Site pictogram

En nog een dagje vakantie.

Cédric kwam donderdag met zijn papa- die hier in de buurt werkzaam is – mee . Hij was zo graag eens gaan wandelen naar  Het Zwin. Deze zomer was voor hem niet zo erg leuk. Op de laatste dag van het schooljaar brak hij zijn voet en moest 5 weken in een plaasterverband. De laatste weken was het een soort verband waarmee hij ook mocht gaan zwemmen. Nadien moest hij om de andere dag naar de kinesist want hij kon amper lopen op die voet. Het gevolg was dat hij niet zoveel bij oma was deze zomer  en als hij al een dagje kwam viel het weer tegen  of was het veel te warm. Zelfs toen het plaasterverband eraf was  ,kon hij nog niet ver wandelen.
Volgende week starten de lessen aan de Universiteit in Gent en hij wilde er nog een keertje uit zijn en oma vindt het wat fijn dat  hij voorstelde om samen met mij te gaan wandelen.

We reden met de auto naar de Nederlandse kant van de Zwingeul en wandelden op het pad langs het Zwin richting Cadzand. Het was nog vroeg , de zon scheen al volop en toch was de lucht niet echt helder. In de Zwingeul zijn werken aan de gang : De Vlaamse en Nederlandse overheid beslisten om de huidige Zwinvlakte uit te breiden met maar liefst 120 ha, waarvan 10 ha op Nederlands grondgebied. Daarmee wordt de verzanding van het Zwin tegengegaan, ontstaat bijkomende natuur, en wordt ook het overstromingsgevaar voor het achterland beperkt.

 

 

Gezien we door de werken niet onmiddellijk in de Zwingeul konden, wandelden we op het pad door tot het eerste strandpaviljoen en liepen langs de waterlijn tot Cadzand bad.

Ik heb mijn sandalen uitgedaan…

De zon was al fel en beter voorkomen met een zonnehoedje…want ik kan voor het ogenblik niet tegen felle zon of hoge temperaturen…gevolg van een hitteslag.

Nog kwallen op het strand.

De nieuwe jachthaven in wording!

Niettegenstaande het amper 11 uur was zat het terras op dit nieuwe strandpaviljoen al behoorlijk vol. Geen schaduwplekje meer vrij. We zochten dan op het centrale plein in het dorp een koel terrasje  want in de zon zitten daarvoor was het al veel te warm.(28° )

Restaurants, cafés en winkeltjes waren allen nog in vakantiestemming . Er waren opvallend nog veel vakantiegangers  en ook héél veel fietsers. Want je kunt van Cadzand tot in Breskens  langs een pad vlakbij de zee fietsen

 

We kozen een kortere weg om terug te keren , maar erg verstandig was het niet want het was er bloedheet en weinig beschutting van bomen.

Het loonde wel de inspanning want we kregen de langhorns te zien die lui onder de bomen lagen en eentje bleef een hele tijd met zijn poten in een grote plas staan.

 

Dat het erg warm was  zie je aan de kleinzoon die in de schaduw liep naar de plaats waar de auto geparkeerd stond. We waren een paar uurtjes onderweg geweest maar het was genoeg voor die dag. We zijn de rest van de dag in de koelte van het huis gebleven. Toch was het al met al een leuke wandeling samen met de kleinzoon.

Mobiele versie afsluiten