Site pictogram

Zee en strand in Herfstsfeer

1 oktober 2016. Voor het weekend en vooral voor morgen zondag werd er regen voorspeld. Zeker aan de kust. Maar vanmiddag scheen de zon  al werd de lucht af en toe verduisterd door een donkere wolk. Het was niet eens koud, hoewel je best een jasje kon verdragen.  Het was ook al een tijdje geleden dat ik nog eens op de zeedijk fietste. Met de slechte weersvoorspellingen was ik er praktisch zeker van dat het op de zeedijk rustig zou zijn. Moest ik in het binnenland komen en ik hoor in het nieuws dat er van het westen uit een regenzone afkomt , ik zou ook thuisblijven.

Dus het was erg rustig op de zeedijk, geen kamikaze fietsers of belletaxi’s en weinig wandelaars . Hier en daar stonden afgebroken strandcabines te wachten om naar de winterberging gevoerd te worden. De windbroeken wapperden nog , maar lang zal het ook niet duren of die worden ook opgeborgen. Geen toegang meer tot de strandzetels of -banken. De catamarans lagen op verschillende plaatsen vredig naast elkaar op het strand , ook die zullen al vlug verdwijnen naar “hun stal”.
Deze keer kon je heel goed de windmolens op de Thortonbank zien en dat is toch ongeveer 30 km ver in zee.(klik), zelfs de haven van Zeebrugge die je meestal in een nevelig licht ziet lag er nu helder bij.

 

Aan de horizon zie je de windmolens op de Thortonbank

Hier zie je de windmolens eveneens. Ik vind dit zicht altijd fantastisch want het hangt enorm van het weer af of je zover kunt kijken: de windmolens staan 30 km in zee over een evenwijdige lengte met de kust van 20 km !

Strandplezier met een soort ballonnen waarin je rechtop staat en je dan voorover moet laten rollen. Het bleek niet zo eenvoudig te zijn!

Toen kwamen er meer en meer dreigende donkere wolken en was er van zon nog weinig sprake. Het leek  mij maar het beste om naar huis te fietsen. Want ik moest toch een dik halfuur fietsen voor ik terug thuis was. Regen? Toen ik allang thuis was vielen er een paar spetters niet eens genoeg om van een regenbui te spreken.
En de regen ging van het westen komen …maar in het binnenland is er wel regen gevallen!!

Mobiele versie afsluiten