Elk jaar een andere stad (of soms twee).

Ik kom hier op deze blog binnenvallen  als “nieuweling” maar zij die me kennen weten dat ik al 12 jaar aan het bloggen ben. Door omstandigheden buiten mijn wil om kan ik niet meer op mijn blog en toen is er van alles misgelopen en uiteindelijk heb ik besloten om hier een nieuwe blog te starten. Mijn oude blog is te lezen op http://dekindertjes.skynetblogs.be .Zelf zag ik het niet meer zitten om een andere blog op te starten maar een lieve blogger heeft me geholpen( heeft het grootste werk gedaan om die op te starten waarvoor mijn grootste dank).
Omdat ik op dat ogenblik juist terug kwam van een citytrip ben ik begonnen met daarover te schrijven want het was toch echt wennen aan de manier van werken bij WordPress.

~~~~~~~~

Sedert een aantal jaren trekken we met een zestal vriendinnen( oudleerlingen van het Lyceum in Brugge )op citytrip.  Soms worden er twee steden bezocht. Verleden jaar was het Keulen en Düsseldorf. Dit jaar was het Rotterdam en Delft.
Rotterdam omdat de stad het hele jaar door festiviteiten organiseert in het kader van 70 jaar heropbouw van de stad na WereldoorlogII . En Delft namen we er bij omdat het maar een kwartiertje treinen is van Rotterdam en vooral omdat het een stadje is met een rijke geschiedenis.
Alles kun je natuurlijk niet zien in drie dagen maar onder de vriendinnen is er een volwaardige gids en die pluist elke reis uit om zoveel mogelijk te zien in die tijdspanne. Zelfs hoe we ons het snelst van de ene plaats naar de andere kunnen begeven. Zo hadden we een driedaagse vervoerskaart voor tram en metro. Prijzig? Wel nee als je weet dat we voor die 8 euro héél veel gebruik hebben gemaakt van tram en metro. Ze had er ook voor gezorgd dat we een hotel hadden dat wat centraal gelegen was en waar we met tram en metro overal vlug heen konden.

dsc_0428

20160826_094334

Zicht vanuit onze hotelkamer.

20160826_144747

20160826_144800

 

Een bezoek aan de Euromast mocht niet ontbreken. Op dat ogenblik waren ze initiatie aan het geven hoe je langs een kabel naar beneden kunt glijden. Blijkbaar waren er veel kandidaten!

dsc_0422

dsc_0387

dsc_0382

Vanop het platform had je een prachtig uitzicht over de stad Rotterdam. We konden van hieruit zien wat we al allemaal bezocht hadden.

dsc_0405

dsc_0404

dsc_0403

 

dsc_0399

Die avond trokken we naar de Oude Haven om op een terras uit te blazen en een stukje te eten. Het was die dag zo warm geweest dat de hitte nog lang bleef nazinderen. Het was er ook erg druk maar gelukkig vonden we nog een plaatsje voor ons zes . Dank zij een lieve uitbaatster die een tafel en stoelen bijeen schoof . Tja lekker zes klanten erbij zal ze wel gedacht hebben. In elk geval werden we vlot en uitgebreid bediend en werd er zelf nog wat gepraat. Natuurlijk geraakten zij niet wijs uit ons dialect en toen ze hoorden waar we vandaan kwamen kregen we bijna een vip behandeling ,hahahaha! Het was al erg laat toen we de tram namen om hotelwaarts te rijden.

20160826_112540

img_0449

20160826_112955     img_0445

img_0441  img_0448

19 gedachtes over “Elk jaar een andere stad (of soms twee).

 1. Ik ben blij, ook voor u dat je terug een blog hebt beste Magda. en die wordpress blogs zijn ook niet mis, integendeel.
  En je begint er meteen al met goede moed aan, met mooie foto’s.
  Beste groeten Roy.

 2. Hallo Magda, ik was je helemaal kwijt, vond het al raar dat je blog bleef stilstaan ergens midden juni. Heb heel wat in te halen maar daar ga ik mijn tijd voor nemen. Want ook de andere blogjes zijn door mij wat verwaarloosd de laatste tijd. Heb ook mijn eigen blog een beetje laten verwateren maar dat was dan door een privé-dipje. Ook wat ik jou beloofde is hierdoor erbij ingeschoten, maak het zeker goed.
  Heb ondertussen van dit uitstapje die ik virtueel met jullie maakte genoten.

  • Door de problemen met skynet had ik een tijdje helemaal geen zin meer in bloggen . Alles wat fout kon lopen is in die periode ook fout gelopen. Ik schreef het elders al: dank zij een lieve blogger ben ik opnieuw gestart. Zelf zag ik het niet meer zitten om een nieuwe te starten. Nu geraak ik zachtjes aan weer op dreef. Het is een andere manier van werken dan bij skynet en dat is echt wel wennen. Ach Mieke voel je absoluut niet verplicht aan die belofte 😉

 3. ja dat zal zeker wat aanpassen zijn, toen ik van seniorennet naar blogspot overstapte was dat ook zo, maar dat went wel vlug hoor
  goed gevulde dagen had je weer

  • Ik ben blij dat ik nog steeds terecht kan bij de persoon die deze blog heeft opgestart. Het is aan de ene kant gemakkelijker maar na het debacle met skynet ben ik o zo voorzichtig geworden om toch maar niks verkeerd te doen.
   We hebben veel gezien in die drie dagen alleen was het veel en veel te warm. Maar Rotterdam is ons goed bevallen ,het is een mooie stad met veel groen en ruimte. Ik moet nog mijn draai vinden om weer blogjes te gaan lezen. Er kruipt wat meer tijd in deze blog ( juist omdat ik extra oppas) maar zoals je schrijft zal dat wel wennen.

