Zee en strand in Herfstsfeer

1 oktober 2016. Voor het weekend en vooral voor morgen zondag werd er regen voorspeld. Zeker aan de kust. Maar vanmiddag scheen de zon  al werd de lucht af en toe verduisterd door een donkere wolk. Het was niet eens koud, hoewel je best een jasje kon verdragen.  Het was ook al een tijdje geleden dat ik nog eens op de zeedijk fietste. Met de slechte weersvoorspellingen was ik er praktisch zeker van dat het op de zeedijk rustig zou zijn. Moest ik in het binnenland komen en ik hoor in het nieuws dat er van het westen uit een regenzone afkomt , ik zou ook thuisblijven.

Dus het was erg rustig op de zeedijk, geen kamikaze fietsers of belletaxi’s en weinig wandelaars . Hier en daar stonden afgebroken strandcabines te wachten om naar de winterberging gevoerd te worden. De windbroeken wapperden nog , maar lang zal het ook niet duren of die worden ook opgeborgen. Geen toegang meer tot de strandzetels of -banken. De catamarans lagen op verschillende plaatsen vredig naast elkaar op het strand , ook die zullen al vlug verdwijnen naar “hun stal”.
Deze keer kon je heel goed de windmolens op de Thortonbank zien en dat is toch ongeveer 30 km ver in zee.(klik), zelfs de haven van Zeebrugge die je meestal in een nevelig licht ziet lag er nu helder bij.

20161001_151732

20161001_151812

 

20161001_151626

20161001_152045

20161001_151516

20161001_151508

20161001_152157

20161001_152148

20161001_151548

Aan de horizon zie je de windmolens op de Thortonbank

20161001_151416

Hier zie je de windmolens eveneens. Ik vind dit zicht altijd fantastisch want het hangt enorm van het weer af of je zover kunt kijken: de windmolens staan 30 km in zee over een evenwijdige lengte met de kust van 20 km !

20161001_15233120161001_152314

Strandplezier met een soort ballonnen waarin je rechtop staat en je dan voorover moet laten rollen. Het bleek niet zo eenvoudig te zijn!

20161001_152206

Toen kwamen er meer en meer dreigende donkere wolken en was er van zon nog weinig sprake. Het leek  mij maar het beste om naar huis te fietsen. Want ik moest toch een dik halfuur fietsen voor ik terug thuis was. Regen? Toen ik allang thuis was vielen er een paar spetters niet eens genoeg om van een regenbui te spreken.
En de regen ging van het westen komen …maar in het binnenland is er wel regen gevallen!!

17 gedachtes over “Zee en strand in Herfstsfeer

 1. oeh in die ballonnen kruipen, k zou claustrofobie hebben
  t lijkt mij zeker niet gemakkelijk, maar met genoeg wind zal het vast gemakkelijker zijn

  • Ik zou misselijk worden door al dat draaien, maar eenvoudig leek het niet .Het was zelfs hilarisch hoe ze eruit vielen of omver vielen en niet echt vooruit, 🙂 Op dat ogenblik zaten ze beschermd vòòr de duinen ,dus de wind kon hen al niet veel helpen!

 2. Relatieve rust aan zee, da’s waarschijnlijk een zeldzaam gebeuren. Maar ja, de zomer loopt op zijn eind en de vakantiegangers zijn al lang terug bezig met hun dagelijkse beslommeringen. De weersvoorspellingen zijn niet altijd correct, maar gelukkig bleef je droog, Magda, tijdens deze leuke fietstocht langs de zee.
  Groetjes !

  • Och we kunnen wel tegen een duwtje maar die dag kon je echt al een jasje verdragen! En een extra regenjas stak in de fietstas!! Elke dag zakt de temperatuur een beetje meer. Waren eerst de avonden erg fris nu kroop de noordoosten wind vandaag in je kleren!

