Een doodgewone herfstdag…

Vandaag gaf de batterij van mijn auto de geest. Gelukkig was ik op dat ogenblik bij mijn dochter en niet ergens te velde. Nu kon ik de zoon opbellen die me na een half uurtje kwam depanneren. Ik reed de auto onmiddellijk naar de garage voor een nieuwe batterij. Ik ken mezelf. Ik zou nooit meer gerust zijn. De zoon reed mee en bracht me dan naar huis. Omgekeerd deze avond kwam hij me ophalen en reed me naar de garage. De auto staat nu terug bij mij  in de garage.
Pech voor mijn portemonnee.

Ik ben vandaag druiven gaan plukken op een terrein waar  fruitbomen staan en waar niemand naar omkijkt. Er hingen zo ontzettend veel druiven aan een boom(  echt, het was een boom en geen ranken met druiven) Een grote emmer lekker zoete weliswaar kleine druiven heb ik afgeknipt. Ik heb er wat overgehouden om op te eten maar een hele emmer gooide ik in de weckpot om sap te trekken.

De schoonmama van de dochter bracht een zak met kweeperen en appels. Kweeperen daar maak ik sap van en daarna hemelse gelei. De appels zijn voor appelmoes. Ik ga een voorraad appelmoes hebben voor de hele winter, want ik had al eens een zak met appels van haar gekregen. Maar af en toe zullen er wel potten verdwijnen richting kinderen…

En als sluitstuk ben ik in mijn vroegere grote tuin (op vraag van de tuinier zelf) postelein gaan afsnijden. Gelijkt klaargemaakt wat op spinazie!  Ik kon er geen foto meer van maken , was al te schemerig.

O en dan vergeet ik dat ik van twee grote courgettes soep aan het maken ben…

Een mooie gevulde herfstdag hé…

20160927_195724

Het sap van druiven

20160927_195735

20160927_195718

20160927_195811

Het hele huis geurt naar soep! Straks de mixer er nog even in.

20160927_195756

 

15 gedachtes over “Een doodgewone herfstdag…

 1. Wat heb je pech van je auto. Gelukkig kon je zoon weer naar huis brengen. Je was bezig met druiven plukken. Het lijkt me leuk werk. Druiven ziet mooi uit. Appels ziet ook prachtig uit.Er was op de tv geweest dat druiven in Nederland goede jaar geweest is. Peren ben ik niet zo weg van. Wat heb je lekker eten gemaakt. Het ziet goed uit.

  • De auto is al hersteld dank zij de vlugge tussenkomst van de zoon! Ik heb nu druivensap en wat smaakt die lekker zoet. Heb er wat ingemaakt om later jam te maken. Die peren zijn kweeperen en je kunt die zo echt niet eten. Ik heb ze in de weckpot gestoomd en het sap opgevangen .Daarmee maak ik dan later gelei. Heerlijk smaakt dat! En de soep was na het mixen fluwelig zacht ,ik heb er een paar borden van gegeten en de rest is mee met de zoon…de kleinkinderen eten die soep ook zo graag.

  • Ja Willy, ik zou wat meer stil moeten zitten ,zeker na die hitteslag . Maar de dokter zegt dat het bij mij toch onbegonnen werk is,hahaha. Nu ik doe het echt wat kalmer aan en luister naar mijn lichaam. Zo plaats ik om de andere dag een logje,heb je wel al gemerkt zeker om me zelf wat meer ruimte te geven.

 2. Mijn broers druiven zijn ook zo.. heel klein maar heel lekker zoet. Het zal de soort zijn.. de druiven in míjn tuin zijn ook klein maar zó zuur dat ze niet te eten zijn. 🙂
  Jij kan je vrieskisten weer vullen straks.. of je voorraadkelder hehe.
  Groetjesss!

  • Die druiven zijn zo heerlijk zoet ,ach en die velletjes spuug ik gewoon uit. Maar ik heb er ook sap van getrokken en ingemaakt . Kan ik later gelei van maken of siroop voor op ijs of zo. Ik heb juist de hele grote diepvrieskast aan de oudste zoon geven en een kleiner exemplaar gekocht . Ik heb er al spijt van .De ene grote die ik nog heb zit al stikvol en dat tafelmodel eveneens!!! Alles komt ook op een hoop binnen . Ik steriliseer het een en ander : zoals de appelmoes en het druivensap. Je kunt het toch niet weggooien als ze het komen aan je deur brengen…

Geef een reactie