideale dag om eens orde te scheppen in de foto’s van deze zomer en die ik ook nog naar sommige mensen wil toesturen omdat ze ernaar gevraagd hebben. Gezien ik deze zomer niet blogde kan ik jullie tonen wat ik samen met de kleinzoon heb gedaan.
We waren op een donderdag in augustus eerst gaan Krolfen(  een kruising tussen golf en croquet en kan vergeleken worden met een makkelijkere spelvorm van golf) en nadien gingen we ook eens naar de wekelijkse Folkloremarkt in Heist kijken. Tijdens de maanden juli en augustus gaat dit wekelijks door. Het is niet meer zoals vroeger jaren waar pleinen en straten vol stonden met allerlei oude ambachten en stalletjes met allerlei spullen en eetwaren. Maar het is nog altijd leuk om er eens rond te lopen en om bij mooi weer op een tijdelijk terrasje iets te drinken of te eten. We hebben niet de hele markt gedaan, daarvoor waren we allebei wat moe van een paar uur krolfen.

Een draaiorgel brengt er altijd de stemming in!

Een heleboel handwerkjes gemaakt door vrijwilligers uit Grimbergen en te koop voor een goed doel!

Dit soort haakwerk is tegenwoordig terug in. Ik heb als kind ontelbare van die vierkantjes gehaakt op school! Later heb ik nog een mand gehaakt en opgevuld met mousse voor onze hond. Die was er gek op want de mand plooide zoals hij het wilde !

Hier kon je allerlei bestellen van keukenhanddoeken tot badhanddoeken , zakdoeken, slabbetjes, kruippakjes   … en er een naam laten op borduren. Lijkt me wel leuk voor een cadeautje.

Portretschilder en een draaiorgel. De twee kinderen leken het niet zo leuk te vinden om te poseren.De man haalde grappen uit met zijn orgeltje! Het was geen oude man, hij droeg een soort masker zodat je eerst dacht “och wat een kranig oudje”, 🙂

De terrasjes midden op de autovrije straten werden druk bezocht.

Een passend schilderij , we waren vlak bij de zee en het was die dag erg warm. Ik had best wat willen uitpuffen in zo’n strandstoel.

Wat die jongedame precies deed weet ik niet maar het was in elk geval geen touwen draaien , eerder iets met een tang.

En na het rondwandelen kon je onder het drinken van een frisse drink of koffie  luisteren naar muziek.

Mobiele versie afsluiten