 3. “fin de saison”.. aan de kust Magda…

  die blauwe “boeddha blijft er wel onverstoorbaar bij..

  met de regen viel het gisteren wel mee..

  maar deze namiddag hadden we wel recht op een plensbui

  prettige zonsagavond

  • Die blauwe boedha stranduitbating is ook van dezelfde eigenaars van een restaurant vlak naast de Parkbegraafplaats !!!
   Allebei de uitbatingen erg bekend.
   Met de regen viel het gisteren na de middag nogal mee, alleen veel wind. . Maar vandaag waren er tot ‘s middags grote plensbuien. Nu is het zonnig ,maar merkelijk frisjes geworden.

 4. Gisteren ook mooi bij ons en zeker ook geen klank en lichtspel
  Geef mij maar de rust aan zee zo veel liever als al die drukte
  Mooie foto’s ook de wolken en je eerste en laatste foto zijn voor mij de top 1 en 2

 5. Hier was het echt herfst , maar na een hevige regenbui stonden er plots twee mooie regenbogen. Ongelooflijk mooi Magda, moest aan u denken want de kleuren waren echt schitterend. s’ Avonds tot een diep stuk in de nacht was de donder en bliksem niet uit de lucht. Zelf de kat Rob kwam nu uit zichzelf binnen in huis, wat zelden gebeurd, het is altijd een gezoek. Nu donker en koud, het lijkt wel winter.
  Hou je ook warm Magda, want keelpijn en verkoudheden die typische winterkwaaltjes zijn, lijken hier nu overal aanwezig te zijn. Ach de zee …..om weer heimwee te krijgen, dat raak je nooit kwijt, integendeel.

  • Dan was het weer bij jullie een heel stuk steviger dan hier. Of ik moet erg diep geslapen hebben 🙂
   Ja het is oppassen geblazen want veel mensen hebben eens hevige verkoudheid met neiging naar longontsteking. Dat kan ik missen als kiespijn.
   Ik ben nog maar pas verlost van de slaapproblemen door de hitte! Was er erg ziek van.

 6. Mooie wolkenluchten! Ja, het is niet altijd zoals het voorspeld wordt.. zo heb ik gisteren in m’n jas lopen zweten tijdens m’n wandeltocht.. geen druppel regen gehad en dus tóch nat! :-)))
  Toch lekker als je zo dicht bij het strand woont.. buiten het strandseizoen dan hehe.

  Je had ook een leuke uitstap met de vriendinnen naar Blankenberge zag ik.. zo op de bonnefooi op stap gaan kan leuke verrassingen opleveren. En ik vind wentelteefjes lekker dus dit zou ik ook wel lusten!
  Groetjesss!

  • Het is nu echt zee en strand voor de eigen bewoners! En dat is echt genieten of het nu mooi weer is of niet!
   Ja de maandelijkse uitstap viel enorm mee. Ach he feit dat we eens lekker kunnen bijpraten is ook al leuk. Maar zo’n onverwachts iets kleurt de namiddag nog mooier natuurlijk. En ik heb al brioche brood gekocht om ook eens zo’n “luxe” wentelteefje te maken ,hihi!

 7. Ik schrijf dit op zondagmorgen en ik vermoed dat je ondertussen al voldoende regen zult gekregen hebben, om van het begeleidende klank- en lichtsnelheid nog te zwijgen.
  Ik heb het woord ‘windbroek’ genoteerd, want dat kende ik niet.

  • De regen aan de kust viel al bij al erg mee alleen was er heel veel koude wind en deze voormiddag waren er plensbuien tot tegen de middag. Klank en lichtspel heb ik hier niet gehoord. Die windbroeken zijn een idee van een jonge vrouw waarvan ik nu echt niet meer op de naam kom en “haar uitvinding” heeft zo’n succes dat je ze over de hele kustlijn ziet. Ik vind het een leuk woord! Doet aan de onderbroeken denken van onze grootoma’s ,hahaha!

Geef een reactie