Rondvaart in de haven van Rotterdam

Nadat we het Stoomschip Rotterdam bezocht hadden wilden we ook een rondvaart maken in de haven zelf. Dat hebben we ons niet beklaagd. Zeker niet op een dag dat het meer dan 30 ° was. Het is toch altijd koeler op het water en de wind erbij was welkom! De rondvaart duurde ongeveer anderhalf uur en bracht ons naar verschillende inhammen in de haven.
Vooral het containervervoer neemt een grote plaats in.
Het is ook enig om aan weerszijden van het water  de gebouwen in alle vormen en kleuren te kunnen bewonderen. Teveel om hier allemaal te plaatsen. Verschillende foto’s zijn niet zo helder . Door de hitte was het  wat nevelig.

DSC_0230
Wachten op de afvaart met de Spido.

Zicht van het dek en de stuurhut

DSC_0242

DSC_0249

DSC_0245
De Erasmusbrug

DSC_0251

Ter nagedachtenis aan de slachtoffers die op zee vielen tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte Carasso het Nationale Monument voor de Koopvaardij. Het kreeg de naam “de Boeg”

DSC_0254
De Euromast

DSC_0258

DSC_0264

DSC_0269

DSC_0272

DSC_0280

DSC_0285
ss Rotterdam
DSC_0301
Het gebouw waar de aanmonstering van de bemanning voor de Holland-Amerikalijn plaatsvond.
DSC_0302
Prachtig gerestaureerd!

DSC_0261

DSC_0271

DSC_0278

DSC_0273

DSC_0276

Om de aanlegkosten zo laag mogelijk te houden liggen veel scheppen aangemeerd niet aan een kade maar aan een boei in het water!

DSC_0304
Op de kade is een zitbank gemaakt van reddingsvesten

DSC_0305

Wij hadden geluk dat we in de voormiddag de Spido namen voor een rondvaart in de haven! We waren toen maar met een handvol mensen.Na ons was er een stroom van toeristen die hetzelfde wilden doen.

 

 

 

 

4 gedachtes over “Rondvaart in de haven van Rotterdam

  1. Dat deden wij niet toen wij er waren zo’n rondvaart. Ik deed alles te voet 🙂
    Zie die rondvaartboten nochtans nog liggen, heb er foto’s van gemaakt waar ze aanmeren.

  2. hey Magda, ik heb je teruggevonden. En toepasselijk: welkom weer aan boord. Dan nog met postjes die mijn hart sneller doen slaan, er ligt een stukje van dat hart in Rotterdam. Zoals je misschien nog weet woonden we met zicht op de Erasmusbrug, aan de overkant Hotel New York, bijna aan voordeur de Spido boten.
    Moet dringend nog eens terug….

  3. Wat mooi in Rotterdam om te zien. Dit hebben wij nog niet gezien. Ik kreeg toen heftig pijn in knie. Ik kon niet meer lopen. Wij willen verder lopen in Rotterdam. Hoop gemist. Sommige plekken is heel bekend. Mooie boot om te varen. Die gaat zeker heel hard. Ik heb van iemand gehoord. Het was wel daar erg warm op de dag. Boot varen dan is zeker lekker koeler. Ik heb je foto’s genoten om te zien. Euromast moeten wij ook keertje toe gaan.Zo nogal wat zwemvesten om te zien de laatste foto.

Geef een reactie