 4. Hola Magda jij zit hier dus, wel het is mooi geworden. Je hebt hier een bijzondere foto staan van “Het Witte Huis” dit was ooit Europa’s hoogste gebouw. En je foto’s die komen heel goed tot hun recht nu.
  En wat nu met je oude blog??? Zoveel moois dat kan toch niet verloren gaan, of heb je er een oplossing voor?
  Veel werk geweest om alles weer klaar te krijgen maar het loont, wees gerust, maar echt het is voor ons wel even wennen. Gelukkig had ik vroeger Luc( Lucky dreamer) die heeft toen ook mijn blog op poten gezet anders had ik het nooit zelf klaar gekregen zonder zijn hulp.

  • Greta ik heb deze blog niet zelf op poten gezet maar iemand die ik helemaal niet ken( behalve van de reacties op mijn oude blog )die het voor mij heeft gedaan. En nog regelmatig vraag ik raad en neemt hij even mijn blog over als het nodig blijkt. De oude blog blijft gewoon bestaan maar ik kan er zelf niet meer in. De raad van skynetblogs was voor mij niet duidelijk en ze geloofden me ook niet dat ik niet kon doen wat zij voorstelden omdat ik er telkens uitvloog en toen is alles zodanig geëvolueerd dat ze mij uit veiligheidsoverwegingen hebben geblokkeerd. Ik heb me dat allemaal zodanig aangetrokken dat ik momenteel niet 100 % ben.
   Ik heb van dat witte huis meerdere mooie foto’s gemaakt. Die drie dagen leverden een 500 tal foto’s op. Ik kom er nog op terug want we zijn ook naar Delft geweest.

 5. Voor mij zijn het plekjes waar ik nog nooit geweest ben, dus via jou zie ik er toch iets van
  Fijn om je ook weer bij mij te zien
  Misschien een kleine tip … je URL aanpassen naar deze hier anders kom ik nog bij skynet terecht.
  Gelukkig heeft Willy het al aangepast en kan ik dus ook via zijn blog bij jou terechtkomen

 6. Hallo Magda, dit zijn werkelijk mooie foto’s. Ook wel actie foto’s wel te verstaan… Je stond blijkbaar op de juiste moment en op de goede plekje om mooie foto’s te maken. Onze complimenten hiervoor. Ging je trouwens ook zo naar beneden? Hihi… wij denken van niet. En we zijn hier ook niet eerder geweest op deze plekjes. Zeker de moeite waard! En zo leren wij weer van anderen…

  We wensen je een fijn weekend toe.
  Lieve groetjes van Ferry & Jacqueline.

  • Dank je voor de lieve woorden. Oei, zo naar beneden komen zou ik niet durven ,hoe goed je ook ingepakt bent. Wat we ook niet konden doen ,misschien door de felle wind ( want op het hoogste terras moest je je vasthouden aan de reling zo fel waaide het en de vriendinnen bleven maar veilig op het eerste terras) :we konden niet met een gondel tot op de spits!

   • Wat? ben je niet op de spacetower geweest? wat jammer.. daar heb je best wat aan gemist! Lucretia en ik hadden ook heel harde wind toen we er waren vorig jaar en toen ging het wél.. wist niet eens dat het weleens niét kon.

 7. Wow.. Rotterdam én Delft in slechts drie dagen??? je hebt eigenlijk al een week nodig voor beide steden apárt..! Die gidse-vriendin heeft dan echt wel heel goed werk verricht hoor.. zóveel zien op een dag, dan móét je wel goed weten hoe er zo snel mogelijk te komen overal.. zeker ook omdat sommige dingen, zoals de Euromast en de ss. Rotterdam, niet echt dicht bij de rest van de bezienswaardigheden liggen hè.
  Jullie hebben er het meeste van gemaakt. zo’n beetje als wanneer ik met lucretia naar Barcelona en Rome ging.. lu’ke wist ook overal de weg en hoe er zo snel mogelijk te komen.. handig, dan verspil je geen tijd aan onbelangrijke zaken.
  Jullie zaten vlak naast ons favo-restaurant aan de Oude Haven.. Popocatepetl.. het Mexicaanse op de hoek! Maar daar is het altijd druk en zeker als je met 6 man komt kan het lastig worden een tafeltje te bemachtigen.. tegenwoordig reserveer ik zelfs voor ons tweetjes al als we daar willen gaan eten.
  Groetjesss!

  • O dat Mexicaanse restaurant was die avond gesloten toen wij er waren en daar was er natuurlijk plaats voor zes personen,hahaha! We hebben met de naam nog gelachen om het zonder haperen uit te spreken. We zaten er vlak naast. Ja onze gidse kent er wat van en die legt alles op voorhand vast in een soort draaiboek. Wij mogen ons zegje doen en onze voorkeuren aangeven ( zoals de ss Rotterdam die ik per sé wou bezoeken).. Vanuit ons hotel werd er gebeld voor ene plaatsje ,maar omdat we vroeg waren was er geen probleem. Met de Spido rondvaren doet je beseffen hoe groot de Rotterdamse haven wel is. We hadden echt een prachtige driedaagse .

 8. Magda, ik las bij MizzD dat je een nieuwe blog hebt, dus ben ik hier een kijkje komen nemen. Welkom bij wordpress, zou ik zeggen. Het ziet er hier allemaal heel mooi en fris uit hoor. In het begin is het even aanpassen maar je wordt het wel gauw gewoon.
  Een schitterende city-trip deden jullie. Rotterdam komt uitgebreid in beeld op de blogs, dezer dagen. Maar het is ook een stad waar veel te zien en te beleven valt. Ik kijk alvast uit naar het vervolg.
  Groetjes.

Geef een reactie