Site pictogram

Elk jaar een andere stad (of soms twee).

Ik kom hier op deze blog binnenvallen  als “nieuweling” maar zij die me kennen weten dat ik al 12 jaar aan het bloggen ben. Door omstandigheden buiten mijn wil om kan ik niet meer op mijn blog en toen is er van alles misgelopen en uiteindelijk heb ik besloten om hier een nieuwe blog te starten. Mijn oude blog is te lezen op http://dekindertjes.skynetblogs.be .Zelf zag ik het niet meer zitten om een andere blog op te starten maar een lieve blogger heeft me geholpen( heeft het grootste werk gedaan om die op te starten waarvoor mijn grootste dank).
Omdat ik op dat ogenblik juist terug kwam van een citytrip ben ik begonnen met daarover te schrijven want het was toch echt wennen aan de manier van werken bij WordPress.

~~~~~~~~

Sedert een aantal jaren trekken we met een zestal vriendinnen( oudleerlingen van het Lyceum in Brugge )op citytrip.  Soms worden er twee steden bezocht. Verleden jaar was het Keulen en Düsseldorf. Dit jaar was het Rotterdam en Delft.
Rotterdam omdat de stad het hele jaar door festiviteiten organiseert in het kader van 70 jaar heropbouw van de stad na WereldoorlogII . En Delft namen we er bij omdat het maar een kwartiertje treinen is van Rotterdam en vooral omdat het een stadje is met een rijke geschiedenis.
Alles kun je natuurlijk niet zien in drie dagen maar onder de vriendinnen is er een volwaardige gids en die pluist elke reis uit om zoveel mogelijk te zien in die tijdspanne. Zelfs hoe we ons het snelst van de ene plaats naar de andere kunnen begeven. Zo hadden we een driedaagse vervoerskaart voor tram en metro. Prijzig? Wel nee als je weet dat we voor die 8 euro héél veel gebruik hebben gemaakt van tram en metro. Ze had er ook voor gezorgd dat we een hotel hadden dat wat centraal gelegen was en waar we met tram en metro overal vlug heen konden.

Zicht vanuit onze hotelkamer.

 

Een bezoek aan de Euromast mocht niet ontbreken. Op dat ogenblik waren ze initiatie aan het geven hoe je langs een kabel naar beneden kunt glijden. Blijkbaar waren er veel kandidaten!

Vanop het platform had je een prachtig uitzicht over de stad Rotterdam. We konden van hieruit zien wat we al allemaal bezocht hadden.

 

Die avond trokken we naar de Oude Haven om op een terras uit te blazen en een stukje te eten. Het was die dag zo warm geweest dat de hitte nog lang bleef nazinderen. Het was er ook erg druk maar gelukkig vonden we nog een plaatsje voor ons zes . Dank zij een lieve uitbaatster die een tafel en stoelen bijeen schoof . Tja lekker zes klanten erbij zal ze wel gedacht hebben. In elk geval werden we vlot en uitgebreid bediend en werd er zelf nog wat gepraat. Natuurlijk geraakten zij niet wijs uit ons dialect en toen ze hoorden waar we vandaan kwamen kregen we bijna een vip behandeling ,hahahaha! Het was al erg laat toen we de tram namen om hotelwaarts te rijden.

    

 

Mobiele versie afsluiten