Nog steeds een vakantiegevoel

Begin  deze week kreeg ik een telefoontje van een goeie vriendin in het binnenland of het vriendinnetje van haar zoon in mijn tuin mocht kamperen. Zij en een vriendin van haar gingen vijf dagen met de fiets door Oost – en West Vlaanderen rijden en elke avond zouden ze ergens aanbellen en vragen of ze in de tuin een tentje mochten opzetten. Gezien ze richting kust fietsten was het nogal logisch dat ze aan mijn tuin dachten. Ik vond het  best leuk. De eerste nacht kampeerden ze in een tuin in St Kruis Brugge bij mensen met vier kinderen . Het onthaal was fijn geweest en de volgende morgen kregen ze zelfs een ontbijt en mochten ze de badkamer gebruiken. Daarna gingen ze Brugge bezoeken , maar de hitte speelde hen parten en ze vonden er niets beter op dan een koets te huren en zich te laten rondrijden in Brugge. De gids had erg zijn best gedaan om véél uitleg te geven zodat ze  tevreden waren over de dure rit. De kosten konden maar door twee gedeeld worden daar waar je met 4à 5 personen in zo’n koets kan.

Toen fietsten ze richting Knokke-Heist en in de namiddag kwamen ze al puffend bij mij toe. Het was die dinsdag inderdaad warmer dan de dag ervoor!  Ze waren in Duinbergen terecht gekomen en dat is helemaal niet waar ik woon. Gelukkig bestaat er gsm. Toen ze een halfuurtje later toekwamen stond er een stapel pannenkoeken klaar en na heel wat koel ( niet echt koud)water gedronken te hebben verslonden ze een berg pannenkoeken.
Ik liet hen kiezen ofwel hun tentje opzetten ofwel in de kamer van de kleinzoons slapen. De keuze was niet moeilijk!!! Zo zei het ene meisje” ja als je moet kiezen om op een matje te slapen, of in een bed… 🙂

20160914_102900

20160914_104131

Toen fietsten ze gezwind( zonder al hun bagage te moeten meesleuren) naar zee waar ze gingen zwemmen en nadien op een terrasje nog een stukje eten. Ze hadden de sleutel meegekregen zodat ze konden naar huis komen wanneer ze maar wilden. Héél attent belde het vriendinnetje van de zoon van mijn vriendin ( wat een uitleg ,hihihi ) omstreeks 21 uur op om mee te delen dat ze iets aan het eten waren en dat ze om 22 uur zouden thuis zijn!
Toen hebben we nog een hele tijd zitten babbelen en tegen  we naar bed trokken was het huis afgekoeld( alle ramen tegenover elkaar opengezet) en sliepen ze beiden als rozen een gat in de dag. Die twee erg warme dagen hadden blijkbaar hun tol geëist.
Na een stevig ontbijt en gebruik van de badkamer stapelden ze alles weer op hun tandem en al zwaaiend reden ze gisteren,woensdag, nu via  Cadzand tot Breskens en zouden dan weer ietsje landinwaarts rijden want donderdagavond moesten ze terug thuis zijn!

20160914_104216

Ik vond het erg leuk om dat jong geweld even over de vloer te hebben( Het ene meisje kende ik al van een bezoek bij mijn vriendin). En nog leuker was dat Cédric me ‘s avonds opbelde of hij de andere dag een dagje mocht komen!!!

Nog een dagje vakantiegevoel .We gingen samen op stap!! Maar dat is voor een volgend logje

ps: zij stuurden me een zonnig kaartje toe vanuit Breskens

strand

21 gedachtes over “Nog steeds een vakantiegevoel

  1. Wat gezellig dat deze meiden op bezoek kwamen logeren. Het is wel leuk manier om te doen. Meteen gratis logeren bij jou Magda. Meiden hebben bij jou erg leuk gehad. Tandem fietsen zie je hier niet zoveel meer. Leuk dat deze meiden naar jou kaart stuurt. Leuke foto’s. Je woont ook heel mooi met prachtig tuin Magda.

  2. wat een keileuke manier van reizen! Ik zou die twee schoonheden ook direct onderdak geven 🙂
    En nee, nu moet je niet direct vieze gedachten hebben, ik hou gewoon van jonge mensen.

  3. Da’s leuk bedacht van die meiden.. gratis onderdak! 🙂 Maar hopelijk zijn het wel allemaal min of meer bekende en dus betrouwbare adresjes waar ze aankloppen.. twee mooie jonge meiden, die zijn kwetsbaar voor lui met kwade bedoelingen hè.
    In ieder geval had jij een gezellig bezoek.. altijd leuk toch? ik zou ook aan het verzoek voldaan hebben hoor.. alleen past in onze tuin geen tentje vrees ik.. en logeerbedden heb ik ook al niet hahahahaha!
    Groetjesss!

Geef een reactie