Delfshaven

Met de tram reden we naar Delfshaven.waar vroeger de kost werd verdiend met de haringvisserij en het distilleren van jenever. Nu vind je in de historische grachtenpandjes gezellige antiek- en snuisterijenwinkels, kunstenaarsateliers, jenevercafé’s, en no-nonsens-eethuisjes.
Ik kon me echt niet voorstellen wat we daar zouden zien. De tram reed door typische straten waar elk huis twee voordeuren heeft :eentje voor de bewoners van het gelijkvloers en eentje voor de eerste verdieping. Toen we uitstapten liepen we door een straat vol met  cafés en eettentjes van vreemde origine. Maar toen we na een tijdje wandelen de hoek omsloegen leek het of we in de vorige eeuw binnenstapten. De tijd was er letterlijk blijven stilstaan.

DSC_0307

DSC_0308

DSC_0310

Hier stapten we recht een andere eeuw in! Geen verkeer alleen voetgangers! Rust en nog eens rust. Hier en daar een paar terrasjes aan het water en daar hebben we ons na de wandeling in Delfshaven ook neergevleid om te lunchen. Een broodje met lekkers volstond in de hitte van die dag . Het was boven de 30° en dan moet je niet alleen eten maar ook regelmatig drinken en wat rusten.

DSC_0355

DSC_0312

DSC_0323

Piet Heyn is in een zijstraatje van Delfshaven geboren. Het oorspronkelijke huis is er niet meer  , maar hij woonde in het huis op de foto hieronder. Een gedenkplaat is er aangebracht en een Groene draak-  het schip waarop hij voer -siert de bovenkant van het huis

 

dsc_0336

DSC_0338

De oude Pilgrimskerk heeft een markante geschiedenis als de plek vanwaar de Pilgrim Fathers naar Amerika vertrokken en is op vrijdagen en zaterdagen open voor publiek. Wij konden er een kijkje nemen. De kerkdienst was juist gedaan en we werden er heel vriendelijk onthaald . De geschiedenis van de pelgrim Fathers die naar Amerika trokken werd ons verteld. Het schip, de Mayflower, waarmee ze vertrokken ,staat als replica tentoongesteld. wil je meer weten over de Pilgrim Fathers  kijk dan even op Wikipedia.( ik ben nog niet zo ver gevorderd dat ik hier een link kan plaatsen 😉  )

pilgrimskerk

En toen was het tijd om te eten en drinken….

delfshaven

8 gedachtes over “Delfshaven

 1. Ik,dacht dat ik gereageerd heb maar vind niets terug
  Dus nog maar eens proberen
  Fijn om je eindelijk weer te zin bloggen wel op een ander plekje maar ja het ging niet anders
  Toch wel erg dat skynet je niet kon helpen

 2. Ik heb je nieuwe blog ontdekt Magda
  Fijn om je weer terug te zien en het is mooi geworden hier
  Jammer toch dat skynet je niet heeft kunnen helpen

 3. Leuk dat je naar Delfshaven bent geweest. Daar zijn wij nooit geweest. Het lijkt daar gezellig om te kijken. Je ziet daar van alles. Schepen zie je daar veel. Ik vind daar erg leuk om te bekijken. Ene eten ziet heel goed uit. Kerk van binnen ziet prachtig uit. Mooie foto’s gemaakt. Gebouwen ziet ook heel mooi uit.
  Fijne dag.

 4. Hihi.. had twee dagen geleden diezelfde pandjes aan de Schiedamseweg op m’n blog.. de Wereldhaventocht start net achter Delfshaven in Bospolder-Tussendijken en dan kom je automatisch aan het begin en aan het eind van de tocht door die mooie oude wijk.. echt wel de moeite hè. En nauwelijks te verwachten in een moderne stad als Rotterdam! 🙂
  Groetjess!

Geef een reactie