De herfst komt eraan

Het valt niet te ontkennen dat de herfst met rasse schreden nadert. Niet alleen vallen de bladeren massaal van de bomen door de aanhoudende droogte maar ook de bloemen en planten houden het voor bekeken. Zelf ben ik al bezig met zoveel mogelijk verwelkte planten kort te knippen. Het helpt geen zier om met emmers water te zeulen. De aanhoudende droogte en de hitte waren er teveel aan. De grond ligt op veel plaatsen gewoon gebarsten van de droogte. Ik woon wel dicht bij zee maar hier is het toch al kleigrond. Er is al dikwijls regen voorspeld maar tot nu toch zagen wij wat water vallen gewoon om de straten even nat te maken. Meer niet.
Toen ik deze namiddag langs het fietspad reed naar Knokke zag ik een gracht die helemaal droog stond. Dat gebeurt niet zo dikwijls.Van de gelegenheid hebben ze gebruik gemaakt om die helemaal te kuisen. De boeren hebben ook al verschillende landerijen geploegd. Ik vind dat altijd zo mooi die vers geploegde voren die er zo blinkend bij  liggen. Maar deze zagen er zo droog uit alsof ze al lang geploegd waren en dat was echt niet zo want ik fiets regelmatig langs dat pad. De maisvelden hebben al helemaal gele stengels en dat is toch erg vroeg!
Nu het weer het nog toelaat( en het toch niet regent ) begin ik er maar aan. Jammer want dan staat de tuin er maar kaal bij. Maar ja ,als je de planten helemaal verwelkt ziet dan maar beter afknippen.

Ach er staan nog bloemen in bloei in mijn tuin maar alles ziet er niet meer zo mooi uit. De tuinzakken staan al klaar want ik heb al een hoek van de tuin gesnoeid en opgeruimd, maar ik hoop toch dat ik nog een tijdje van mijn terras kan blijven genieten…

 

20160922_164100

20160922_164121

20160925_161514

bloemen1

bloemen2

20160925_171828

img_0483

 

18 gedachtes over “De herfst komt eraan

 1. Vandaag krijgen herfst te maken bij ons. Misschien ook in België ook. Prachtig om te zien jou foto’s. Bij mais velden hebben altijd kleigrond. Anders groeien niet goed. Zo jou tuin ziet weer netjes uit. Dat moet ook gebeuren. Bij ons balkon bloeien nog. Er komen steeds knopen eraan. Dag zomer. Herfst komen eraan.

 2. ik zei het daarnet nog op de blog van MizzD: het valt niet meer te ontkennen, de herfst nadert met rasse schreden.
  Ook op jouw blog duidelijke tekens.
  Het is niet meer te vermijden, byebye zomer.

 3. mooie dagen om wat op te ruimen in de tuin Magda..

  de herfst doet eerder schoorvoetend zijn intrede en daar ben ik niet rouwig om..

  prachtige foto’s heb je er bij ge)plaatst

  prettige dag

 4. De zomer is voorbij. Tijd voor een schoonmaak in de tuin. De droogte heeft bloemen en planten parten gespeeld. Maar de natuur zal zich wel vlug herstellen.
  Dit najaar ligt jouw tuin er vast weer prima bij, Magda.

  • Ja de droogte maakte dat alles vlugger is uitgebloeid en verdroogd. We doen ons best om het allemaal tegen de winterperiode weer netjes ligt.
   Het mag nog wat wachten van regenen tegen dan zijn alle zakken gevuld om naar het recyclagepark te voeren. Alleen de grote treurwilg laat ik over aan een echte tuinman. Dit jaar moet hij helemaal gekortwiekt worden.

  • Ja Merel dat is waar, maar veel tijd om van die warme herfstkleuren te genieten is er niet ,alle bladeren vallen in sneltempo van de bomen! Ik zal nog vlug eens een bos moeten opzoeken en die liggen niet vlak naast mijn deur!

 5. Ja, voor de tuin is de herfst niet zo’n leuk seizoen.. hoewel jij nog wel het nodige aan kleur hebt staan. Hier is dit jaar maar weinig aan de tuin gedaan, aangezien Jaxon er z’n domein van maakte en overal doorheen stampte hehe. We zullen de boel of moeten heraanleggen, of ons niet ergeren aan dat sommige planten nu gewoon niet meer terugkomen. 🙂
  Maar voor het echte herfstgevoel moet je naar buiten hè.. lekker het bos in!
  Groetjesss!

  ps. Ik wil je die foto graag sturen, maar volgens mij heb ik je mailadres niet meer.. ik zal nog even zoeken.

  • Wij speelden deze namiddag petanque en het voelde lekker aan. Helemaal anders dan met die warme dagen. Nadien werkte ik nog wat in de tuin en dan ruik je echt al de herfst. Jammer aan de ene kant want de tuin in bloei is heerlijk om op te kijken maar nu alles er grotendeels verdord bij ligt en de bladeren zo vlug afvallen is opruimen ook een “leuk” karweitje, want in feite heb ik deze zomer niet veel in de tuin kunnen werken behalve de planten water geven en nu kan ik er eens invliegen 🙂

 6. Ik sluit me aan bij zij die het hier al eerder hebben gezegd: je foto’s komen inderdaad veel beter tot hun recht op je WordPressblog. Anderzijds is het onmiskenbaar dat jij verstand van fotograferen hebt. Je hebt een fotografisch oog, zoals dat in het jargon heet.

  • Dank je wel voor zoveel lof Benjamin. Ik heb me in feite altijd geërgerd op de skynetblog dat mijn foto’s
   zo veel minder van kwaliteit waren. Ik kreeg tips maar dat hielp allemaal niet. IK heb wel avondlessen
   fotografie gevolgd maar dat fotografisch oog krijg je door ervaring. Ik ben niet iemand die veel “frutselt ” aan foto’s
   zoals er velen doen. Zo naturel mogelijk!

Geef een reactie