Site pictogram

Delft( slot)

Na ons boottochtje wilden we eerst iets eten . Dat was niet zo eenvoudig want alle terrasjes zaten overvol en iedereen zocht een plaatsje in de schaduw. Wij ook natuurlijk. We slenterden eerst wat rond tot we een plaatsje vonden voor ons zessen onder een luifel van een restaurant. We hadden meer dorst dan honger .Eentje vond het al genoeg met een stuk appeltaart en een frisdrank en de anderen vonden hun gading in een broodje met fris beleg. Het bord waarop het werd opgediend was een zicht van Delft.delft

Na het eten trokken we over het plein waar aanstalten werd gemaakt voor muziekoptredens. Het was nl een Jazzweekend en drommen volk kwamen toegestroomd. We probeerden nog wat foto’s te maken  van het Stadhuis van Delft. Rondom het mooie gebouw was er wel iets waardoor we dit mooie stadhuis niet zonder obstakels in beeld kregen.

Ook de Nieuwe Kerk was omringd door tentjes en veel volk.

Deze muzikanten maakten zich klaar voor een jazz sessie. Maar wij zochten de koele ruimte op van de Nieuwe Kerk die op het plein is gelegen.

 

In de Nieuwe Kerk worden de leden van de koninklijke familie begraven. Deze steen verbergt de trappen die naar de crypte leiden. De foto hieronder is het praalgraf van Willem van Oranje.

 

Ook de Oude Kerk is een bezoekje waard .De Oude Kerk dateert uit 1246 en is de oudste kerk van Delft. Karakteristiek aan de Oude Kerk is de scheefgezakte toren.

Na deze verkoelende passage, wandelden we nog door Delft waar het hoe langer hoe drukker werd. Er was niet enkel een jazzweekend maar er was ook een rommelmarkt. We vonden  nog een plaatsje vlak aan het water want de warmte maakte ons dorstig. Bangelijk eigenlijk, je stoel wat verschuiven en je lag tussen het groene kroos 😉

Toen namen we terug de trein naar Rotterdam waar we ons die avond lieten verwennen in de Oude Haven met een lekker dineetje en pas laat naar ons hotel terugkeerden wanneer de temperatuur aangenamer was geworden. Die dag hebben we alle zes afgezien van de hitte. Maar…Delft is een bezoek meer dan waard!!

Mobiele versie afsluiten