Folklore

Vandaag geen weer om buiten te lopen. Een ideale dag om eens orde te scheppen in de foto’s van deze zomer en die ik ook nog naar sommige mensen wil toesturen omdat ze ernaar gevraagd hebben. Gezien ik deze zomer niet blogde kan ik jullie tonen wat ik samen met de kleinzoon heb gedaan.
We waren op een donderdag in augustus eerst gaan Krolfen(  een kruising tussen golf en croquet en kan vergeleken worden met een makkelijkere spelvorm van golf) en nadien gingen we ook eens naar de wekelijkse Folkloremarkt in Heist kijken. Tijdens de maanden juli en augustus gaat dit wekelijks door. Het is niet meer zoals vroeger jaren waar pleinen en straten vol stonden met allerlei oude ambachten en stalletjes met allerlei spullen en eetwaren. Maar het is nog altijd leuk om er eens rond te lopen en om bij mooi weer op een tijdelijk terrasje iets te drinken of te eten. We hebben niet de hele markt gedaan, daarvoor waren we allebei wat moe van een paar uur krolfen.

krolf

20160804_165328

Een draaiorgel brengt er altijd de stemming in!

folklore4

Een heleboel handwerkjes gemaakt door vrijwilligers uit Grimbergen en te koop voor een goed doel!

20160804_170444

Dit soort haakwerk is tegenwoordig terug in. Ik heb als kind ontelbare van die vierkantjes gehaakt op school! Later heb ik nog een mand gehaakt en opgevuld met mousse voor onze hond. Die was er gek op want de mand plooide zoals hij het wilde !

folklore

Hier kon je allerlei bestellen van keukenhanddoeken tot badhanddoeken , zakdoeken, slabbetjes, kruippakjes   … en er een naam laten op borduren. Lijkt me wel leuk voor een cadeautje.

folklore3

Portretschilder en een draaiorgel. De twee kinderen leken het niet zo leuk te vinden om te poseren.De man haalde grappen uit met zijn orgeltje! Het was geen oude man, hij droeg een soort masker zodat je eerst dacht “och wat een kranig oudje”, 🙂

folklore1

De terrasjes midden op de autovrije straten werden druk bezocht.

20160804_170543

Een passend schilderij , we waren vlak bij de zee en het was die dag erg warm. Ik had best wat willen uitpuffen in zo’n strandstoel.

folklore5

Wat die jongedame precies deed weet ik niet maar het was in elk geval geen touwen draaien , eerder iets met een tang.

folklore6

En na het rondwandelen kon je onder het drinken van een frisse drink of koffie  luisteren naar muziek.

20 gedachtes over “Folklore

 1. Wow that was odd. I just wrote an extremely long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr well I’m not writing all that over again. Anyway, just wanted to say superb blog! degfbfafabec

  • Op het kraampje lagen veel dingen die erg mooi waren en die je als cadeautje kon kopen .Je zou er zeker iemand blij mee maken. Het was niet van die mevrouw alleen. Een hele groep had dit samen gemaakt voor een goed doel.

 2. Het was daar heel gezellig geweest om te kijken. Orgel prachtig om te zien. Schilderij is best wel mooi. Heb je niet genomen? Gemaakte kussen en handdoeken en andere dingen hebben prachtig gemaakt. Leuk dat dit doen. Het was daar gezellig geweest. Drukte van belang. Alleen de laatste foto was stil geworden.
  Fijne zondag.

 3. leuke sfeerbeelden
  k herinner me die folkloremarkt nog, ooit eens met buren daar geweest toen we die naar hun appartement in Heist voerden

 4. Altijd gezellig zo’n flokloremarkt, Magda. Ooit ben ik ook eens naar de folkloremarkt in Heist geweest, Maar da’s al een hele tijd geleden. Ik denk dat ik volgende zomer nog eens terug ga.
  Groetjes !

  • Moet je zeker eens doen ,maar echt veel folklore is er niet meer. Vroeger zag je ze boter karnen,touwen draaien,klompen maken, weven en spinnen… De generatie die het deed is er nu wel uitgevallen 😉 . Maar stemmig is het gebleven dat wel.

  • Je kunt ook niet alles weten hé Pieterbie, maar ik ben er zeker van dat je daar mooie foto’s kan maken. Deze keer was ik er met de kleinzoon en die had geen geduld om daar lang rond te lopen ,zeker niet na een middagje krolfen.

 5. Ik ben hier voor het eerst en ben wel enthousiast over deze mooie en sfeervolle reeks. En die kinderen hebben gewoon niet het geduld om lang te poseren bij dat mooie weer.

  • Dank je wel Cor voor je bezoekje. Ik ben nog niet zolang begonnen op WordPress. Maar ik blog al meer dan 10 jaar . Ik kreeg problemen met mijn skynetblog, kon niet meer inloggen en het probleem geraakte niet opgelost, dan ben ik overgeschakeld op WordPress.

 6. Ik heb twee keer een commentaar geplaatst op je vorige post – de treurwilg – maar die verdwijnt telkens in het niets. Ben ik in je spam verzeild, of bij de te modereren commentaren?

Geef een reactie