Safari

Neen ik ga zelf niet op safari. Maar een goeie vriend /oud collega is op safari in Zuid Afrika. Zo te lezen via whatsapp heeft hij de tijd van zijn leven. Zwaar maar opwindend. Honderden kilometers per dag in een jeep die over hobbelige wegen davert. De foto’s komen niet altijd door maar hij heeft ondertussen de Big Five  gezien:   buffel, leeuw,  luipaard,  neushoorn en  olifant. Het moet een hele belevenis zijn om van zo dichtbij al die dieren te kunnen vrij zien rondlopen. Was ik ettelijke jaren jonger ik zou het ook eens willen meemaken. Ondertussen geniet ik van de verslagen die hier via de gsm binnenvallen. Dat is wel minder opwindend maar ik minder vermoeiend !

Ik ben al super tevreden dat ik hier dichtbij een aantal struisvogels kan bewonderen en kan luisteren naar het “muzikale” geluid van een aantal kleurrijke papagaaien . Als ze mensen horen praten overstemmen ze je al krijsend ! Liever de poes, Vlekje, die rustig in haar mandje ligt of rond me loopt. Een dierenliefhebber heeft een groot aantal struisvogels rond lopen in een wei en een paar grote kleurige papagaaien in een hoek van die wei. Van dichtbij zien die struisvogels er indrukwekkend uit en ze staren je aan met een blik van ‘jou zou ik wel eens willen bijten’. Als je langs de omheining loopt volgen ze  je op de voet. Ik blijf liefst maar een eindje van de omheining verwijderd.

20160830_182812

20160830_182913

20160830_182859

20160830_180653

20160830_182952

14 gedachtes over “Safari

 1. Struisvogels kan je maar beter niet te dicht benaderen, Magda. Ze kunnen heel venijnig uit de hoek komen. Ze zijn bovendien niet erg slim. Hun herseninhoud is maar zo groot als een erwt, naar het schijnt.
  Groetjes !

 2. haha, leuk al dat grote pluimvee!

  OT: neen, ik geef Vinyl nooit een poetsbeurt vooraleer hij de auto in gaat na een strandbezoek.
  Gevolg is dan wel dat ik de koffer van de auto mag stofzuigen.

  • Ja zo was het bij ons ook indertijd ( ik heb geen hond meer) en die zat dan nog liefst op de achterbank en een deken leggen hielp al niet veel want hij krabbelde die in een bolletje samen vooraleer neer te gaan liggen!

 3. De bog Five heb ik nooit gezien. Maar deze struisvogel heb je mooi fotografeert. Het is best hele grote vogel om te zien. Ze hebben leuke koppen.Beter niet in de buurt komen. Deze struisvogel zijn zo sterk. Safari zijn wij ook haast nooit geweest. De laatste foto kon bijna jou pakken. Nee hoor. Zit veilig achter omheining.

  • hahaha ,die vind ik goed. Jou kennende heb ik het toch even ingetikt op google en de little five bestaat echt maar niet zoals jij ze noemt .Het zijn nl de mierenleeuw, buffelwever, neushoornkever, olifantspitsmuis en luipaardschildpad. Zoals hun naam al doet vermoeden zijn ze verbonden aan de big five!

 4. Zo een safari dat moet wel een hele belevenis zijn
  Ik volg een Zuid Afrikaanse blog waar je regelmatig dieren ziet die wij alleen in de zoo kunnen bewonderen

  • Voor hij afreisde kwam vriend/excollega nog eens langs om te vertellen waar hij allemaal naar toe ging in die vier weken durende reis.
   Ik kan hem volgen op whatsapp, en sommige foto’s zijn wel beangstigend zoals krokodillen die ‘s avonds over het wandelpad kuieren. Hij beleeft de tijd van zijn leven ,zit in een leuke groep en dat is ook belangrijk vooral omdat hij alleen op reis is.

 5. dat moet indrukwekkend en adembenemend zijn om die big five in het wild te zien, vooral de olifanten en de leeuwen
  haha nee je komt beter niet te dicht van de struisvogels, ze steken hun kopje door het hek, alhoewel deze hier op de foto hebben daar niet zo de kans toe, t zijn maar kleine openingen

  gezellig weekend

  • Vier weken op safari! Je moet het maar doen . Ik zou geradbraakt zijn. Maar de dagelijkse adrenaline zorgt er wel voor dat ze volop blijven genieten. De max was natuurlijk dat hij de big five heeft gezien. Ik geniet mee van zijn avontuur via whatsapp.

Geef een reactie